Indlægget kan indeholde reklamelinks. Læs mere
Alle bageglade bør have en god pandekage opskrift i deres repetoire. Pandekager er nemlig en af de mest populære og kendte desserter, fordi de er rigtig nemme at lave og fordi de bare smager hammergodt. Vidste du, at der endda findes en Pandekage-dag? Det er tirsdagen efter Fastelavn.
Der er et hav af muligheder inden for fyld til pandekager, men vi bruger altid den samme pandekage opskrift til selve pandekagerne, som du får her.
I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde, sprøde og steges i smør. Tricket til rigtig sprøde pandekager er at fordele dejen hurtigt og jævnt og at bruge en pandekagepande beregnet til opgaven.
Man kan nærmest spise hvad som helst på pandekager, men vores yndlings pandekagefyld er:
- vanilje-is os jordbærsyltetøj
- vaniljecreme
- nutella
- vanilje-is, chokoladestykker og hindbærsauce
- friske blåbær
- citroncreme
Pandekager
Mængde: 12 stk (cirka)
Dette er en klassisk god pandekage opskrift på tynde, sprøde, lækre pandekager stegt i smør. Vælg selv hvilket fyld, du vil fylde i dine pandekager.
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- 1/4 liter mælk
- 3 æg
- 50 g smør
Fremgangsmåde
- Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mælk og æg og pisk dejen sammen med piskeris eller en elpisker. Sørg for, at alle klumper røres ud.
- Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges.
- Steg pandekagerne i smør på en mellemstor pande (gerne en pandekagepande) ved middelhøj varme.
Noter
Tilpasset fra: Tørsleffs Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se, og bedøm gerne opskriften længere nede på siden.
2 kommentarer
Det er en gammel opskrift, men jeg tillader mig at kommentere alligevel. Har haft lyst til pandekager de sidste par dage, og har nu fundet nok inspiration til at bevæge mig ud i det. tak for at dele din opskrift med os!
Nogle gange er de gamle opskrifter de bedste 😉 God pandekagespisning!