Forestil dig lige en bid af denne banankage: en svampet, intens banankage, toppet med en fløjsblød nutella cream cheese glasur, som nærmest smelter på tungen. Nok en af de mest svampede kager, jeg har i samlingen, med en skøn frisk smag af bananer, som ikke er kvalmende sød. Og prikken over i’et er selvfølgelig nutellaglasuren, som er det stof, drømme er lavet af! Savler du? Hvis ikke, så gør du snart!
Om banankagen
Denne her fantastiske banankage passer til alle anledninger og til store og små munde. Hvad end det er til børnefødselsdagen, klassens time kagen, fredagskagen til kollegerne, desserten til en hyggelig aften med gæster eller bare til at forkæle dig selv til eftermiddagskaffen, så er den en sikker vinder. En favorit blandt både børn og voksne, som en varm krammer på en tallerken!
Noget af det bedste ved denne banankage er konsistensen. Det er en af de mest svampede kager, jeg nogensinde har smagt. Det skyldes selvfølgelig bananerne, som bidrager med masser af fugt til kagen, men også at man pisker æg og sukker luftigt inden resten af ingredienserne tilsættes. Banankagen er luftig, men ikke smuldrende. Den falder ikke fra hinanden når man tager en bid, men holder sin form imens den ene lækre bid efter den anden sniger sig ind i ens mund!
Og hallo, lad os lige se nærmere på den her Nutellaglasur. Vi ved jo godt allesammen at Nutella er noget af det mest fantastiske, mennesket nogensinde har skabt. Dens cremede konsistens, dens himmelske smag af hasselnødder, dens alsidighed og evnen til at smage så godt sammen med især frugt er jo helt fantastisk. Og Nutella og bananer er jo som skabt for hinanden! Nu tænker du måske at en Nutellaglasur lyder tung og vammel. Men det er der cream cheese kommer ind. Det bidrager nemlig med en luftig konsistens og syrlighed, som både gør glasuren nem at arbejde med og den helt perfekte lette konsistens til en kage som denne.
Pssst… er du ikke så meget til Nutella (whaaat?) kan du også bruge en almindelig chokolade cream cheese frosting. Og er du mere til vanilje kan jeg anbefale en klassisk vanilje cream cheese glasur eller en pisket smørcreme.
Ingredienser
Her er lidt detaljer omkring de ingredienser, du skal bruge til at bage banankage med nutella cream cheese glasur og hvad du eventuelt kan erstatte dem med.
Ingredienser til banankagen
- Mælk med citronsaft: Essentielt set er det kærnemælk, der laves, når du rører citronsaft ud i mælk. Det kan derfor også godt erstattes 1:1 med kærnemælk, men det har jeg personligt aldrig i huset. Mælken kan også også erstattes med soyadrik for en vegansk eller mælkefri version.
- Hvedemel: Jeg har brugt hvedemel til min banankage for den optimale hævning. Det bør ikke erstattes med en glutenfri eller fuldkornsversion, da det ikke vil give samme luftige resultat.
- Natron: I den her banankage bruger jeg natron som hævemiddel, som aktiveres af syren fra citronsaften. Du vil ikke opnå samme hævning hvis det erstattes med bagepulver.
- Vaniljesukker: Banankagen har lidt vaniljesukker i, som giver smag. Det kan erstattes af vaniljeessens eller en vaniljestang.
- Sukker: Banankagen sødes af bananerne men også af hvidt sukker. Det kan eventuelt erstattes af rørsukker men ikke af kunstige sødemidler.
- Æg: Bidrager til kagens hævning. Kan til nøds erstattes af hørfrøæg for en vegansk version, men ikke med helt samme luftige resultat.
- Brun farinsukker: Giver banankagen den skønneste karameliserede smag. Bør ikke erstattes af andet sukker.
- Smør: Udover bananerne skal der smør i som fedtstof. Der kan bruges saltet eller usaltet smør egnet til bagning eller et vegetabilsk alternativ (f.eks. vegansk smørblok). Hvis der bruges usaltet smør skal der tilsættes lidt ekstra salt.
- Bananer: Selvfølgelig skal der bananer i banankagen! Det er bedst med bananer, der lige præcis har fået lidt brune pletter på skrallen men endnu ikke er blevet overmodne og brune. Jo mere modne bananerne bliver, jo sødere smag får kagen. Jeg synes personligt det kan blive lidt for vammelt med overmodne bananer i.
Ingredienser til nutella cream cheese glasur
Bemærk at hvis du skal lave en vegansk version af banankagen anbefaler jeg at bruge en anden glasur end denne. Se ovenfor under ‘om banankagen’ for alternativer.
- Flødeost: Giver glasuren en dejlig let konsistens og bidrager med syrlighed.
- Smør: Bidrager til konsistens og smag. Der kan bruges saltet eller usaltet smør egnet til bagning. Hvis der bruges usaltet smør skal der tilsættes lidt salt.
- Nutella: Selvfølgelig skal der masser af Nutella i! Det kan også erstattes af andre chokolade-hasselnød smørbare produkter.
- Kakao: Giver farve og ekstra kraft på chokoladesmagen. Brug en kakao af høj kvalitet for det bedste resultat.
- Flormelis: Giver glasuren konsistens og styrer hvor blød eller hård glasuren bliver. Tilsæt lidt ekstra hvis din glasur er for blød.
Sådan laves banankagen
Banankagen er dejlig nem at lave! De våde ingredienser piskes sammen. Tjek! De tørre ingredienser røres sammen. Tjek! De våde og tørre ingredienser røres sammen med mælk og til sidst tilsættes bananer, som er most med en gaffel. Så er dejen klar og banankagen skal i ovnen imens du tager en slapper og nyder duften der brede sig fra ovnen.
Imens kagen køler af (og det kan den med fordel gøre i køleskabet) kan du røre glasuren sammen og så er det bare at klatte den på kagen og evt. drysse med lidt chokolade. Det tager et par timer alt i alt, men det meste af tiden kan du bruge på noget andet 😉
Sådan smøres glasuren på
Du kan naturligvis selv vælge hvordan du kommer glasur på din kage. Hvis du bruger min nutella cream cheese glasur kan den både smøres eller sprøjtes, da den holder sin form. For et rustikt look har jeg valgt bare at smøre glasuren ud i et tykt ujævnt lag og så har jeg drysset med hakket mørk chokolade.
Jeg glæder mig rigtig meget til at høre hvad I synes om den her banankage. Det er i hvert fald min nye favorit!
Flere gode kageopskrifter:
- Gulerodskage med cream cheese glasur
- Luksus brownies
- Jordbær / hindbær krummekage
- Hurtig og nem kanelkage
- Lagkage med jordbær og hyldeblomst
![Banankage med nutella glasur opskrift](https://bageglad.dk/wp-content/uploads/2023/09/banankage-chokoladeglasur-opskrift-300x300.jpg)
Banankage med nutella cream cheese glasur
Ingredienser
Banankage:
- 2,5 dl mælk
- 1 spsk citronsaft
- 250 g mel
- 1,5 tsk natron
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 200 g sukker
- 2 æg
- 75 g brun farin
- 75 g smør (blødt)
- 200 g bananer uden skræl
Nutella cream cheese glasur:
- 1 portion af min nutella cream cheese glasur opskrift
- Evt. hakket mørk chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Banankage:
- Rør citronsaft ud i mælken og stil til side.2,5 dl mælk, 1 spsk citronsaft
- Rør mel, natron, vaniljesukker og salt sammen i en lille skål.250 g mel, 1,5 tsk natron, 1,5 tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Pisk sukker og æg luftigt med elpisker i en stor skål. Tilsæt brun farin og blødt smør i tern, og pisk det ved høj hastighed til du får en tyk luftig dej.200 g sukker, 2 æg, 75 g brun farin, 75 g smør
- Rør halvdelen af melblandingen og halvdelen af mælken i æggeblandingen med grydeske. Undgå at overpiske. Tilsæt resten af melet og mælken og rør det sammen til en flydende dej.
- Mos bananerne med gaffel og vend dem i dejen.200 g bananer uden skræl
- Hæld dejen i en smurt springform op Ø22 cm.
- Bag banankagen ved 180 grader (alm. ovn) i 45-50 min. Dæk kagen med sølvpapir efter 25-30 minutter, hvis den er ved at blive for mørk på toppen.
- Banankagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af kagen, og kagen har sluppet siderne let.
- Lad kagen køle af i 15 minutter på en bagerist. Stil den derefter i køleskabet til den har stuetemperatur.
Nutella cream cheese glasur:
- Lav glasuren efter anvisning i opskriften.
- Fordel den i et tykt lag på kagen med en paletkniv når kagen er kølet helt af.
- Drys evt. med hakket mørk chokolade.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar