Gennemtestede fantastiske vanilje cupcakes
I årevis har jeg eksperimenteret for at lave den perfekte opskrift på vaniljecupcakes. Og det er skam ikke fordi, jeg ikke har fået bagt masser af lækre cupcakes undervejs. Men nogle gange var de lige en smule for søde, en smule for tørre, eller også fik jeg ikke helt den flotte, ensartede top, jeg ønskede. Og som den stædige bagenørd jeg er, blev jeg ved og ved, indtil jeg havde skabt den perfekte, luftige, svampede og velafbalancerede vaniljecupcake opskrift!
Og nu kan jeg endelig sige: Jeg gjorde det! Jeg har knækket koden til de bedste vaniljecupcakes, og jeg glæder mig til at dele opskriften med dig. Så hvis du leder efter en idiotsikker opskrift på klassiske vaniljecupcakes, skal du helt sikkert prøve denne!
Tips til at bage perfekte vanilje cupcakes
Disse vanilje cupcakes er nemme og hurtige at lave. På 20-30 minutter er de klar til at komme i ovnen. Her er et par tips, som sikrer dig de lækreste, luftige cupcakes:
- Brug en røremaskine for det mest luftige resultat.
- Sørg for at ovnen er opvarmet på præcis 170 ° C (alm. ovn) inden kagerne sættes ind.
- Tjek dine cupcakes efter 25 minutter. De er færdige når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af en cupcake og har en let gylden overflade.
- Flyt straks cupcakesene over på en bagerist til afkøling, så bunden ikke bliver fugtig.
- Hvis nogle af dine cupcakes er krakeleret i overfladen kan de presses let sammen imens de stadig er varme.
Bagetip
Det vigtigste kriterie for luftige cupcakes er at undgå at overpiske dejen efter alle ingredienserne er rørt sammen.
Sådan styrer du formen på cupcakes
Disse cupcakes hæver meget og du kan styre formen på dem ved at styre hvor meget dej, der fyldes i hver cupcakeform. Hvis du ønsker en flad cupcake skal formene fyldes halvt op, hvorimod hvis du ønsker en rund top skal de fyldes 3/4 op.
Idéer til cupcakeglasur
Jeg elsker disse vanilje cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.
Her er nogle af mine yndlings glasuropskrifter til cupcakes:
- Pisket vanilje smørcreme
- Vanilje cream cheese glasur
- Karamel smørcreme
- Chokolade smørcreme
- Italiensk marengs smørcreme
- Vanilje smørcreme
Se alle mine glasuropskrifter.

Opskrift
Perfekte vanilje cupcakes
Udstyr
- Muffinspande
- Muffinspande
- Muffinsforme i mange farver
- Kitchen Aid røremaskine
Ingredienser
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 1 dl piskefløde (stuetemperatur)
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.225 g mel, 1½ tsk bagepulver, 1 knivspids salt
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium hastighed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.125 g blødt usaltet smør, 175 g sukker
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør indimellem og husk at skrab dej ned af siderne.3 æg
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det. Dejen må ikke overpiskes.2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- Fyld dejen i muffinsforme – fyld dem halvt op for flade cupcakes eller 3/4 op for runde cupcakes. Bag dem i 25-30 min. ved 170˚C (alm. ovn) til de er let gyldne.
- Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
60 kommentarer
Det her er en fantastisk opskrift. Tak. Da jeg lavede kager til et par glutenfri personer, lavede jeg glutenfri til hele gruppen. I stedet for mel brugte jeg Mjölmix Original fra Finax med lidt xanthangummi for at forhindre smuldring. Bare en idé, jeg putter karamelkondenseret mælk ovenpå, banan og flødeskum. Muligvis ristede hasselnødder.
En lille kommentar: Det var lidt irriterende at bruge siden på grund af reklamerne, der fik skærmen til at hoppe konstant. Jeg kunne gå dybt ind i min telefon og justere noget, men tiden var et problem.
Min datter og jeg bagte dem UDEN æg. Vi lavede dobbelt portion og fulgte opskriften.
men vi udskiftede æggene med:
1 banan
1 sveskemos i pose (dem til små børn).
1 dl mælk
Derudover tilsatte vi ca. 250 gram friskplukkede brombær… De blev SÅ gode!
Hej Manja
Dejligt I kunne lide opskriften. Vil du fortælle hvorfor den ikke fik 5 stjerner? Bare nysgerrig om noget kan gøres bedre i opskriften.
KH Trine
En tilpas sødme og konsistens, men æggesmagen dominerende desværre for meget efter min smag.
Men tusind tak for den dejlige opskrift ❤️
Den er okay men mit kønnenet ligget helvet efter mit ban havde lavet dem🤣🤣
Haha ja det kan jeg desværre ikke gardere imod! 😀
KH Trine
Hej.
Vi skal holde studenter festen næste lørdag// kan de bages om fredagen uden og blive tørre?? 😊😊 mvh Heidi
Hej Heidi
Så vil jeg faktisk anbefale dig at bage dem nogle dage før og fryse dem i fryseposer i stedet. Det holder fugten bedre 🙂 De skal tø op i køleskabet.
Kh Trine
Kan man bruge sødmælk i stedet for piskefløde ?
Hej Sidra
Ja det kan du sagtens 🙂 god fornøjelse.
Kh Trine
Hvor meget chokolade hakket man til sådan en portion?