Opskrifter på moussekager

Moussekager er elegante og lækre kager, der vil imponere til enhver anledning. Med det lette, luftige moussefyld, byder moussekager på den mest vidunderlige konsistens og smag. På denne side finder du opskrifter på moussekager, som kan være enkle eller avancerede, med inspiration til at skabe mange flotte kager.

19 resultater
Saltkaramel og passionsfrugt tærter til Halloween

Saltkaramel- og passionsfrugt tærter

Chokolademoussekage med karamel, opskrift fra Bageglad

Chokolade- og karamel moussekage

Sommer dessert til gæster - moussekager med jordbær

Jordbær og hyldeblomst moussekager

Opskrift på Snickers kager fra Bageglad

Snickers kager

Talkage til pigefødselsdag

Hindbær talkage

Kage med jordbærmousse fra Bageglad

Jordbærmousse kage

Pink lagkage sommer

Chokoladelagkage med bærmousse og karamel

Hval lagkage børnefødselsdag

Lagkage med jordbærmousse og mango curd

Lagkage med chokolade, passionsfrugt og mango fra Bageglad

Lagkage med passionsfrugt, mango og chokolade

No-bake hindbærmousse-kage med chokolade fra Bageglad

Hindbærmousse-kage med chokolade

Brombær- og chokoladelagkage fra Bageglad

Brombær- og chokolade lagkage

Talkage med citron og brombær, opskrift fra Bageglad

Talkage med citron og brombær

Chokolademoussekage opskrift fra Bageglad

Chokolademoussekage med blåbær og brombær

Jordbær og hyldeblomst lagkage opskrift fra Bageglad

Lagkage med jordbær og hyldeblomst

Hyldeblomst mousse kage

No-bake kage med hyldeblomstmousse

Nytårsdessert med chokolademousse og granatæble is

Snekugle med chokolademousse og granatæblesorbet

Nytårsdessert med kokos og passionsfrugt fra Bageglad

Passionsmousse kage med kokos og karamel

Jordbær chokolademousse dessert fra Bageglad

Jordbær-chokolademousse tårn

Nytårsdessert med chokolademousse

Nytårsdessert med mousse

Gode opskrifter på moussekager og entremets

Moussekager og entremetkager er nogle af de flotteste kager, man kan servere. De er kendetegnet ved deres lette og luftige moussefyld, ofte i flere lag, og er ofte smukt pyntet. Moussekager kræver lidt tålmodighed at lave, men resultatet er det hele værd – en moussekage eller entremet, der både smager og ser fantastisk ud!

Moussekager kan laves i uendelige smagskombinationer – fra klassisk chokolade med bær til mere avancerede kombinationer som karamel, pistacie eller citron. I entrements er moussen typisk det primære fyld, men man kan også lave moussekager med tykkere lagkagebunde, som giver mere struktur til kagen.

Hvordan laver man mousse?

Generelt laves en mousse ved at kombinere en luftig base, f.eks. flødeskum, med en smagsgiver, f.eks. hindbærsauce og en stabilisator, f.eks. husblas. Når moussen efterfølgende stilles på køl aktiveres stabilisatoren, og moussen sætter sig så den kan holde sin form.

Hvorfor skiller mousse?

Mousse er berygtet for at kunne skille – og det kan nemt opstå, hvis man ikke følger opskriften grundigt. De typiske grunde til at mousse skiller er:

  • Der er temperaturforskel på de elementer, der røres sammen. Det er vigtigt, at de har samme temperatur.
  • Moussen blandes ikke ordentligt.
  • Moussen overpiskes.

Hvis du har store problemer med, at din mousse altid skiller, kan du evt. erstatte piskefløde med vegansk fløde – det kan ikke skille. Men øvelse gør mester, så prøv igen!

Hvor længe skal en moussekage sætte sig?

En moussekage skal typisk sætte sig i 4-6 timer i køleskabet eller 2-3 timer i fryseren. Man kan med fordel stille den på køl natten over inden man løsner formen, så er man sikker på, at den har sat sig.

Hvad sker der hvis mousse ikke sætter sig?

Det er rigtig surt med en mousse, som ikke sætter sig ordentligt. Det vil nemlig resultere i, at kagen falder sammen eller at man får ujævne kagestykker, når kagen skæres, og kagens konsistens vil ikke være lige så lækker. Hvis du har mistanke om, at din mousse ikke har sat sig, kan du lade kagen stå på køl i længere tid og prøve igen. Men hvis kagen har stået på køl i mere end 6 timer og moussen stadig ikke har sat sig er det tegn på, at den aldrig kommer til at sætte sig – desværre!

Kan man fryse moussekager?

Ja, man kan fryse gelatine-baserede moussekager og det er en af de helt store fordele ved dem. Man kan nemt lave sin moussekage op til en måned før den skal serveres og opbevare den i fryseren. Aftenen før servering tøes moussekagen op i køleskabet.

Hvordan opnår man en smuk finish på sin moussekage?

Overfladen på mousse vil sætte sig som da du satte den på køl. Brug derfor tid på at udglatte toppen af kagen så godt som muligt, så du får en smuk finish. Moussekagens sider rører formen, derfør bør den skæres fri med en skarp kniv inden formen løsnes, så den ikke kommer til at trække noget af moussen af. Man kan med fordel sætte kageplast langs indersiden af formen for den flotteste finish på sin mousse.

Bunde til moussekager

Der findes mange forskellige typer kagebunde, som passer godt til moussekager. Klassisk bruger man svampede og luftige kagebunde, men man kan også bruge nøddebunde, kiksebunde og lignende.

Hvordan skærer jeg en moussekage?

Du opnår det smukkeste snit på din kage hvis du skærer den med en varm kniv. Tør kniven af imellem hvert stykke du skærer, så kagekrummerne ikke sidder fast i moussen.