Japansk mad, gourmet hovedretter og italienske retter er fantastiske, men i ny og næ kan jeg nu også godt lide god gammeldags dansk mad. Kyllingefrikadeller og nye kartofler – what’s not to like?
Jeg bliver hurtigt træt af svinekød, især fordi det er favoritten i kantinen på mit arbejde, så kyllingefrikadeller er blevet et hit herhjemme. Det er nemt at smugle revne grøntsager i (uden at eventuelle børn opdager det) og det er med til at give dem smag. På den måde bliver de også sundere og mindre fede.
Kyllingefrikadelle-farsen indeholder derfor løg og revne grøntsager. Hakket kylling smger ikke af så meget i sig selv, så det er nødvendigt for at give dem god smag og fylde.
Kender du det med, at man kan lugte at man har stegt almindelige frikadeller i flere dage efter? Det slipper man for med kyllingefrikadellerne, så de er bare et godt alternativ hvis du skal lave rigtig mange frikadeller til et arrangement. De er lynhurtige at lave og resterne kan nemt gemmes til madpakken dagen efter.
Hjemme hos os er der stor diskussion om hvordan frikadeller skal steges – min kærestes mormor steger nemlig altid frikadeller på tre sider så det foretrækker han, mens jeg foretrækker at stege dem på to sider, så de er nemmere at flække til en rugbrødsmad. Denne gang styrede jeg altså kyllingefrikadelle-panden og fik min vilje. Det er trods alt mig der skal tage billederne 😉

Kyllingefrikadeller
Udstyr (indeholder reklame)
- Scanpan stegepande 28 cm
- Blomsterberg kobberpande
Ingredienser
- 450 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 1 løg
- 2 spsk mel
- 2 spsk havregryn
- 1 dl mælk
- salt og peber
- fintrevne grøntsager (valgfrit, f.eks. 1 gulerod og 1/4 squash)
Fremgangsmåde
- Riv eller hak løget og rør det i det hakkede kyllingekød i en skål. Tilsæt mel, havregryn og æg. Riv en gulerod og/eller et stykke squash (valgfrit) og rør det i sammen med mælk, salt og peber.
- Kom 1 stor spsk kyllingefrikadelle-fars på panden og steg alle kyllingefrikadellerne i 5-6 minutter per side.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
14 kommentarer
De smager godt nok godt😋
Så gode til madpakker 😀
Skal man stege bacon først inden de kommer i frikadellerne
Nej, nej – hæld blot 750 gram rå baconskiver direkte i frikadellefarsen. Jeg har med fordel også tilføjet 25 gram ekstra salt. Fremhæver virkelig smagsnuancerne
Har i gode ideer til tilbehøt til kyllingefrikadeller ?:)
Har lavet disse mange gange. De er virkelig gode. Meget bedre end alm frikadeller. Skal lave dobbelt portion idag til gæster og har opdaget jeg ikke har æg. Kan de undlaDes? Skal de erstattes af noget andet?
Hej Camilla
Godt at høre, at du kan lide opskriften. Jeg kan også bedre lide disse kyllingefrikadeller end almindelige frikadeller.
Æg binder farsen og de andre ingredienser sammen. Du kan dog erstatte æg med hørfrøslim, hvis du har nogle hørfro – se hvordan her: http://www.bageglad.dk/erstat-aeg-med-horfro/
Ellers er du nok nødt til at få købt nogle æg. God fornøjelse 🙂
Hej.her en kommentar til kyllingefrikadeller.
Jeg synes ikke det er en god ide med spinat.
Tænk hvis du skal varme frikadellerne dagen efter! Det er vist ikke så
sundt med spinat.
Nej ser du? jeg har en super opskrift hvor der kommer små stykker
røget bacon i farsen. Det smager bare så godt.
prøv det!!
Hilsen og velbekomme
Jette
Er det muligt at udskifte gulerødderne med spinat?
God opskrift!
Valgte at rive en lille gulerod og et par buketter broccoli sammen med de revne løg. Gav en super frisk – og sprødhed!
Mine forslag til kyllingefrikadeller må gerne offentliggøres Det er en god ide at der er bacon i farsen.
De smager rigtig godt.
Hilsen Jette
Tak for opskriften på kyllingefrikadeller.
Skal stege dem til min 70 års fødselsdag, havde en opskrift, men pist er den væk.
Jeg synes det er den samme som den er er beskrevet her,men der var vist små baconstykker i farsen,
men det kan jeg jo bare komme i, men det er jo ikke nødvendigt.
Jeg bruger den opskrift, jeg har fået her.
Tusinde tak, nu skal jeg ikke lede mere.
mvh Jette
Hej Jette, tak for din kommentar. Og god ide med små baconstykker i farsen – det må jeg prøve næste gang!
Skal man stege bacon først