Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
987 kommentarer
Skal den have længere hvis jeg laver dobbelt portion i en rund springform der måler 16 cm 😊
Hej Simone
Hvorfor vil du lave dobbeltportion i den størrelse form? Brownien er ikke velegnet til at være meget høj.
Det ved jeg faktisk heller ik men jeg vil lave nok kage og så lavede dobbelt. Den skal måske i en større speingform så?😊🙈
Ja enten skal du lave 1 portion til 16 cm springform ellers skal du op i en noget større springform, omkring 24-26 cm. Ellers bliver brownien for høj (tyk).
Hej Trine. Jeg har lige fundet en rund springform der er 26 fra den ene side til den anden.. er den bedre Tror du?
Har en bradepande der måler 27×37 og skal jeg 2 af den størrelse.
Hvor mange gange skal jeg så gange portioner? 🙂
Den hæver ikke rigtig så man kan sagtens doble. Har lavet den her opskrift ufattelig mange gange. Og den er best hvis man lige rister nogle nødder af på en panden med lidt salt og kommer det hele i dejen. (nødderne skal være hakket enten før eller efter de har været på panden) og bruger kun en knivspids salt. Men selv om man tænker at det meget salt at tilføje så smager det vildt godt! Evt prøv med tranebær det også lækkert.
Hej Christel
Jeg overvejer at lave dobbeltportion, har et fag på 34X26
Vurdere du, det er for lidt?
Hej Thomas
Arealet af din form er lidt mindre end dobbeltportion svarer til, men mon ikke det går. Din brownie vil blive lidt højere, så du skal justere bagetiden. Alternativt kan du tage lidt af dejen fra. God fornøjelse!
Hej Trine
Tak for svaret.
Tillægsspørgsmål de Æg der skal I. Er det hele ÆG.
Grunden til jeg er i tvivl, er pga. æg-sukker blandingen (Lyder som en æggesnaps, hvilket laves uden hvider).
Ja det er hele æg 🙂
Kh Trine
Det er en super dejlig opskrift, og når vi følger den, får vi de dejligste brownies, som altid får stor ros af vores gæster. Den kan varmt anbefales.
Okay okay vi bager kagen og vi var faktisk allerede gået i gang, dejen Er god😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋esmaralda på 7 dyppet hoved I dejen
Så laver den sku om igen
lorte kage det hele var flydenede og hvis vi ikke havde puttet skumfiduser på havde det ikke kunne kaldes en kage, jeg anbefaler VIRKELIG IKKE denne LORTEKAGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(
Hej Esther
Jeg er ked af, at du ikke kan lide vores opskrift. Det lyder som om du har haft nogle gang i nogle forkerte indstillinger på din ovn. Så jeg håber du vil prøve igen en anden dag.
Vi overvejer jeres opskrift, vi Er tre søstre på 70,11 og 14 og vi overvejer liige kagen 🧐 mendes ser god Hvad Er jeres MENING og kagen blir det hindbær snitter eller brownie kh bodil, esmaralda og lyrina De bage glade piger Ps det er vores Mor der sender imailen
Job hiv vi mener 7 percent off my Twitter ikke 70 kh de snage glade piger
Job hiv vi mener 7 percent off my Twitter ikke 70 kh de snage glade piger
Jeg vil gerne bruge følgende opskrift til en “bogstavskage”. Kan jeg eventuelt fordoble opskriften 4 gange, og så bage kagen i en helt stor bageplade til ovnen?
Hej Line
Det kan du godt men kagen bliver bedst hvis du max tredobler portionen.
bedste brownie ever!!!
Jeg er enig min mor skulle lave den en morgen og kom til at putte 5 gange så maget kakao i som der skulle den smagte nu okay men ikke lige så godt som når jeg laver den
Ej det er virkelig VERDENS BEDSTE BROWNIE
Kan denne mon laves som muffins??
Eller vil en bradepande på ca. 40×32 passe til en dobbelt portion??🤔🙂
Hej Anne
Brownien er ikke specielt velegnet som muffins da den ikke hæver – i så fald skal du lave helt flade muffins med kort bagetid.
Du kan gange arealet op for at finde ud af om din form passer. I så fald er din form for stor, den passer snarere til tredobbelt portion.
Tak for super lækker opskrift. Har lavet den mange gange. Har i dag lavet dobbelt portion i lidt større form 23 x 32. Den skulle bages næsten en time og jeg synes faktisk stadig den er ret våd 🤔 Det har drillet mig. Er der andre der har erfaringer med dobbelt portion, størrelse på form til dobbelt portion og ikke mindst bagetid?
Hej Rikke
Hvis du laver dobbeltportion af dejen skal du bruge en (i hvert fald næsten) dobbelt så stor bageform. Ellers bliver din brownie for høj og du får de problemer med afbagningen. Denne brownie er beregnet til en højde på cirka 1,5-2 cm for bedste afbagning og konsistens.
Tak Trine.
Det giver mening. Jeg finder en større form næste gang.
Jeg kunne heller ikke forstå at det skulle tage dobbelt så lang tid
Bh Rikke
Bedste brownie noglesiden har bagt😋
En brownie-opskrift efter mit hoved. Ikke så meget mel, bare masser af dejlig, mørk kakao. Jeg fandt kagen lidt for sød til mit smag, så bager den med 2 dl sukker i stedet for 3 – det fungerer fint. Man skal være lidt obs på, hvor lang tid den får i ovnen – et par minutter for længe, og det bliver til en chokoladekage i stedet for (en udmærket chokoladekage, skal det dog siges :))
Ja mega god men alt alt for sød efter vores mening også, dejligt det lykkes dig at lave den med mindre sukker, ville jeg nemlig også selv prøve 🙏🏻🤗