Perfekte vanilje cupcakes

117 stemmer
Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanilje cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanilje cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanilje. Efter mange forsøg har jeg endelig... ENDELIG!... mestret den: verdens bedste vanilje cupcake opskrift!
Vanilje cupcakes opskrift

Gennemtestede fantastiske vanilje cupcakes

I årevis har jeg eksperimenteret for at lave den perfekte opskrift på vaniljecupcakes. Og det er skam ikke fordi, jeg ikke har fået bagt masser af lækre cupcakes undervejs. Men nogle gange var de lige en smule for søde, en smule for tørre, eller også fik jeg ikke helt den flotte, ensartede top, jeg ønskede. Og som den stædige bagenørd jeg er, blev jeg ved og ved, indtil jeg havde skabt den perfekte, luftige, svampede og velafbalancerede vaniljecupcake opskrift!

Og nu kan jeg endelig sige: Jeg gjorde det! Jeg har knækket koden til de bedste vaniljecupcakes, og jeg glæder mig til at dele opskriften med dig. Så hvis du leder efter en idiotsikker opskrift på klassiske vaniljecupcakes, skal du helt sikkert prøve denne!

Vanilje muffins opskrift

Tips til at bage perfekte vanilje cupcakes

Disse vanilje cupcakes er nemme og hurtige at lave. På 20-30 minutter er de klar til at komme i ovnen. Her er et par tips, som sikrer dig de lækreste, luftige cupcakes:

  • Brug en røremaskine for det mest luftige resultat.
  • Sørg for at ovnen er opvarmet på præcis 170 ° C (alm. ovn) inden kagerne sættes ind.
  • Tjek dine cupcakes efter 25 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af en cupcake og har en let gylden overflade.
  • Flyt straks cupcakesene over på en bagerist til afkøling, så bunden ikke bliver fugtig.
  • Hvis nogle af dine cupcakes er krakeleret i overfladen kan de presses let sammen imens de stadig er varme.

Bagetip

Det vigtigste kriterie for luftige cupcakes er at undgå at overpiske dejen efter alle ingredienserne er rørt sammen.

Vanilje cupcakes

Sådan styrer du formen på cupcakes

Disse cupcakes hæver meget og du kan styre formen på dem ved at styre hvor meget dej, der fyldes i hver cupcakeform. Hvis du ønsker en flad cupcake skal formene fyldes halvt op, hvorimod hvis du ønsker en rund top skal de fyldes 3/4 op.

Idéer til cupcakeglasur

Jeg elsker disse vanilje cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.

Her er nogle af mine yndlings glasuropskrifter til cupcakes:

Se alle mine glasuropskrifter.

Vanilje muffins

Vanilje cupcakes opskrift

Opskrift

Perfekte vanilje cupcakes

117 stemmer
De bedste, svampede og luftige vanille cupcakes. Pynt for eksempel dine cupcakes med sprøjtet glasur eller server dem præcis som de er.
Tid i alt: 45 minutter
Mængde: 12 cupcakes
Udskriv Pin

Udstyr

  • Muffinspande
  • Muffinspande
  • Muffinsforme i mange farver
  • Kitchen Aid røremaskine

Ingredienser

  • 225 g mel
  • tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 1 dl piskefløde (stuetemperatur)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
    225 g mel, 1½ tsk bagepulver, 1 knivspids salt
  • Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium hastighed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
    125 g blødt usaltet smør, 175 g sukker
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør indimellem og husk at skrab dej ned af siderne.
    3 æg
  • Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det. Dejen må ikke overpiskes.
    2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • Fyld dejen i muffinsforme – fyld dem halvt op for flade cupcakes eller 3/4 op for runde cupcakes. Bag dem i 25-30 min. ved 170˚C (alm. ovn) til de er let gyldne.
  • Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,60 from 117 votes (103 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




60 kommentarer

  1. Det her er en fantastisk opskrift. Tak. Da jeg lavede kager til et par glutenfri personer, lavede jeg glutenfri til hele gruppen. I stedet for mel brugte jeg Mjölmix Original fra Finax med lidt xanthangummi for at forhindre smuldring. Bare en idé, jeg putter karamelkondenseret mælk ovenpå, banan og flødeskum. Muligvis ristede hasselnødder.
    En lille kommentar: Det var lidt irriterende at bruge siden på grund af reklamerne, der fik skærmen til at hoppe konstant. Jeg kunne gå dybt ind i min telefon og justere noget, men tiden var et problem.

  2. 4 stars
    Min datter og jeg bagte dem UDEN æg. Vi lavede dobbelt portion og fulgte opskriften.
    men vi udskiftede æggene med:

    1 banan
    1 sveskemos i pose (dem til små børn).
    1 dl mælk

    Derudover tilsatte vi ca. 250 gram friskplukkede brombær… De blev SÅ gode!

    1. Hej Manja
      Dejligt I kunne lide opskriften. Vil du fortælle hvorfor den ikke fik 5 stjerner? Bare nysgerrig om noget kan gøres bedre i opskriften.
      KH Trine

  3. 3 stars
    En tilpas sødme og konsistens, men æggesmagen dominerende desværre for meget efter min smag.

  4. Hej.

    Vi skal holde studenter festen næste lørdag// kan de bages om fredagen uden og blive tørre?? 😊😊 mvh Heidi

    1. Hej Heidi
      Så vil jeg faktisk anbefale dig at bage dem nogle dage før og fryse dem i fryseposer i stedet. Det holder fugten bedre 🙂 De skal tø op i køleskabet.
      Kh Trine

1 2 3 4
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke