Hjemmelavet is, sorbet og islagkager er ikke kun nemme at lave – de smager også bedre end købt is og giver mulighed for at eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Islagkager er perfekte til festlige lejligheder, da de både ser imponerende ud og kan forberedes på forhånd, så du kan nyde selskabet uden stress på dagen.
Hjemmelavet is og sorbet er noget af det lækreste, der findes, og det smager endnu bedre end den is, man kan købe i butikkerne. Is er noget, som de fleste elsker, både børn og voksne, og det begejstrerer altid, når man serverer is til dessert! Is er også utroligt alsidigt. Man kan lave så mange forskellige typer af konsistenser og smage, hvad end det er en cremet jordbæris, Oreo is med knas eller en frisk jordbær mojito sorbet. Og så kan den serveres som kugler, i vafler, med toppings eller endda som islagkage!
Islagkager er fantastiske, fordi de giver mulighed for at kombinere forskellige konsistenser og smage i et smukt skåret stykke. Islagkager er geniale, når man skal have mange gæster, fordi de kan mætte mange på én gang og man kan lave dem lang tid forud, så man ikke skal stå og forberede desserten på dagen. Jeg elsker virkelig islagkager og her på bloggen kan du f.eks. finde opskrift på Oreo islagkage, jordbær- og hvid chokolade islagkage og Daim islagkage.
Man kan sagtens lave hjemmelavet is uden ismaskine, og du kan stadig opnå en dejlig cremet konsistens på din is. Fordelen ved at lave is uden en ismaskine er selvfølgelig at du ikke behøver noget specielt udstyr, som fylder på køkkenbordet. Ulempen ved at lave is uden ismaskine er, at det er sværere at opnå en lige så jævn og blød konsistens på isen – den bliver typisk mindre blød end på en ismaskine fordi den fryser over længere tid.
Hvis man laver is uden ismaskine er det afgørende, at man tager sig tiden til at røre i isen cirka hver halve time, når den fryser, gerne de første 3-4 timer. Dette modvirker at der dannes for mange iskrystaller, som giver isen en knasende og mindre blød konsistens. Hvis du kan sætte tiden af til at røre i isen kan du lave vidunderlig is uden ismaskine.