Verdens bedste drømmekage

Verdens bedste drømmekage
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.


Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage opskrift fra Bageglad
4.52 fra 25 stemmer

Verdens bedste drømmekage opskrift

Antal: 1 rund kage Ø26 cm
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  • Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  • Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  • Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


1. marts 2012 af Trine 71 kommentarer

Kommentarer (71)

  • Norska Svar


    Vi har nu bagt denne kage 2✌️ gange. Og den er fantastisk🤞 Øhm vi læste kommentarerne fx. Ble bra og 2-3 mi. Gummi, men lavede den alligevel👍 Vi fortrød det ikke👍👍 Vi fik mange komplimenter☺️✌️God kage👍👍

    25. maj 2018 at 15:50
  • Kaya Sverre Svar

    Hei, jeg har nå forsøkt å bake denne nydelige kaken to ganger. Begge ganger smaker kaken helt fantastisk, men fyllet smelter ikke utover som vist på bildene her. Sukkeret smelter ikke men blir liggende i myke klumper på kaken. Ingrediensene jeg bruker er disse: 125 g smør, 100 g kokosmel, 250 g brun farin, ½ dl melk.
    Trengs det kanskje mer smør i? Kan jeg neste gang forsøke ca 200-250 g?
    Hilsen Kaya

    24. maj 2018 at 21:25
    • Trine Svar

      Hej Kaya
      Det lyder mærkeligt. Hvilken type smør bruger du?
      Kagen skal ikke bages på varmluft indstilling, den skal bages på almindelig ovn, gør du det?

      27. maj 2018 at 17:54
  • Emma Svar


    Jeg har for få timer bagt denne kage! Det var en kæmpe succes den bedste drømmekage jeg nogensinde har smagt! Den var også super nem at lave! Jeg brugte en bradepande der var 25*30 eller lignende, og den fik 21 minutter, helt perfekt! Fyldet var også super nemt, alt i alt…. Verdens bedste kage!

    4. august 2017 at 16:20
  • Maja Jessen Svar

    Har før i tiden bagt denne kage ofte. Nu går det galt med bunden hver gang. De nederste 2-3 mm bliver gummiagtige. Ellers er kagen fin gul og knap nok hævet. Fyldet er ok. Samme ingredienser som i denne opskrift. Nogen, der ved, hvad der går galt. Tidligere bagt i samme ovn med samme bradepande og temperaturer med succes.

    16. juli 2017 at 18:48
  • Christine Svar


    Super lækker kage. Alle i familien var vilde med den 🙂

    10. juni 2016 at 13:14
  • Lars Svar

    Utrolig god børne og voksen kage. Jeg har dog svært ved at få fyldet, til at ” fæstne ” sig fast på kagen. Hvad gør jeg forkert ?. Mvh. Lars

    28. februar 2016 at 20:08
    • Thea Svar


      Hvad har du puttede i

      5. november 2017 at 13:33
  • Joan Svar

    Fantastisk kage, den skal jeg helt sikkert lave igen. Lavede den til min søns fødselsdag og alle børnene i børnehaven var vilde med den:-)

    24. februar 2016 at 07:52
  • mina Svar

    Fyllet ble bra, men bunnen katastrofe. Flat omelett som blåste seg opp i berg og dalbane…. Noen tips?

    9. januar 2016 at 21:04
    • Susanne Stig-Pedersen Svar


      Pas på ikke mælk og smør er for varmt, når du hælder det i dejen. Det kan godt få æggene til at koagulere. Der står i opskriften, at det skal hældes i dejen lige efter mælken har kogt. Det gør jeg ikke. Jeg venter med at hælde det i til det er kølet ned til ca. fingervarmt. Det fif har jeg fra en anden opskrift på samme kage. I øvrigt et dette en super god opskrift. Fyldet er mums. Lige som jeg kan lide det.

      15. marts 2016 at 07:52
  • Maria Svar

    Hej. Jeg har prøvet kage to gang og desværre Dens fulde bliver mehey flyeNde selvom Jeg bruher halvdem aF mælken altså 250ml istedet for 500????

    12. august 2015 at 19:01
    • Sofie Svar

      Hvis du mener “glasuren”, så putter du alt for meget mælk i. Der skal kun 50 ml i, altså en halv deciliter.

      1. oktober 2015 at 12:51
  • Victor Svar


    Første ganG jeg lave denne kage kom jeg til putte smøret i dej, men det bleV den bare beDRe af. (Jeg puttE det sAmme antal smør i kokosfyldEt) klaret anbefalet q

    13. maj 2015 at 14:49

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven