Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Jeg har bagt den utallige gange i mit liv, og den dag i dag elsker jeg stadig drømmekage! Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!
Valg af bageform
Drømmekagen kan bages både i en springform på cirka Ø25 cm, som angivet i opskriften, eller den kan bages i en aflang bageform på cirka 22 x 30 cm. Brug altid bageforme egnet til formålet, og ikke alternativer som ovnfaste fade. Bemærk at valg af form kan påvirke bagetiden, så hold altid øje med din kage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt, så den ikke bliver tør.
Tips til at bage drømmekage
- For at opnå en luftig og svampet drømmekage skal ingredienserne røres forsigtigt sammen. Der må endelig ikke overpiskes.
- Bageformen skal smøres grundigt med smør og efterfølgende dækkes af et tyndt lag mel inden dejen fyldes i.
- Ovnen skal forvarmes på almindelig ovn indstilling og kagen skal bages i midten af ovnen.
- Drømmekagen skal køle helt af på en bagerist inden den skæres.
Tjek hvornår drømmekagen er færdigbagt
Hold øje med din drømmekage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt. Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere. Drømmekagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller træspyd stukket i midten af kagen.
Den perfekte drømmekagetopping
Noget af det vigtigste ved en drømmekage er naturligvis den karakteristiske kokostopping. Det er det der for alvor afgør, hvorvidt drømmekagen er et hit. Her synes jeg det er vigtigt, at toppingen ikke er for våd (snasket) og at der er et balanceret forhold imellem mængden af kage og mængden af topping. Det er denne opskrift på drømmekage derfor lavet ud fra.
Det sagt kan du naturligvis godt vælge, at lave et tykkere lag topping. Du kan for eksempel lave halvanden portion af kokostoppingen i stedet for. Men pas på, for det kan godt blive meget sødt og snasket, hvis der er for meget.

Verdens bedste drømmekage opskrift
Ingredienser
Kage:
- 4 æg
- 300 g sukker
- 250 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 50 g smør
- 2 dl mælk
Kokosfyld:
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
- Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka Ø25 cm. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
- Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
- Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
77 kommentarer
Vi har nu bagt denne kage 2✌️ gange. Og den er fantastisk🤞 Øhm vi læste kommentarerne fx. Ble bra og 2-3 mi. Gummi, men lavede den alligevel👍 Vi fortrød det ikke👍👍 Vi fik mange komplimenter☺️✌️God kage👍👍
Hei, jeg har nå forsøkt å bake denne nydelige kaken to ganger. Begge ganger smaker kaken helt fantastisk, men fyllet smelter ikke utover som vist på bildene her. Sukkeret smelter ikke men blir liggende i myke klumper på kaken. Ingrediensene jeg bruker er disse: 125 g smør, 100 g kokosmel, 250 g brun farin, ½ dl melk.
Trengs det kanskje mer smør i? Kan jeg neste gang forsøke ca 200-250 g?
Hilsen Kaya
Hej Kaya
Det lyder mærkeligt. Hvilken type smør bruger du?
Kagen skal ikke bages på varmluft indstilling, den skal bages på almindelig ovn, gør du det?
Jeg har for få timer bagt denne kage! Det var en kæmpe succes den bedste drømmekage jeg nogensinde har smagt! Den var også super nem at lave! Jeg brugte en bradepande der var 25*30 eller lignende, og den fik 21 minutter, helt perfekt! Fyldet var også super nemt, alt i alt…. Verdens bedste kage!
Har før i tiden bagt denne kage ofte. Nu går det galt med bunden hver gang. De nederste 2-3 mm bliver gummiagtige. Ellers er kagen fin gul og knap nok hævet. Fyldet er ok. Samme ingredienser som i denne opskrift. Nogen, der ved, hvad der går galt. Tidligere bagt i samme ovn med samme bradepande og temperaturer med succes.
Super lækker kage. Alle i familien var vilde med den 🙂
Utrolig god børne og voksen kage. Jeg har dog svært ved at få fyldet, til at ” fæstne ” sig fast på kagen. Hvad gør jeg forkert ?. Mvh. Lars
Hvad har du puttede i
Fantastisk kage, den skal jeg helt sikkert lave igen. Lavede den til min søns fødselsdag og alle børnene i børnehaven var vilde med den:-)
Fyllet ble bra, men bunnen katastrofe. Flat omelett som blåste seg opp i berg og dalbane…. Noen tips?
Pas på ikke mælk og smør er for varmt, når du hælder det i dejen. Det kan godt få æggene til at koagulere. Der står i opskriften, at det skal hældes i dejen lige efter mælken har kogt. Det gør jeg ikke. Jeg venter med at hælde det i til det er kølet ned til ca. fingervarmt. Det fif har jeg fra en anden opskrift på samme kage. I øvrigt et dette en super god opskrift. Fyldet er mums. Lige som jeg kan lide det.
Hej. Jeg har prøvet kage to gang og desværre Dens fulde bliver mehey flyeNde selvom Jeg bruher halvdem aF mælken altså 250ml istedet for 500????
Hvis du mener “glasuren”, så putter du alt for meget mælk i. Der skal kun 50 ml i, altså en halv deciliter.
Første ganG jeg lave denne kage kom jeg til putte smøret i dej, men det bleV den bare beDRe af. (Jeg puttE det sAmme antal smør i kokosfyldEt) klaret anbefalet q