Januars kedelige regnvejr har opfordret til masser af indendørs hygge og det våde ser ud til at fortsætte ind i februar. Det plejer ellers ofte at være frostvejr med solskind på min fødselsdag den 9. februar, men det kan jeg vidst ikke forvente i år. Øv bøv.
Men indendørs hygge er også virkelig dejligt, især når vores glade lille pige tumler rundt på gulvet og holder os beskæftiget. Der er dog også tid til at bage og jeg er for tiden helt vild med dette lækre bananbrød med hjemmelavet kanelsmør til.
Vores lille pige er kæmpe fan af bananer så vi når sjældent at have overmodne bananer liggende, men når vi gør elsker jeg at bruge dem i kage. Banan giver en fantastisk svampet konsistens og dejlig mild smag som går godt til for eksempel chokolade, honning og kanel.
Dette bananbrød er himmelsk med en svampet krumme og en sprød, let knasende topping af havregryn. Serveres det med vores hjemmelavede honning-kanelsmør til er det altså ikke til at stå for!
Bananbrødet er virkelig nemt at lave. Man moser blot modne bananerne og rører dem sammen med de våde ingredienser samt sukker. De tørre ingredienser røres sammen i en anden skål og vendes i de våde, og så hældes dejen i en smurt brødform.
Vidste du at man nemt og hurtigt kan mose modne bananer på sin røremaskine (f.eks. KitchenAid) eller med en elpisker? Det går hurtigere end klør fem og en gaffel.
Krummetoppingen består af kun tre ingredienser: havregryn, smeltet smør og brun farinsukker, som hurtigt røres sammen og fordeles oven på bananbrødet. Og så skal bananbrødet bare i ovnen og passe sig selv i en times tid.
Imens kan man lige lave kanelsmørret, hvor ingredienserne hurtigt piskes sammen med en elpisker. Så er det klart til at blive serveret med det færdigbagte brød når det er kølet helt af.
Variationer
Udover bananerne bidrager yoghurt til den svampede konsistens i denne opskrift på bananbrød. Man kan bruge almindelig yoghurt naturél, græsk yoghurt eller erstatte det med mager creme fraiche med samme effekt.
Hvis man ønsker mere knas i sit bananbrød kan man tilsætte nødder, for eksempel 100 gram hakkede valnødder eller pekannødder.
Ønsker man endnu mere smag i krummetoppingen kan man tilsætte 1 spsk stødt kanel.
Bananbrød med krummetopping og kanelsmør
Udstyr (indeholder reklame)
- Bosch elpisker
Ingredienser
Bananbrød:
- 200 g modne bananer
- 2 æg
- 100 g sukker
- 75 ml vegetabilsk olie f.eks. rapsolie
- 1 dl yoghurt naturel
- 150 g fuldkornshvedemel
- 75 g hvedemel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1 knivspids salt
Krummetopping:
- 50 g blødt smør
- 75 g grovvalsede havregryn
- 75 g brun farinsukker
Kanelsmør:
- 75 g blødt smør
- 1-2 spsk flydende honning
- 2 spsk flormelis
- 1-2 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
Bananbrød:
- Mos bananerne med en gaffel. Kom den i en skål sammen med sammenpisket æg, sukker, vegetabilsk olie og yoghurt, og rør det sammen.
- Rør fuldkornshvedemel, hvedemel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til den våde blanding og vend det forsigtigt med en grydeske til det bliver en ensartet dej.
- Fordel dejen i en smurt brødform på cirka 26 cm.
Krummetopping:
- Smelt smørret. Kom havregryn, brun farinsukker, smeltet smør og kanel i en lille skål og rør det sammen.
- Fordel krummetoppingen oven på bananbrødet i et ensartet lag.
Bagning:
- Bag bananbrødet ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 60 minutter. Bananbrødet er færdigt når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af bananbrødet.
- Lad bananbrødet køle helt af i formen inden det skæres i skiver.
Kanelsmør:
- Kom smør, honning, flormelis og kanel i en lille skål og pisk det luftigt med el elpisker. Smag til med mere honning og/eller kanel.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
Hej er det muligt at lave denne uden æg? Kan dsv. ikke tåle æg, men den ser så lækker ud!
Hej Victoria
Du kan afprøve at erstatte æg med hørfrøæg. Jeg har ikke selv prøvet men lad mig høre hvordan det går 🙂
https://bageglad.dk/erstat-aeg-med-horfro/
God idé med sådan en crumbletop, fremfor den klassiske chokolade – det skriver jeg bag øret 🙂