Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1.024 kommentarer
yummy dishes best brownies
Fantastisk nem og super opdkrift
Hvilken størrelse bageform anbefaler du, hvis man laver dobbeltportion?
Hej Malene
En form med dobbelt så stort areal 🙂 Opskriften er lavet til en form på 18×26 cm, dvs et areal på 468.
Jeg har en med et areal på 875, så ikke helt dobbelt så stort. Mon det kan gå?
Hej Malene
Ja så bliver den bare lidt højere, men det kan godt gå 🙂 god fornøjelse!
Kh Trine
Hvilken størrelse bageform anbefaler du, hvis man laver dobbeltportion?😊
Blev meget flad of ekstrem tør – fulgte opskrift til punkt og prikke.
Hej David
Den mislykkede brownie kan enten skyldes, at du har bagt kagen på varmluft indstilling eller at du måske har brugt en for stor bageform? Så bliver brownien nemlig meget flad 🙂
Derudover så er alle ovne forskellige og det er derfor meget vigtigt at lave priktesten undervejs. Hvis din brownie er tør har du taget den for sent ud af ovnen.
KH Trine
Hej makker vi havde en meget dårlig oplevelse med en tør kage hvad gjorde vi forkert? dommeren i bagedysten sagde der manglede chokolade.
Hej,
Hvis jeres brownie er tør og smagsløs skyldes det sandsynligvis følgende:
– I har bagt kagen på varmluft i stedet for over/undervarme.
– I har bagt kagen for længe. Alle ovne er forskellige.
– I har brugt en kakao af dårlig kvalitet, som ikke smager af særlig meget.
God fornøjelse med at prøve igen.
Hejsa,
Jeg elsker denne brownie og har bagt den utallige gange. Jeg bagte den dog endnu engang i dag, og jeg synes ikke den smagte af ligeså meget som den plejer. Den var ikke dårlig, der var bare ikke så meget smag, og jeg kan ikke rigtig finde ud af hvorfor. Normalt bager jeg den derhjemme, men jeg er pt. udenlands, og jeg spekulerer derfor på om det kan have noget med forskel i ingredienser at gøre. Vaniljesukkeret jeg brugte var en del anderledes end det jeg kender fra Danmark, men kan det virkelig påvirke smagen så meget? Jeg brugte usaltet smør, og det gik op for mig at jeg ikke ved hvad jeg normalt bruger. Er saltet eller usaltet smør det normale? Kunne det evt. være dette der er problemet? Jeg brugte rent kakaopulver, så jeg gætter på dette heller ikke er problemet. Og umiddelbart tænker jeg mel, sukker, salt og rasp må være det samme. Jeg bagte dog 1,5 portion, så jeg ved ikke om dette kunne have været problemet? Kan bagetiden have betydning for smagen? Jeg håber virkelig du kan hjælpe!
Men tak for en ellers fantastisk opskrift!
Hej Fanny
Jeg er overbevist om, at din udfordring skyldes, at du bruger usaltet smør. “Almindeligt” bagesmør i Danmark er saltet, fakrisk ret meget, og opskriften er defineret ud fra det. Du skal derfor tilsætte en væsentlig del salt for at få den rigtige smag i din brownie. Derudover så prøv også at smag på kakaopulveret – der kan også være stor forskel på kvaliteten og smagen af det. Vaniljesukkeret er ikke det afgørende her.
KH Trine
fremragende kage
Jeg har næsten ikke ord for, hvor lækker denne brownie er. Nøøøj hvor er den god!
Jeg bagte den i en 23 cm springform med hasselnødder på toppen, og den er helt perfekt.
Så nytårsdesserten i år står på brownie med hjemmelavet is formet som queneller og lidt hindbærkaviar som pynt. Glæder mig til at servere det for gæsterne.
Tak for verdens absolut bedste brownie🎉
Jeg er helt enig med dig Lisa, det er en helt faktastisk brownie. Vi laver den også til nytår. Håber i får et godt nytår
Kan man udstikke stykker af brownie med en rund udstikker, eller er den for blød til det? 😍
Det kan du sagtens 😊👍🏼
Jeg har bagt efter din opskrift i hvad der føles som en helt livstid. Den har været på bordet til mange fødselsdage, konfirmationer og nytårsaftener. Har altid fået stor ros, og er stadig efterspurgt af familie og venner, så tak for en super god opskrift til dig.
Jeg plejer inden den kommer i oven at komme kondenseret mælk og havsalt ovenpå- det bliver så helt af sig selv til brownie med saltkaramel ❤️