Jordbær-rabarbergrød

Jordbær-rabarbergrød
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Jordbærgrød med fløde opskrift

Som børn boede vi i Japan med vores forældre og vi tog til Danmark hver sommer for at besøge familien. Et af minderne fra sommerferierne i Danmark er rødgrød, mere specifikt jordbær-rabarbergrød, som vores mormor og morfar altid lavede til os. Denne dejlige sommerdessert minder mig om altid om familiehygge og solskin.

Vores kære mormor og morfar er desværre gået bort og med dem opskriften på deres jordbær-rabarbergrød. Vi har længe eksperimenteret for at finde frem til den helt rigtig jordbær-rabarbergrød opskrift der smager som den de lavede og endelig er det lykkes os med lidt hjælp fra Mette Blomsterberg!

Så her får I den allerbedste opskrift på jordbær-rabarbergrød som min mormor og morfar lavede den.


Jordbærgrød med fløde opskrift

Jordbær-rabarbergrød er en nem sommerdessert. Ingredienserne til grøden koges op og tykner, grøden køler af og så er den ellers klar til servering med piskefløde og sukker. Piskefløde fremhæver rødgrød smagen, men man kan også blande halv mælk og halv fløde for en lettere dessert.

Rabarbergrød opskriftJordbær rabarbergrød opskrift

Jordbær-rabarbergrød kan serveres for sig selv, eller som en del af en desserttallerken som på billedet nedenfor. Kom for eksempel rødgrøden i små skåle og anret med mælk/piskefløde og frysetørrede jordbær.

Rødgrød med fløde opskrift

Jordbærgrød med fløde opskrift

Jordbær-rabarbergrød opskrift

Mængde: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

Rødgrød:

  • 150 g jordbær
  • 150 g rabarber
  • 3/4 vanillestang
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1/2 citron
  • 2 spsk maizena
  • 1/2 dl vand

Til servering:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • Sukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  2. Kom jordbær, rabarber, vanillekorn og vanillestang i en gryde sammen med 2 dl vand og sukker. Pres saften fra 1/2 citron i gryden. Lad indholdet af gryden koge op og lad det småkoge i 15 minutter. Fjern skum med en ske undervejs.
  3. Rør maizena ud i 1/2 dl vand. Kom maizenablandingen i den kogende blanding, så den tykner let.
  4. Fisk vanillestangen op af rødgrøden. Blend rødgrøden med en stavblender indtil der ikke er nogle klumper tilbage.
  5. Hæld rødgrøden over i en skål igennem en sigte og stil den i køleskabet. Lad rødgrøden afkøle helt før servering.
  6. Bland piskefløde og sødmælk. Server rødgrøden med mælkeblandingen og sukker.

Opskriftsnoter

Kan holde sig 2-3 dage på køl.

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg

 


23. april 2016 af Trine 1 kommentar

Kommentar (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven