Min kæreste og jeg har travlt med bryllupsplanlægningen for tiden. Vi skal giftes til august og har været så overmodige at kaste os ud i et totalt gør-det-selv projekt hvor vi skal stå for ALT selv. På daværende tidspunkt var der halvandet år til, og det virkede som meget tid og en rigtig god idé, men nu hvor dagen sniger sig nærmere er der alligevel utroligt meget vi skal tage stilling til og organisere.
Derudover vil vi også rigtig gerne på en skøn bryllupsrejse, så vi er også i gang med at researche rejsedestinationer hvor der er god mulighed for dykning i august – og det er altså ikke så nemt som det lyder!
Disse projekter forhindrer mig dog ikke i at hygge mig i køkkenet. I dag vil jeg dele en meget nem og lækker moussekage med hyldeblomst. Den er så let og frisk, at det er som at spise en sky!
Kagens bund er en supernem kiksebund, som bare er lavet med Digestive kiks og smør. Nemmere bliver det ikke. Og så den lækre hyldeblomstmousse fordelt i et jævnt lag ovenpå.
Jeg har drysset karamelspåner fra Sweet Addiction på min kage. Man kan naturligvis pynte kagen mere end jeg har gjort, men jeg synes også bare den er så fin i sin enkelthed med den hvide mousse og så lidt drys.
Jeg elsker den der smelte-effekt som mousse får på ens tunge. Det gør mig glad helt ned i tæerne. Og denne hyldeblomstmousse er så let og luftig, som den overhovedet kan blive, så en kage som ellers ser rigtig tung ud forsvinder på få sekunder. Jeg havde kagen med på arbejde og delte den med kollegerne, og den var pist væk på et kvarter.
Lyst til mere mousse?
- Festlig nytårsdessert med glaze
- Nytårsdessert med mousse
- Lagkage med jordbær og hyldeblomst
- Brombær- og chokolade lagkage
- Jordbærmousse kage
Flere gode kageopskrifter
- Talkage med citron og brombær
- Chokoladekage med luksus chokoladeglasur
- Citronkage med birkes
- Luksus brownies
- Oreo brownies
Kage med hyldeblomstmousse
Ingredienser
Kiksebund:
- 225 g Digestive kiks (1/2 pakke)
- 125 g smør
Hyldeblomstmousse:
- 4 blade husblas
- 2 dl hyldeblomstdrik* (ikke blandet op med vand)
- 3 spsk citron
- 1/2 liter piskefløde
Pynt:
- evt. karamel- eller chokoladespåner
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Kom kiksene i en frysepose og bind en knude på den. Bank med en kagerulle på kiksene indtil de bliver til fine krummer. Hæld krummerne i en skål.
- Smelt smørret. Hæld det over kiksekrummerne i skålen og rør godt rundt, så smørret er helt fordelt på krummerne.
- Beklæd bunden af en justerbar bagering med bagepapir (så bagepapiret går helt op langs siderne på ydersiden af bageringen - sættes fast i toppen med papirklips) eller vælg at bruge en almindelig springform. Pres kiksekrummerne ud i bunden af din form i et jævnt lag. Sørg for, at det presses helt tæt og helt ud til kanterne, så får du den pæneste bund.
- Stil kagen i fryseren i minimum 30 minutter inden hyldeblomstmoussen fordeles ovenpå.
Hyldeblomstmousse:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Kom imens hyldeblomstsaften og citronsaften i en lille gryde. Opvarm blandingen indtil det koger. Lad det småkoge i 1 minut og fjern så gryden fra varmen.
- Vrid husblassen fri for vand og kom alle fire stykker husblas i hyldeblomstblandingen og rør rundt, til det er helt opløst. Lad blandingen køle af i cirka 5 minutter.
- Pisk imens piskefløden til flødeskum i en stor skål. Hæld hyldeblomstblandingen over i skålen med flødeskum lidt ad gangen imens du forsigtigt rører med en stor grydeske. Vend hyldeblomstblandingen i flødeskummet indtil det er helt fordelt.
- Tag din form med kiksebunden ud af fryseren og hæld moussen ovenpå i et jævnt lag. Ryst evt. formen lidt, så moussen fordeler sig pænt.
- Stil kagen i fryseren i minimum 3 timer eller i køleskabet i minimum 6 timer inden servering. Hvis kagen er i fryseren tages den ud 30 min. før servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
12 kommentarer
Har nu prøvet tre gange med mine døtre, og hver gang skiller moussen og bliver grynet, så enten er jeg idiot, eller også mangler opskriften noget. Det blev så halvdyrt i fløde og hyldeblomstsaft, men til gengæld havde jeg saft i hele køleskabet:-/
Måske er det flødeskummen der er pisket for hårdt ? Det gjorde jeg selv de første par gange. Se evt en video på YouTube “hvordan laver man mousse” så kan du se hvordan konsistensen af flødeskummet skal være
Har nu prøvet tre gange med mine døtre, og hver gang skiller moussen og bliver grynet, så enten er jeg idiot, eller også mangler opskriften noget. Det blev så halvdyrt i fløde og hyldeblomstsaft :-/
Dejlig luftig mousse. jeg kom lidt mindre væske i
hilsen Mariann
Jeg har nu lavet moussen to gange og begge gange kan den ikke rumme al hyldeblomst/citron væsken uden at blive meget tynd.
Hej Tine
Jeg oplever ikke dette når jeg laver moussen, men jeg vil anbefale dig at halvere mængden af hyldeblomstsaft hvis du har mod på at prøve igen. Det vil stadig smage af hyldeblomst.
Jeg har tilrettet opskriften lidt nu da flere oplever problemer med mængden af hyldeblomstaft. Jeg har personligt lavet den flere gange med de 3 dl hyldeblomstsaft, men har nu rettet ned til 2 dl i opskriften.
kan godt lide den men første gang kom jeg til at piske flødeskummene for længe
Hej Trine
Jeg ville gerne prøve at lægge jordbærgele på toppen af hyldeblomst moussen, men tror du den kan bære det ?? Tak for svar.
Hej Conny
Jeg kan ikke love det, men jeg ville prøve for det lyder da lækkert 🙂 giv den evt. et ekstra blad husblas.
Jeg har nu lavet opskriften to gange. Første gang var den MEGET flydende. Den flød ud gennem bund og form da jeg hældte den i formen. Anden gang var det lidt bedre, men var stadig rimelig tynd.
Har du nogen ide om, hvad man skal være ekstra opmærksom på? Mit “problem” er, at jeg føler jeg har for meget flydende i forhold til den lille mængde flødeskum :-/
Hej Amalie R, jeg er bare en privat person, og ikke en der skriver til dig fra hjemmesiden 😉
Jeg giver mig i kast med moussen i morgen, og studsede selv lidt over den store mængde væske der skal i. Alle andre mousser jeg har lavet, har der været sukker og æggeblommer i. De skulle blandes og piske, og derefter vendes i den Varme del af moussen, inden man vendte det i flødeskummen. Måske det var en ide?