Erstat æg med hørfrø

Erstat æg med hørfrø
 

 • 0-1 time
 • Begynder
Erstat hønseæg med hørfrø-æg

Jeg elsker æg. Kogte æg, spejlæg, røræg, you name it. Jeg har imidlertid udviklet fødevareintolerance over for både æggehvide og æggeblomme og må derfor undvære dem indtil min mave kan klare mosten igen.

Det er imidlertid ret svært at finde på spændende mad når samtlige mælkeprodukter, melprodukter og æg er udelukket fra min kost. Jeg er en uge inde i mit diæt eksperiment ved at være godt træt af stegt kylling og de samme fire-fem grøntsager, så nu er der kommet gang i køkkenet igen.

Jeg er simpelthen nødt til at dele det mest fantastiske, jeg opdagede forleden: nemlig hørfrø æg! Æg er det jo ikke, snarere slim, men det kan bruges som erstatning for æg i mad og DET VIRKER!

Hørfrø er megasunde og koster ikke en formue, så jeg er helt oppe at ringe over al den mad, jeg nu kan lave med disse erstatnings-æg. De er i øvrigt super nemme at lave: hørfrø og vand koger i en gryde til vandet får den rette slimede, tykke konsistens. Hørfrøene sies fra og slimet afkøles i køleskabet – og så er det klart til brug.

Jeg vil ikke kaste mig ud i en æggekage med det, men det fungerer i hvert fald til opskrifter hvor ægget fungerer som bindingsmiddel. Hip hurra for hørfrø!

Erstat hønseæg med hørfrø-æg

Hørfrø æg (slim) opskrift

3 fra 1 stemme
Antal: 1 æg
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 50 g hørfrø
 • 4 dl vand

Fremgangsmåde

 • Kom hørfrø og vand i en lille gryde. Lad vandet koge op og lad massen koge i 3-4 minutter indtil det opnår den ønskede konsistens.
 • Si hørfrøene fra i en si. Stil hørfrøslimen i køleskabet og lad den køle helt af før brug.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
10. juni 2013 af Trine 5 kommentarer

5 kommentarer

 • Karin Svar

  Hvad med de kerne som man sier fra? Hvad kan de bruges til?

  14. december 2019 at 15:46
  • Hanna Kristensen Svar

   Hej. De afsiede hørfrø er virkningsfulde i boller og brød, fordi de i sig selv også har effekten som æg. Altså gør noget lækkert saftigt heri.

   6. februar 2020 at 10:06
 • Jacob Carstens Svar

  3 stars
  Hej Trine,
  Jeg har luret lidt på hørfrø-æg emnet – på mange US vegan siden bruger de en anden metode. De maler hørfrø (flax seeds) – chia frø kan også bruges men er en del dyrere – fint og opløser dem i vand (ikke kogende). Intet sies fra og jeg tror konsistensen med den metode bliver bedre.

  7. december 2013 at 08:35
  • Trine Svar

   Hej Jacob,
   Det lyder spændende, det vil jeg prøve at eksperimentere med!

   29. december 2013 at 18:10
 • Erstat æg med hørfrø Om kost og ernæring Svar

  […] Læs hele artiklen her på >>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageglad […]

  21. juli 2013 at 22:12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven