Luftige chokolade cupcakes

7 stemmer
Chokolademuffins uden smør. Chokolade cupcakesene er lavet på olie og kan toppes med en chokoladesmørcreme eller anden glasur.
Chokolade cupcakes opskrift med chokolade glasur

Lækre chokolade cupcakes med chokolade smørcreme

Der er noget magisk ved en perfekt, svampet chokolade cupcake! Den bløde, luftige dej og den lækre chokoladesmag, gør dem til en storfavorit til enhver anledning. Og de bliver kun bedre med en lækker chokolade smørcreme, som er prikken over i’et. Hver bid er ren selvforkælelse, så hvis du står og har lyst til en god chokoladekage, så læs med og få opskriften her.

Disse chokolade cupcakes er den perfekte dessert til enhver anledning. Hvad end det er en børnefødselsdag, en hyggelig aften med venner, eller bare en hyggelig eftermiddag – så er det garanteret en kage, som hele familien vil elske. De er lette at tilpasse og kan serveres på mange forskellige måder. De kan serveres som de er, i deres lækre enkelthed, eller du kan anrette dem smukt på en tallerken med lidt hindbærsauce eller vaniljeis. Smørcremen kan pynte smed lidt fødevarevenligt guldglimmer, hakkede nødder eller spiselige blomster. Mulighederne er mange!

Hemmeligheden bag luftige cupcakes

Hemmeligheden bag disse luftige og lækre cupcakes er, at der er brugt olie som fedtstof. Olie gør dejen lettere og mere fugtig, hvilket resulterer i cupcakes, der er ekstra luftige. Smør derimod har en tendens til at give en lidt mere tæt konsistens. Olie bidrager også til, at cupcakesene forbliver friske i længere tid. Så hvis du vil bage cupcakes, som er meget luftige og holder sig gode i flere dage, er olie som fedtstof det oplagte valg.

Tag dig ikke af, at det virker som en stor mængde olie, der skal i cupcakesene. Resultatet bliver lækre, svampede chokolade cupcakes som er gode i flere dage. Den store mængde olie kan dog trænge igennem muffinsformene hvis man køber de tynde billige af slagsen, så sørg for at bruge tykke muffinsforme eller hav nogle erstatningsforme klar efter bagningen og flyt kagerne over i dem.

Chokolade muffins opskriftChokolade cupcakes med frosting

Glasur til chokolade cupcakes

Jeg har toppet mine chokolade cupcakes med en klassisk chokolade smørcreme, men der er rig mulighed for variation. Her er nogle flere opskrifter på glasur, som vil passe godt til disse chokolade cupcakes:

Luftige chokolade cupcakes opskrift

Chokolade cupcakes opskrift med chokolade glasur

Opskrift

Chokolade cupcakes med chokolade smørcreme

7 stemmer
Vidunderlige luftige chokolade cupcakes med en lækker chokolade smørcreme. Nemme, flotte og festlige – til enhver anledning.
Niveau: Middel
Mængde: 24 cupcakes
Udskriv Pin

Ingredienser

Chokolade cupcakes:

  • 6 dl mel
  • 3 spsk kakao
  • ½ tsk vanillesukker
  • 3 ½ dl vegetabilsk olie
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 ½ tsk natron
  • 2 spsk citronsaft

Chokolade smørcreme:

Sådan gør du

Chokolade cupcakes:

  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Rør mel, kakao, vanillesukker og natron sammen i en skål. Pisk olie og sukker sammen ved høj hastighed på køkkenmaskine eller med elpisker i en anden skål. Tilsæt æggene og pisk det sammen.
    6 dl mel, 3 spsk kakao, 1/2 tsk vanillesukker, 3 1/2 dl vegetabilsk olie, 200 g sukker, 2 æg
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen med lidt af mælken og pisk blandingen på lav hastighed. Fortsæt indtil alt melet og mælken er pisket sammen med dejen. Rør natron ud i citronsaften og tilsæt det til dejen og pisk det sammen.
    2 1/2 dl mælk, 1 1/2 tsk natron, 2 spsk citronsaft
  • Fordel cupcakedejen i muffinsforme. De skal fyldes trekvart op. Bag chokolade cupcakesene ved 175 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Chokolade smørcreme:

  • Følg opskriften for at lave chokolade smørcremen. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på cupcakesene, når de er afkølede.
    1 portion af min opskrift på chokolade smørcreme
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,58 from 7 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




3 kommentarer

  1. 3 stars
    Konsistens og bagetid er sådanset ok, men de smager ikke af noget. Der er alt for lidt kakao i – eller måske er mine spiseskeer bare for små. Jeg kommer i hvert fald ikke til at bruge denne opskrift igen.

    1. Hej Dina
      Smagen afhænger naturligvis af kvaliteten og kraften af den kakao du bruger. Du kan passende justere mængden lidt op, hvis du synes de smager for lidt af chokolade.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke