Jeg er enormt glad for at kaste mig ud i komplicerede og avancerede desserter, men nogle gange er det altså også bare dejligt at kunne have en kage klar på en halv time – eller lige tø en op fra fryseren når nogle gæster pludselig melder deres ankomst.
Denne sandkage, eller pund-til-pund kagen som den også kaldes, er en af vores familiefavoritter og smager bare vildt godt i al sin enkelthed. Den er desuden så hurtig og nem at røre sammen og så er den meget fryseegnet, så du kan nemt lave en stor portion og have på lager i fryseren. Det er min families foretrukne pick-me-up kage når vi er på vandreture!
Denne sandkage kaldes også pund-til-pund kagen fordi der skal et pund smør, et pund sukker og et pund mel i kagen. Alle ingredienserne røres sammen til en luftig dej, der fordeles i to sandkage- eller brødforme.
Sandkagen skal bages længe ved lav varme på den nederste rille i ovnen. Derefter slås den ud af formen og køler af på en bagerist. Det giver en svampet sandkage inden i med en sprød og lækker skorpe udenpå.
Sandkagen er ideel at transportere da den er solid og blot skal skæres i skiver inden servering.
Flere gode kageopskrifter:
- Chokoladelagkage med store roser
- Jordbær / hindbær krummekage
- No bake kiksekage
- Citronmåne
- Bogstavkage med friske bær
Sandkage (pund-til-pund kage)
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 500 g blødt smør
- 500 g sukker
- 500 g mel
- 8 æg
- 1/2 tsk bagepulver
- 3 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
- Rør det bløde smør og sukkeret sammen i en stor skål. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Rør mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål og tilsæt det til den store skål. Rør dejen godt sammen, evt. på en køkkenmaskine.
- Smør to sandkage- eller brødforme på 1,5 liter. Fordel dejen i de to forme.
- Bag sandkagerne ved 165 grader almindelig ovn i 1 time og 25 minutter på nederste rille i ovnen. Lad kagerne køle lidt af, slå dem ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar