Bag dobbeltportion af vores brownies opskrift i en form på cirka 24 x 36 cm**.
Dobbeltportion af vores brownies opskrift
Lad browniesene køle helt af i formen – vigtigt.
Skær brownies ud til lige store firkanter med en skarp kniv.
Mørk chokolade ganache:
Hak den mørke chokolade groft og kom den i en lille skål.
340 g god mørk chokolade
Opvarm piskefløden til kogepunktet ved middelhøj varme – det skal ikke koge. Hæld piskefløden over chokoladen i skålen og lad det stå i 1 minut. Rør rundt med en dejskraber indtil alt chokoladen er smeltet og du har en glat ganache.
3 dl piskefløde
Hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade groft. Kom 100 g hvid chokolade i en skål og smelt det i mikroovnen i 10 sekunders intervaller med omrøring indimellem, indtil det er helt smeltet.
150 g god hvid chokolade
Tilsæt de resterende 50 g chokolade lidt af gangen under omrøring indtil alt chokoladen er smeltet.
Kom den hvide chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul på 2-3 mm.
Spindelvæv:
Fordel mørk chokolade ganache på brownies én ad gangen og brug en paletkniv til at smørre det ud til et helt glat og ensartet lag.
Sprøjt straks fire striber hvid chokolade fra den ene til anden side (ligesom en regnbue)***.
Kør en tandstik fra browniens hjørne og igennem striberne, så der trækkes en stribe på den anden led ind mod midten af brownien. Så skabes spindelvæv mønsteret.
Kan serveres straks eller vent til ganache og chokoladen er størknet – kan evt. sættes i køleskabet for hurtigere størkning.
Noter
*Antal afhænger af hvor store stykker der skæres. **Det gør ikke noget at formen har en lidt anden størrelse, den skal bare ikke været meget mindre eller større – så bliver brownies for høje eller for tynde.***Hold sprøjteposen med rolig hånd og sprøjt målrettet striber i ret hurtigt tempo. Jo langsommere du sprøjter jo mere ujævn bliver striberne.