Det er snart Halloween! Som barn boede jeg i Japan med min familie, hvor der boede rigtig mange amerikanske familier i nærheden. Halloween var en kæmpe ting og som barn var det efterårets højdepunkt at gå fra dør til dør og få spande fyldt med slik og blive skræmt fra vid og sans af uhyggelig udklædning og pynt.
Jeg synes stadig det er vildt hyggeligt at fejre Halloween og Maya er blevet så stor, at hun er begyndt at kunne være lidt med. Så i år skal vi skære græskar og måske også rundt og kigge på lidt Halloween pynt i nabolaget.
Disse nemme men fine Halloween brownies passer perfekt til lidt uhygge. Superlækre og svampede brownies lavet med min yndlings brownie opskrift er pyntet med et lag mørk chokolade ganache med “edderkoppespind”.
Jeg har skåret mine brownies ud til store firkanter. Men man kan sagtens skære dem i mindre stykker, aflange stykker eller endda trekanter og sprøjte et edderkoppespind på.
Disse brownies er nemme og hurtige og bage. Det er blot vigtigt at du venter med at lave ganachen og komme på indtil kagen er kølet helt af til stuetemperatur. Ellers smelter dit mønster i ganachen!
For at lave edderkoppespind mønstret fordeles ganache i et ensartet lag på brownien. Brug en paletkniv til at få det helt glat og pænt.
Sprøjt derefter fire striber hvid chokolade i en “regnbue”. Brug en tandstik til at køre igennem striberne fra hjørnet og ind mod midten af brownien, så der trækkes striber. Så dannes et edderkoppespind. Nemt!
Halloween brownies med spindelvæv
Ingredienser
Brownies:
- Dobbeltportion af vores brownies opskrift
Mørk chokolade ganache:
- 340 g god mørk chokolade
- 3 dl piskefløde
Hvid chokolade:
- 150 g god hvid chokolade
Fremgangsmåde
Brownies:
- Bag dobbeltportion af vores brownies opskrift i en form på cirka 24 x 36 cm**.Dobbeltportion af vores brownies opskrift
- Lad browniesene køle helt af i formen – vigtigt.
- Skær brownies ud til lige store firkanter med en skarp kniv.
Mørk chokolade ganache:
- Hak den mørke chokolade groft og kom den i en lille skål.340 g god mørk chokolade
- Opvarm piskefløden til kogepunktet ved middelhøj varme – det skal ikke koge. Hæld piskefløden over chokoladen i skålen og lad det stå i 1 minut. Rør rundt med en dejskraber indtil alt chokoladen er smeltet og du har en glat ganache.3 dl piskefløde
Hvid chokolade:
- Hak den hvide chokolade groft. Kom 100 g hvid chokolade i en skål og smelt det i mikroovnen i 10 sekunders intervaller med omrøring indimellem, indtil det er helt smeltet.150 g god hvid chokolade
- Tilsæt de resterende 50 g chokolade lidt af gangen under omrøring indtil alt chokoladen er smeltet.
- Kom den hvide chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul på 2-3 mm.
Spindelvæv:
- Fordel mørk chokolade ganache på brownies én ad gangen og brug en paletkniv til at smørre det ud til et helt glat og ensartet lag.
- Sprøjt straks fire striber hvid chokolade fra den ene til anden side (ligesom en regnbue)***.
- Kør en tandstik fra browniens hjørne og igennem striberne, så der trækkes en stribe på den anden led ind mod midten af brownien. Så skabes spindelvæv mønsteret.
- Kan serveres straks eller vent til ganache og chokoladen er størknet – kan evt. sættes i køleskabet for hurtigere størkning.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Den skal jeg prøve, spændt på at se hvordan nettet kommer til at se ud.