Tips til perfekte chokolade cupcakes
Jeg er ikke kæmpe chokoladekagefan, believe it or not. Okay, jeg siger da ikke nej til et stykke chokoladekage, men fik jeg valget ville vanille vinde hver gang. Jeg har dog store chokoladefans i familien (hej Far) og indimellem får jeg da også en lille craving – og så må jeg jo til det. Og jeg har da bagt mange gode chokoladekager gennem årene. Her må jeg lige nævne mine populære brownies og chokoladekage med appelsin.
- Man får det mest luftige resultat ved at røre dejen på en røremaskine.
- Fyld formene trekvart op for at få en almindelig højde cupcake, som der kan sprøjtes glasur på.
- Fyld formene helt op hvis du vil lave muffins uden glasur, for en kuppeltop.
Glasur til chokolade cupcakes
Chokolade cupcakesene kan selvfølgelig spises som de er, men de bliver kun bedre hvis man sprøjter en god glasur på. Jeg brugte vores chokolade buttercream frosting som er en lidt tung frosting som smager fuldstændig fantastisk hvis den laves med en god chokolade. Ønsker man en lidt lettere glasur kan man bruge chokolade cream cheese frosting. Jeg dryssede frysetørrede hindbær på, som gav cupcakesene prikken over i’et!
Hvis man bruger en tung glasur som jeg gjorde er det rigeligt med en mindre mængde glasur midt på cupcaken, men det kommer selvfølgelig an på hvor vild man er med glasur og sukker.

Opskrift
Svampede chokolade cupcakes med chokolade smørcreme
Udstyr
- Muffinsforme
- Muffinspande
Ingredienser
- 4 dl mel
- 1 ½ dl kakao
- 3 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl brun farin
- 1 ½ dl sukker
- 170 g blødt smør
- 3 ½ dl mælk
- 1 ½ tsk vaniljeessens*
- 2 æg
Chokolade smørcreme:
- 1 portion af min chokolade smørcreme
Pynt:
- Frysetørrede hindbær
Sådan gør du
- Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål for at undgå klumper, evt. i skålen på en røremaskine.4 dl mel, 1 1/2 dl kakao, 3 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt
- Tilsæt brun farin, sukker, blødt smør, mælk, vaniljeessens/vaniljesukker og æg, og rør dejen på mellem hastighed på røremaskinen i cirka 3 minutter.1 1/2 dl brun farin, 1 1/2 dl sukker, 170 g blødt smør, 3 1/2 dl mælk, 1 1/2 tsk vaniljeessens*, 2 æg
- Fordel dejen i muffinsforme i en muffinspande. De skal fyldes trekvart op for en cupcake med plads til at sprøjte glasur på.
- Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader (almindelig ovn) i 15-18 minutter. De er færdige når der ikke hænger dej ved en strikkepind, der stikkes ind i midten af cupcaken. Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.
- Rør imens chokolade smørcremen efter anvisning i opskriften. Kom chokolade smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt glasur på halvdelen af cupcakesene. Dekorér med frysetørrede hindbær inden glasuren stivner.1 portion af min chokolade smørcreme, Frysetørrede hindbær
22 kommentarer
Kan de fryses, så det kan bages forud for en fødselsdag? Hvis ja, hvordan tøes de bedst op?
Hej Mai-Britt
Ja det kan de sagtens. Tø dem op natten før i en frysepose på køkkenbordet.
De er virkelig gode. Jeg skiftede melet ud med rismel, så den blev glutenfri. Og så 1 dl creme fraiche, 1 dl stærk kaffe og 1,5 dl mælk, i stedet for kun mælk. Og så 1 tsk. kanel og 100 g grofthakket mørk chokolade til sidst til at toppe smagen med. Det var perfekt.
Hej
Kan man lave forstingen nogle timer før også piske den op igen før pyntning
Hej Stefanie
Det kan du sagtens! Du kan også sagtens lave det dagen før. Bare opbevar det i køleskabet og tag det ud en halv times tid inden du skal bruge det.
Opskriften er super nem, og smager super godt.
Jeg Bille vildt gerne lave dem men min far sagde den var for svær for en 12 årig 🙁
Det er ikke svært hvis man ved hvad man laver og for hjælp nogle gange jeg er selv 12 år gammel og jeg har bagt i nogle år nu 😉