Svampede chokolade cupcakes

49 stemmer
Vi kender vidst allesammen skuffelsen når man tager en bid af en tilsyneladende indbydende chokoladecupcake og man skuffet mærker den smuldre tørt i munden. Men nu behøver du ikke lide længere – du kan roligt sætte tænderne i disse chokoladevidunder cupcakes med chokolade smørcreme! De er nemlig svampede og lækre uden at være klæge.
Svampede chokolade cupcakes opskrift fra Bageglad

Tips til perfekte chokolade cupcakes

Jeg er ikke kæmpe chokoladekagefan, believe it or not. Okay, jeg siger da ikke nej til et stykke chokoladekage, men fik jeg valget ville vanille vinde hver gang. Jeg har dog store chokoladefans i familien (hej Far) og indimellem får jeg da også en lille craving – og så må jeg jo til det. Og jeg har da bagt mange gode chokoladekager gennem årene. Her må jeg lige nævne mine populære brownies og chokoladekage med appelsin.

  • Man får det mest luftige resultat ved at røre dejen på en røremaskine.
  • Fyld formene trekvart op for at få en almindelig højde cupcake, som der kan sprøjtes glasur på.
  • Fyld formene helt op hvis du vil lave muffins uden glasur, for en kuppeltop.

Chokolade cupcake dejBagte cupcakes

Glasur til chokolade cupcakes

Chokolade cupcakesene kan selvfølgelig spises som de er, men de bliver kun bedre hvis man sprøjter en god glasur på. Jeg brugte vores chokolade buttercream frosting som er en lidt tung frosting som smager fuldstændig fantastisk hvis den laves med en god chokolade. Ønsker man en lidt lettere glasur kan man bruge chokolade cream cheese frosting. Jeg dryssede frysetørrede hindbær på, som gav cupcakesene prikken over i’et!

Hvis man bruger en tung glasur som jeg gjorde er det rigeligt med en mindre mængde glasur midt på cupcaken, men det kommer selvfølgelig an på hvor vild man er med glasur og sukker.

Chokoladeglasur cupcakesSvampede cupcakes

Chokolade cupcakes med glasur

Svampede chokolade cupcakes opskrift fra Bageglad

Opskrift

Svampede chokolade cupcakes med chokolade smørcreme

49 stemmer
Vidunderligt luftige og svampede chokolade cupcakes med en silkeblød chokolade smørcreme som prikken over i'et. Den her går ud til alle chokoladeelskerne derude.
Tid i alt: 1 time 15 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 18 stk
Udskriv Pin

Udstyr

  • Muffinsforme
  • Muffinspande

Ingredienser

  • 4 dl mel
  • 1 ½ dl kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl brun farin
  • 1 ½ dl sukker
  • 170 g blødt smør
  • 3 ½ dl mælk
  • 1 ½ tsk vaniljeessens*
  • 2 æg

Chokolade smørcreme:

Pynt:

  • Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål for at undgå klumper, evt. i skålen på en røremaskine.
    4 dl mel, 1 1/2 dl kakao, 3 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt
  • Tilsæt brun farin, sukker, blødt smør, mælk, vaniljeessens/vaniljesukker og æg, og rør dejen på mellem hastighed på røremaskinen i cirka 3 minutter.
    1 1/2 dl brun farin, 1 1/2 dl sukker, 170 g blødt smør, 3 1/2 dl mælk, 1 1/2 tsk vaniljeessens*, 2 æg
  • Fordel dejen i muffinsforme i en muffinspande. De skal fyldes trekvart op for en cupcake med plads til at sprøjte glasur på.
  • Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader (almindelig ovn) i 15-18 minutter. De er færdige når der ikke hænger dej ved en strikkepind, der stikkes ind i midten af cupcaken. Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.
  • Rør imens chokolade smørcremen efter anvisning i opskriften. Kom chokolade smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt glasur på halvdelen af cupcakesene. Dekorér med frysetørrede hindbær inden glasuren stivner.
    1 portion af min chokolade smørcreme, Frysetørrede hindbær

Noter

*1 1/2 tsk vaniljeessens kan evt. erstattes med 1 tsk vaniljesukker
Opbevaring: Opbevar cupcakesene i en lufttæt beholder på køkkenbordet eller i køleskabet hvis de først skal spises dagen efter eller hvis der er meget varmt i køkkenet. I så fald, tag dem ud af køleskabet en halv time før servering.
Frysning: Disse cupcakes kan fryses med eller uden glasur i op til 2 måneder. De skal tø op i køleskabet. 
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,72 from 49 votes (44 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




22 kommentarer

  1. Kan de fryses, så det kan bages forud for en fødselsdag? Hvis ja, hvordan tøes de bedst op?

  2. 5 stars
    De er virkelig gode. Jeg skiftede melet ud med rismel, så den blev glutenfri. Og så 1 dl creme fraiche, 1 dl stærk kaffe og 1,5 dl mælk, i stedet for kun mælk. Og så 1 tsk. kanel og 100 g grofthakket mørk chokolade til sidst til at toppe smagen med. Det var perfekt.

    1. Hej Stefanie
      Det kan du sagtens! Du kan også sagtens lave det dagen før. Bare opbevar det i køleskabet og tag det ud en halv times tid inden du skal bruge det.

    1. 3 stars
      Det er ikke svært hvis man ved hvad man laver og for hjælp nogle gange jeg er selv 12 år gammel og jeg har bagt i nogle år nu 😉

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke