Lakseruller er en superlækker og populær ret at servere for gæster og jeg ender næsten altid med at lave dem fordi de er så svære at slå! De passer både godt til brunch, som forret eller som snack til en reception eller lignende.
Det kan næsten ikke være nemmere at lave en god forret med fisk – lakserullerne består nemlig bare af en pandekage (wraps eller æggepandekage) rullet med røget laks, flødeost og purløg. Mums!
Lakserullerne kan enten laves med tortilla wraps, eller man kan stege nemme æggepandekager. Det er lidt hip som hap hvad man har lyst til, begge dele smager rigtig godt. Æggepandekagerne holder lidt bedre på formen end dem lavet med wraps.
Uanset hvilken form for pandekage du vælger, så smør den cream cheese og herefter lægges et lag af røget laks. Derefter drysses der med frisk purløg og peber.
Til sidst rulles pandekagen som en roulade og sættes på køl indtil den skal serveres. Lige inden servering skæres rouladen i stykker med en bredde på ca. 1 cm.
Lakseroulade med cream cheese og purløg opskrift
Ingredienser
- 4 økologiske æg
- Lidt mælk
- 200 g røget laks
- 1 pakke cream cheese (f.eks. Philadelphia)
- Purløg
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pisk ét æg med en smule mælk og steg det på panden som en æggepandekage. Gentag processen - ét æg svarer til én pandekage.
- Lad hver pandekage køle en smule af og smør med cream cheese over hele pandekagen.
- Læg laks og purløg på pandekagen og drys med friskkværnet peber.
- Sæt pandekagerne i køleskabet indtil servering og skær dem i skiver med en bredde på ca. 1 cm lige før servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
5 kommentarer
Den er altid et hit hos os👏
God snack til drink når man har gæster
Hvor mange Tortilla pandekager bruger man hvis man køber selv 🙂
Kan de laves aftenen før, hvis de skal bruges til brunch? Eller bliver pandekagen tør?
Mvh Julie
kan laves dagen før så sent som muligt