Når sommeren er over os og det er skønt vejr leder jeg altid efter gode opskrifter til sommerdesserter. Det her er en af dem, lækre pandekager med frisk appelsincreme!
Dette er en twist på klassiske pandekager med is, sukker og syltetøj. Pandekagerne fyldes i stedet med en lækker appelsincreme som giver et friskt pif til pandekagerne.
Der kommes revet appelsinskal og appelsinsaft i en tyk kagecreme, som fordeles i pandekagerne som enten serveres som små pakker eller rullet med appelsincremen i.
Server for eksempel pandekagerne med appelsincreme med små skiver appelsin til.
Pandekager med appelsincreme opskrift
Ingredienser
Pandekager:
- 1 portion af vores pandekage opskrift
Appelsincreme:
- 3 æggeblommer
- 1 æg
- 3 spsk sukker
- 3 tsk mel
- 4 dl mælk
- 1/2 tsk vanillesukker
- Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
- 2 spsk appelsinsaft
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommerne og ægget sammen med sukker, mel og mælk i en lille gryde. Tilsæt det revne appelsinskal og appelsinsaften. Varm blandingen op til det koger på lav varme mens der piskes.
- Når cremen koger tages gryden af varmen med det samme. Rør nu vanillesukker i cremen og lad cremen køle af.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Serveres pandekagerne kolde med cremen indeni?
Hej.
Virkelig lækker opskrift – og virkelig god ide at erstatte den traditionelle is og syltetøj med noget andet. Jeg har lige et par spørgsmål i forhold til cremen. Er det muligt at erstattet appelsinskallen og saften med citron? Og kan man bruge sødemiddel i stedet for almindeligt sukker?
Mvh. Malene
Hej Malene, tak for din kommentar. Umiddelbart tror jeg sagtens, at du kan erstatte appelsin med citron – pas dog på, ikke at tilsæt for meget citron. Vi har ikke prøvet med sødemiddel, men prøv dig frem. Vi glæder os til at høre om resultatet!
[…] Læs hele artiklen her på >>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageflad […]