Æbletærte

Æbletærte
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Opskrift på den lækreste æbletærte fra Bageglad

Siden jeg var helt lille har æbletærte været en af mine livretter! De første år vi boede i Japan havde vi danske naboer, hvis søn jeg legede meget med. Hans mor Gitte bagte en æbletærte, som var noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har smagt. Siden den dag har æbletærte været en af mine yndlingsdesserter og Gitte gav mig da også et kæmpe tærtefad i 18 års fødselsdagsgave så jeg kunne bage masser af æbletærter.

Gennem årene har jeg tilpasset denne æbletærte opskrift til perfektion. Æblerne får den helt rigtige konsistens og krummetoppingen bliver perfekt karameliseret. Den skal bare prøves! Æbletærten er desuden virkelig nem og hurtig at bage.

Begynd med at skære æblerne ud i både – her kan med fordele bruges en æbledeler, men bådene skal skæres i tyndere skiver endnu. Jeg ved, at der er mange meninger om, hvilke æbler er bedst i kager, men jeg har lavet denne æbletærte med mange forskellige slags æbler og den er altså god med alle slags.


Fordel æbleskiverne i et smurt tærtefad. Hæld vandet ved og drys med kanelsukker. Smuldre ingredienserne til dejen sammen indtil du får en krummelignende blanding og fordel den oven på æblerne.

Æbletærte krummedejÆbletærte med kanel

Bag æbletærten indtil den får en flot, gylden farve. Server æbletærten med vanilleis til.

Fantastisk æbletærte opskrift fra Bageglad

Opskrift på den lækreste æbletærte fra Bageglad
5 fra 2 stemmer

Æbletærte

Ret: Dessert
Samlet tid: 1 time
Antal: 1 stor tærte
Denne æbletærte opskrift har vi afprøvet utallige gange og tilpasset til perfektion. Det er vores yndlings æbletærte opskrift med den lækreste karameliserede krummetopping.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 4-5 æbler
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk kanel
  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl mel

Sådan gør du

  • Smør et tærtefad. Skræl æblerne og skær dem i både. Skær bådene i skiver på cirka 1/2 - 3/4 cms tykkelse.
  • Fordel æblerne i tærtefadet og hæld vandet over. Rør 1/2 dl sukker sammen med kanel og drys kanelsukkeret over æblerne i tærtefadet.
  • Smuldr smør, sukker og mel sammen i en skål til det bliver til en krummelignende dej. Drys krummedejen over æblerne.
  • Bag æbletærten ved 200 grader i cirka 30 minutter, til tærten har en gylden overflade.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


24. januar 2014 af Trine 5 kommentarer

Kommentarer (5)

  • Cooper Svar

    Mange tak for dit svar:)

    Vh
    C

    6. februar 2014 at 11:03
  • Cooper Svar

    Hej Trine
    Hvad bruger du som tilbehør til tærten?
    Jeg tænkte på flødeskum, dessert dressing eller måske noget tredje?

    Tak på forhånd.

    4. februar 2014 at 17:40
    • Trine Svar

      Hej Cooper,
      Jeg serverer altid tærten lun med vanilleis – det er himmelsk!

      4. februar 2014 at 18:33
  • Lykke Svar


    En rigtig lækker tærte, den smager skønt.
    Tak for inspiration 🙂

    Vh Lykke

    26. januar 2014 at 15:32
  • Gitte Lykkegaard Madsen Svar


    Kære Trine
    Ja, det var gode tider tilbage i Japan!
    Jeg laver stadig æbletærten – og vi har ikke fundet nogen bedre opskrift på æbletærte i huset endnu 🙂

    26. januar 2014 at 12:54

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven