Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Camilla Svar

    5 stars
    En sikker vinder!
    Hvis den skal være lidt ekstra, kommer jeg 100g. hakket chokolade i.

    19. september 2019 at 18:32
  • Sara Svar

    3 stars
    Lækker, fed brownie! Tror du den ville kunne tåle at få chokoladestykker i? Eller tror du det bliver for klistret? Elsker nemlig brownie med chokoladestykker, men skal bruge den som talkage/fødselsdagskage, så ved vil ikke ‘ødelægge’ den.

    19. september 2019 at 08:25
    • Trine Svar

      Der er flere af vores læsere, som skriver i kommentarerne, at de kommer chokolade i. Personligt foretrækker vi den som beskrevet men det er en smagssag 🙂

      19. september 2019 at 21:14
  • Elisa Svar

    hvor mange portioner skal der til en alm bradepande til ovnen?

    2. september 2019 at 20:40
  • Liv klein Bjorholm Svar

    Må jeg komme 4 portioner i en bradepande? Skal lave til 60 mennesker og har kun en bradepande.

    30. august 2019 at 14:30
    • Trine Svar

      Ja men jeg anbefaler at du laver dejen ad to omgange – altså lav 2x dobbeltportion og kom i bradepanden.
      God fornøjelse!

      30. august 2019 at 17:55
  • Linette Svar

    Hej Trine
    Skal ingredienserne piskes sammen eller bare røres med en ske?😊

    30. august 2019 at 09:34
    • Trine Svar

      Piskes let med et piskeris er bedst 🙂 god fornøjelse!

      30. august 2019 at 17:54
  • Elisa Svar

    hvor mange portioner tror du der skal til en alm. bradepande til ovnen?

    26. august 2019 at 20:58
    • Trine Svar

      Denne portion er til en form på cirka 18×26 cm, så du kan gange op ift. din bradepandes størrelse.
      Anbefaler max at røre tredobbelt portion ad gangen, så hvis du skal bruge større portion end det bør du røre kagen ad flere omgange.
      God fornøjelse!

      26. august 2019 at 22:24
  • Nanna Svar

    Elsker simpelthen den her kage helt klart min favorit brownie indtil videre:)

    13. august 2019 at 19:50
  • Ann Lassen Svar

    5 stars
    Jeg elsker denne kage – en af mine absolut ynglings. Man kan også lave muffins ud af dem. Det smager også ganske fortrinligt. En opskrift der aldrig fejler herhjemme. Både min kæreste og jeg bruger den.

    11. august 2019 at 16:39
  • Janne Svar

    Hej Anne, hvilken størrelse form bruger du til denne portion dej 🙂

    8. august 2019 at 15:34
    • Janne Svar

      Hov, jeg mente selvfølgelig Trine 🙂

      8. august 2019 at 15:35
      • Trine Svar

        Hej Janne
        En bageform på cirka 26×18 cm 🙂

        8. august 2019 at 18:20
        • Janne Svar

          Tak 🙂

          8. august 2019 at 18:56
  • Anne Andersen Svar

    Og der skal Ikke bagepulver i?

    31. juli 2019 at 12:21
    • Trine Svar

      Hej Anne
      Nej brownies er en flad kage, der ikke skal hæve.

      31. juli 2019 at 16:59

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven