Verdens bedste drømmekage

220 stemmer
Drømmekage har altid været en af mine yndlingskager. Jeg har bagt den utallige gange i mit liv, og den dag i dag elsker jeg stadig drømmekage med den lækre, sprøde kokostopping! Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fuldstændig fantastisk!
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Den perfekte kokostopping til drømmekage

Noget af det vigtigste ved en drømmekage er naturligvis den karakteristiske kokostopping. Det er toppingen, som for alvor afgør, hvorvidt en drømmekage er et hit. Her synes jeg det er vigtigt, at toppingen ikke er alt for våd (snasket) og at der er et balanceret forhold imellem mængden af kage og mængden af topping. Det kriterie har jeg udviklet denne drømmekage opskrift ud fra!

Det sagt kan du naturligvis godt vælge at lave et tykkere lag topping. Du kan for eksempel lave halvanden portion af kokostoppingen i stedet for. Men pas på, for det kan altså godt blive meget sødt og snasket, hvis der er for meget kokostopping.

Tips til at bage drømmekage

  • For at opnå en luftig og svampet drømmekage skal ingredienserne røres stille og roligt sammen. Dejen må endelig ikke overpiskes.
  • Bageformen skal smøres grundigt med smør og efterfølgende børstes med et tyndt lag mel inden dejen fyldes i.
  • Ovnen skal forvarmes på almindelig ovn indstilling og kagen skal bages i midten af ovnen.
  • Drømmekagen skal køle helt af på en bagerist inden den skæres.

Tjek hvornår drømmekagen er færdigbagt

Hold øje med din drømmekage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt. Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere. Drømmekagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller træspyd stukket i midten af kagen.

Bageform til drømmekage

Denne drømmekage kan enten bages i en springform på cirka Ø25 cm (som angivet i opskriften) eller i en aflang bageform på cirka 22 x 30 cm for en firkantet drømmekage. Brug altid bageforme egnet til formålet, og ikke ovnfaste fade. Bemærk at valg af form kan påvirke bagetiden, så hold altid øje med din kage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt, så den ikke bliver tør.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Typiske spørgsmål til opskriften

Hvordan ved jeg om min kage er færdigbagt?
Brug priktesten: Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik stukket i midten af kagen. Hold øje med kagen og pas på, den ikke får for meget, så bliver den tør.

Kan jeg bage drømmekagen i en firkantet bageform i stedet?
Ja, du kan bage drømmekagen i en firkantet bageform på cirka 23 x 33 cm, hvis du laver halvanden portion af opskriften. Den skal muligvis bages 5-10 minutter længere, men hold godt øje med den da bagetiden kan variere.

Kan jeg lave et tykkere lag kokostopping?
Ja, du kan lave halvanden portion af kokostoppingen, hvis du ønsker et meget tykt lag. Men pas på, det kan blive meget sødt!

Kan drømmekagen fryses?
Ja, drømmekagen kan sagtens fryses. Tø den op i køleskabet natten over.

Opskrift

Verdens bedste drømmekage

220 stemmer
En kæmpe favorit herhjemme: luftig, svampet drømmekage opskrift med sød og sprød kokostopping.
Tid i alt: 1 time
Niveau: Begynder
Mængde: 12 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
    4 æg, 300 g sukker, 250 g mel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 50 g smør, 2 dl mælk
  • Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka Ø25 cm. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  • Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
    125 g smør, 100 g kokosmel, 250 g brun farin, ½ dl mælk
  • Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,62 from 220 votes (182 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




100 kommentarer

  1. 5 stars
    Lavede den til mine venner her i Holland. Blev lige som en drømmekage skal være og var en kæmpe succes’s hos vennerne

    1. Hej Rikke
      Portionen passer til en firkantet form på cirka 22 x 22 cm. Hvis du kun har en almindelig bradepande kageform (cirka 22 x 33 cm) skal du lave 1,5 portion af dejen.
      KH Trine

    1. Hej Ane
      Sådan en kage falder typisk sammen, hvis den ikke er helt gennembagt, eller hvis der er kommet for meget luft i dejen (hvis du har overpisket den – meget længe). Sørg for at bage den helt færdig (brug strikkepindstesten) og vent med at åbne ovnlågen til kagen næsten er færdigbagt.
      KH Trine

  2. Hvordan kan du skrive at mælken og smørret skal koge ?? Når der i alle mulige andre opskrifter står at det kun skal være lillefinger varmt ??🫡

    Tak for svar tilbage
    Vh Hanne

    1. Hej Hanne
      At koge mælk og smør gør kagen mere luftig, saftig og med dybere smag, fordi varmen opløser sukkeret bedre, aktiverer bagepulveret og giver en jævn dej. Lun mælk bruges mest som en genvej – giver ikke helt samme krumme og smag 🙂
      Kh Trine

    1. Hej Helle
      Hård bedømmelse. Alle ovne er forskellige, så du skal lave priktesten, som beskrevet. Måske din ovn ikke er som de fleste. Jeg håber du væbnede dig med tålmodighed og ikke smed kagen i skraldespanden før den var færdigbagt, så er jeg sikker på at den blev god 🙂
      KH Trine

  3. Hejsa.
    Hvis man skal gange opskriften med 2 hvilken springform skal jeg så bruge, hvis jeg skal have en firkantet kage?

    1. Hej Juhaynah
      1 portion er til en rund form med diameter 25 cm, dvs. et areal på 490 cm. Dobbelt portion er 2×490, altså 980 cm.
      Du skal derfor bruge en firkantet form med et areal på cirka 980 cm.

      For eksempel:
      30×33 cm = 990 cm
      32×32 cm = 1024 cm
      28×35 cm = 980 cm

      Alle disse vil fungere fint 🙂
      KH Trine

1 5 6 7
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke