Ja vi kommer jo ikke uden om det – det nye år lurer lige rundt om hjørnet og skal fejres lige om lidt. Jeg er ikke stor fan af hverken fyrværkeri eller champagne, men derimod vældigt begejstret for nytårsdesserter da jeg synes det er sådan en god anledning til at imponere med en flot dessert.
Sidste år lavede vi nogle flotte nytårsdesserter med to slags mousse. Årets nytårsdessert er også med chokolademousse og er en ordentlig bombe af slagsen! Kagen består af en browniebund, halve jordbær, chokolademousse og en topping af frysetørrede jordbær og karamelspåner.
Bunden af disse vidunderlige nytårskager er en brownie bund. Vi foreslår at du bruger vores opskrift på verdens bedste brownies. Én portion af denne himmelske brownie passer fint til at udstikke fire bunde – og så kan du jo passende spise alle resterne mens du forbereder resten af desserten!
For at lave chokolademoussen skal størstedelen af chokoladen smeltes og derefter røres sammen med den resterende chokolade. Jordbærrene skal skylles og skæres i halve.
Den smeltede chokolade røres sammen med en æggesnaps og flødeskum til en chokolademousse. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.
Lav fire cylindere af plastik rundt om hver browniebund. Det er lettest at samle dem med et par stykker tape, så plastikken nemt kan fjernes igen når kagerne er færdige. Du kan også bruge fire dybe runde udstikkere, hvis du har det. Placér fire halve jordbær i hvert tårn. Du kan eventuelt afrunde kanterne lidt på jordbærrene så de følger den runde form på plastikken.
Sprøjt så forsigtigt chokolademousse oven på jordbærrene i hvert tårn. Du kan selv styre, hvor høje kagerne skal være med den mængde mousse, du sprøjter i. Sørg for at jordbærrene ikke vælter!
Pynt kagerne med frysetørrede jordbær og karamelspåner eller chokoladespåner. Vi anbefaler produkterne fra Sweet Addiction.
Chokolademoussen skal nu stivne, så stil kagerne i køleskabet i minimum to timer. Derefter kan du forsigtigt fjerne plastikken rundt om hver kage.
Resultatet er disse fantastisk smukke jordbær-chokolademousse tårne. Jeg synes kagerne er perfekte til nytår eller til en anden festlig anledning!
Jordbær-chokolademousse tårn opskrift
Ingredienser
Brownie bund:
Chokolademousse:
- 100 g god mørk chokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1/4 liter piskefløde
- 30 g sukker
Pynt:
- 8 jordbær
- Frysetørrede jordbær
- Chokolade- eller karamelspåner
Fremgangsmåde
Browne bund:
- Bag brownien efter opskriften. Lad den køle helt af. Udstik fire bunde med en rund udstikker på 6-8 cm.
Chokolademousse:
- Pisk piskefløden til flødeskum og stil den i køleskabet. Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen til en luftig æggesnaps.
- Hak den mørke chokolade groft og smelt 2/3 af den i mikroovnen - husk at røre rundt ind imellem og hold øje med, at den ikke brænder på! Kom den sidste 1/3 af chokoladen i en skål og hæld den smeltede chokolade oveni. Rør rundt, til al chokoladen er smeltet.
- Rør den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Vend flødeskummet i chokolade-æggeblandingen forsigtigt og rør langsomt rundt til chokoladen er helt fordelt.
- Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.
Pynt:
- Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Afrund dem eventuelt lidt i kanterne. Kom plastik rundt om hver brownie bund. Fordel jordbærrene så hvert tårn får fire halve jordbær.
- Sprøjt langsomt chokolademousse i hvert tårn - sørg for, at jordbærrene ikke vælter. Sørg også for, at toppen er glat. Drys pynt af karamelspåner og frysetørrede jordbær over.
- Stil desserterne i køleskabet i minimum 2 timer. Fjern forsigtigt plastikken før servering.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
De frysetørrede jordbær og chokoladespåner af karamel er sponsoreret af Sweet Addiction.
57 kommentarer
Nu har jeg forsøgt mig 2 gange med denne opskrift. Efter 5 timer i køleskab, falder de sammen når plastikken fjernes. Hvad er det der skal få dem til at stivne tilstrækkeligt, når der ikke er husblas eller lignende i? Fløden var helt kold ved brug og æg og sukker pisket så luftigt som muligt med den ratio blomme:sukker. Smagen var skøn, men min egen blev serveret så det lignede chokolademousse hældt ovenpå jordbær og nytårsgæsterne fik den med plastikken om, så de kunne se ideen inden de fjernede den og den faldt sammen. En nytårsfuser desværre
Hej Helle
Det lyder mærkeligt. Jeg har ikke oplevet andre have problemer med chokolademoussen og jeg har personligt lavet denne chokolademousse utroligt mange gange.
Det er kombinationen af tempereret chokolade og æggeblommer, som får moussen til at sætte sig. Hvis din mousse falder sammen har den ikke sat sig, og det kan skyldes flere ting:
– Flødeskummet er underpisket. Det skal piskes til bløde toppe, men ikke for meget så den skiller.
– Chokoladen er for varm, den er ikke kølet tilstrækkeligt af, før den tilsættes.
– Du har blandet det hele for kraftigt til sidst og slået luften ud af piskefløden (jeg tror dog mest det er en af de to første).
Lad mig høre om noget af ovenstående kunne være problemet.
KH Trine
Kan man lave kagen dagen før man skal servere den?
Ja det kan du 🙂
Tusinde tak! Er det virkelig kun 30 g sukker? virker så lidt:)
Ja den er god nok 😊 Husk at piskefløde er sødt.
Hvor stor er den kageplast du bruger? Synes ikke jeg kan se det.
Hej Martin
Den er 12 cm, men som du kan se på billedet kan man sagtens bruge en lavere 🙂