Siden jeg var helt lille har æbletærte været en af mine livretter! De første år vi boede i Japan havde vi danske naboer, hvis søn jeg legede meget med. Hans mor Gitte bagte en æbletærte, som var noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har smagt. Siden den dag har æbletærte været en af mine yndlingsdesserter og Gitte gav mig da også et kæmpe tærtefad i 18 års fødselsdagsgave så jeg kunne bage masser af æbletærter.
Gennem årene har jeg tilpasset denne æbletærte opskrift til perfektion. Æblerne får den helt rigtige konsistens og krummetoppingen bliver perfekt karameliseret. Den skal bare prøves! Æbletærten er desuden virkelig nem og hurtig at bage.
Begynd med at skære æblerne ud i både – her kan med fordele bruges en æbledeler, men bådene skal skæres i tyndere skiver endnu. Jeg ved, at der er mange meninger om, hvilke æbler er bedst i kager, men jeg har lavet denne æbletærte med mange forskellige slags æbler og den er altså god med alle slags.
Fordel æbleskiverne i et smurt tærtefad. Hæld vandet ved og drys med kanelsukker. Smuldre ingredienserne til dejen sammen indtil du får en krummelignende blanding og fordel den oven på æblerne.
Bag æbletærten indtil den får en flot, gylden farve. Server æbletærten med vanilleis til.
Æbletærte
Udstyr (indeholder reklame)
- Tærteform Ø24 cm
Ingredienser
- 4-5 æbler
- ½ dl vand
- ½ dl sukker
- 1 spsk kanel
- 100 g smør
- 2 dl sukker
- 2 dl mel
Fremgangsmåde
- Smør et tærtefad. Skræl æblerne og skær dem i både. Skær bådene i skiver på cirka 1/2 - 3/4 cms tykkelse.
- Fordel æblerne i tærtefadet og hæld vandet over. Rør 1/2 dl sukker sammen med kanel og drys kanelsukkeret over æblerne i tærtefadet.
- Smuldr smør, sukker og mel sammen i en skål til det bliver til en krummelignende dej. Drys krummedejen over æblerne.
- Bag æbletærten ved 200 grader i cirka 30 minutter, til tærten har en gylden overflade.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
6 kommentarer
Super lækker opskrift. Har bagt den flere gange i den sidste tid.
Meget let og hurtig at lave, og bruger ikke så meget smør hvilket gør den økonomisk uden at gå på kompromis med smagen.
Den fungerer tilmed fint med andre frugttyper, f.eks. pære, blommer, ferskner (jeg skolder stenfrugter og fjerner skindet).
Hvis man syntes en frugttype/sort afgiver lidt for meget væde kan man tilsætte ca. 1/2-1 spsk hvedemel til kanelsukker blandingen.
Jeg har én gang lavet den med halve ferskner fra dåse da jeg ikke havde egnet frisk frugt liggende, og det fungerede fint. Jeg brugte en halv dl. af dåsens sirup istedet for vand.
Skulle jeg lave den igen med dåseferskner igen vil jeg erstatte noget af siruppen med citronsaft eller servere den med creme fraiche da dåsefersknerne godt kan bruge lidt mere syre i denne opskrift.
Mange tak for dit svar:)
Vh
C
Hej Trine
Hvad bruger du som tilbehør til tærten?
Jeg tænkte på flødeskum, dessert dressing eller måske noget tredje?
Tak på forhånd.
Hej Cooper,
Jeg serverer altid tærten lun med vanilleis – det er himmelsk!
En rigtig lækker tærte, den smager skønt.
Tak for inspiration 🙂
Vh Lykke
Kære Trine
Ja, det var gode tider tilbage i Japan!
Jeg laver stadig æbletærten – og vi har ikke fundet nogen bedre opskrift på æbletærte i huset endnu 🙂