Verdens bedste drømmekage

Verdens bedste drømmekage
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.


Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage opskrift fra Bageglad
4.52 fra 25 stemmer

Verdens bedste drømmekage opskrift

Antal: 1 rund kage Ø26 cm
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  • Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  • Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  • Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


1. marts 2012 af Trine 71 kommentarer

Kommentarer (71)

  • Marie Svar

    4 stars
    Har lige bagt denne kage, et tip til luftig kage er at piske sukker og æg til en luftig næsten hvid masse. jeg kom til at bage den ved varmluft, og måtte give den lidt længere tid. men den er blevet mega god. mine kollegaer har noget at glæde sig til 😉 hilsen nattevagten

    5. august 2014 at 02:45
  • Martine Svar

    Hej, jeg er igang med at bage den og har fulgt opskriften til punkt og prikke. Den har stået på 200 grader i næsten 4 min og bliver mørkere og mørkere på toppen men er stadig flydende indeni. Ved ikk lige hvad jeg gør. Ikke så fedt når man lige har brugt ingredienserne og så formentlig skal smide den ud.

    Tænkte også at dejen var alt for flydende – som pandekage dej.

    Ikke så fedt 🙁

    30. juni 2014 at 15:58
    • Martine Svar

      Mente selvfølgelig *i næsten 40 min*

      30. juni 2014 at 15:59
      • Trine Svar

        Hej Martine. Det lyder mærkeligt, har du dobbeltjekket mængden af ingredienserne? Dejen bliver meget tyk. Hvis den har været som pandekagedej er der noget helt galt.

        30. juni 2014 at 18:21
  • Pia Svar

    Er det jeres “egen opskrift”?
    Den minder umiskendeligt meget om Amo’s Drømmekage fra Brovst.
    http://www.amo.dk/opskrifter/skarekager-/bradepandekager/drommekagen-fra-brovst/

    7. juni 2014 at 16:17
    • Trine Svar

      Hej Pia
      Vi har opskriften fra et gammelt dameblad fra 70’erne 🙂 min mor har bagt den så længe jeg kan huske.

      7. juni 2014 at 17:01
  • Amalie Svar

    Hvor mange personer er opskriften tilegnet til ca?

    22. maj 2014 at 17:44
  • Maj-Britt Svar

    Hej Hej….
    Fantastisk drømmekage, som sidder lige i skabet hver gang

    15. marts 2014 at 13:48
  • Thomas Svar

    Hej. Tak for god opskrift. Måske skal det nævnes at man med fordel kan smelte snøret til fyldet inden sukker og kokos puttes i. Mit sukker brændte på og jeg stod og pillede sukker bolcher ud i ca 20 min 😉

    13. marts 2014 at 19:18
  • carsten og min søn ulf Svar

    hej . vi bagte kagen ( som er vores ynglingskage ) vi brugte lidt for lidt bagepulver , og piskede dejen sammen med el pisker , dejen var flydende men efter 25min i ovnen ( IKKE VARMLUFT ) var den fin bagt , og fyldet tror jeg vi brændte lidt på og den var tør at ligge på , men da den var bagt de 5min og den var kølet af var den VIDUNDERLIG , igen , VIDUNDERLIG dejlig at spise.
    Det var første gang vi selv bagte den 😉

    5. marts 2014 at 18:54
  • Lars Kjaerulf Svar

    5 stars
    Sad lige i skabet og spist op på ingen tid

    2. marts 2014 at 08:06
  • Lisa Svar

    1 star
    Jeg har det samme problem som flere andre.. Den har været inde i ovnen i 40 minutter nu på 200 grader varmluft, og den er stadig helt flydende inden i..

    6. november 2013 at 20:20
    • Trine Svar

      Hej Lisa,
      Ovnen skal IKKE stå på varmluft. Den skal bages ved 200 grader almindelig ovn.

      6. november 2013 at 23:26
  • BTF Svar

    For at gentage nogle af de øvrige indlæg: var slet ikke færdigbagt, men alligevel mørk udenpå. Så jeg lagde folie løst ovenpå og gav den længere tid, indtil der ikke var ubagt dej på strikkepinden. Alligevel var den klasket sammen og klæg indeni – øv!

    22. oktober 2013 at 14:52
    • Trine Svar

      Hej BTF,
      Stod din ovn på varmluft?

      22. oktober 2013 at 23:57
      • Trine Svar

        Kagen skal IKKE bages på varmluft.

        6. november 2013 at 23:28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven