Pandekager

Pandekager
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Pandekager opskrift fra Bageglad.dk

Alle bageglade bør have en god pandekage opskrift i deres repetoire. Pandekager er nemlig en af de mest populære og kendte desserter, fordi de er rigtig nemme at lave og fordi de bare smager hammergodt. Vidste du, at der endda findes en Pandekage-dag? Det er tirsdagen efter Fastelavn.

Der er et hav af muligheder inden for fyld til pandekager, men vi bruger altid den samme pandekage opskrift til selve pandekagerne, som du får her.

I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde, sprøde og steges i smør. Tricket til rigtig sprøde pandekager er at fordele dejen hurtigt og jævnt og at bruge en pandekagepande beregnet til opgaven.


Man kan nærmest spise hvad som helst på pandekager, men vores yndlings pandekagefyld er:

  • vanilje-is os jordbærsyltetøj
  • vaniljecreme
  • nutella
  • vanilje-is, chokoladestykker og hindbærsauce
  • friske blåbær
  • citroncreme

Opskrift på fantastiske pandekager

Pandekager opskrift fra Bageglad.dk
5 fra 1 stemme

Pandekager

Ret: Dessert
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk (cirka)
Dette er en klassisk god pandekage opskrift på tynde, sprøde, lækre pandekager stegt i smør. Vælg selv hvilket fyld, du vil fylde i dine pandekager.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1/4 liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mælk og æg og pisk dejen sammen med piskeris eller en elpisker. Sørg for, at alle klumper røres ud.
  • Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. 
  • Steg pandekagerne i smør på en mellemstor pande (gerne en pandekagepande) ved middelhøj varme. 

Noter

Tilpasset fra: Tørsleffs
Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


17. april 2012 af Trine 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • Pernille Svar

    5 stars
    Det er en gammel opskrift, men jeg tillader mig at kommentere alligevel. Har haft lyst til pandekager de sidste par dage, og har nu fundet nok inspiration til at bevæge mig ud i det. tak for at dele din opskrift med os!

    2. juni 2015 at 22:21
    • Trine Svar

      Nogle gange er de gamle opskrifter de bedste 😉 God pandekagespisning!

      3. juni 2015 at 06:07

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven