Det er nemt at lave hjemmelavet kagecreme
Jeg er vokset op i en familie, hvor al mad blev lavet fra bunden, så jeg lærte tidligt magien ved hjemmebag! Fra friskbagt brød til sprøde småkager – der var ingen pulverkager eller bagermad der gik an. Derfor har jeg også fra barnsben lært at lave mange af de vigtigste ingredienser til det søde køkken, heriblandt en god hjemmelavet kagecreme.
Hjemmelavet vanilje kagecreme er noget helt andet end det, man kan købe færdiglavet eller lave fra pulver. Og det tager næsten ingen tid at lave! En hjemmelavet kagecreme laves med friske ingredienser, som smager af mere, og man kan selv styre konsistens og sødme. Det kan være afgørende for hvor god din dessert bliver.
Kagecreme bruges nemlig i et utal af desserter, lige fra vandbakkelser til tærter til avancerede desserter. Derfor er det en klassisk opskrift, man som bageglad bør have i sit repetoire. Herunder deler jeg min opskrift på kagecreme, som jeg har lavet utallige gange, og som jeg er sikker på altid sidder lige i skabet.
Tips til at lave den bedste kagecreme
- Kagecreme skal koges ved middelhøj varme. Hvis den koges ved for høj varme vil den klumpe og/eller brænde på.
- Når man koger sin kagecreme op skal mælken tilsættes lidt ad gangen under konstant piskning. Dette forhindrer cremen i at brænde på.
- Når kagecremen koger skal den koge indtil den har konsistens som yoghurt, hvorefter den fjernes fra varmen. Den tykner yderligere når den køler af.
- Hæld kagecremen i en skål eller plastikboks når den skal køle af, og sæt plastikfilm helt ned på cremen. Så danner den ikke skind.

Typiske spørgsmål til opskriften
Min kagecreme blev klumpet. Hvad gik galt?
Du har kogt kagecremen ved for høj varme. Det får æggene i cremen til at klumpe. Cremen kan desværre ikke reddes, men du kan evt. prøve at pille klumperne fra.Min kagecreme er helt flydende efter den er kølet af. Hvad gik galt?
Hvis du har brugt den rigtige mængde ingredienser skyldes det, at cremen ikke er kogt længe nok. Den skal boblekoge indtil den har konsistens som yoghurt før den fjernes fra varmen.Kan jeg lave en laktosefri / mælkefri version?
Ja, kagecreme kan laves med laktosefri mælk eller soyadrik (neutral). Forholdet er 1:1 til komælk. Hvis du bruger soyadrik skal der tilsættes en anelse mere vanilje – smag den til.

Opskrift
Kagecreme
Udstyr
- Gryde 1,8L
- Piskeris
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 1 helt æg
- 3 spsk sukker
- 3 tsk mel
- 4 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Kom æggeblommer, helt æg, sukker og mel i en lille gryde og pisk det kort sammen. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du pisker konstant i stille og roligt tempo, så det ikke brænder på i bunden.3 æggeblommer, 1 helt æg, 3 spsk sukker, 3 tsk mel, 4 dl mælk
- Når cremeblandingen er lige ved at koge, vil den tyknes. Lad den koge op så det bobler og lad det småkoge i cirka 30 sekunder under fortsat piskning, så den tykner lidt mere. Fjern derefter gryden fra varmen. Kagecremen tykner yderligere når den køler af.
- Rør vaniljesukker i cremen.1 tsk vaniljesukker
- Kom plastikfilm helt ned på cremen, så der ikke dannes skorpe, og stil den i køleskabet i minimum 1 time. Kagecremen opnår først den endelige tykke konsistens når den er kølet helt af.





























38 kommentarer
Den smager godt, men blev grynet på trods af jeg tog den hurtigt af varmen når den kogte ( ca. 20 sek. ) 🙁
Mon den kan redes med noget flødeskum i morgen 🤞🤔
Mega nem og lækker opskrift. Smager 1000 gange bedre end “købe kagecreme”
Virkelig dårligt formuleret. Vidste ikke hvor lang tid den skulle koge, og nu er kage ødelagt. Fandt først ud af det da jeg læste kommentarerne. Mega skuffet…
Hej Kjartan
Kagecremen skal koge indtil den tykner let. Jeg kan ikke helt læse hvad det er, der er gået galt for dig ud fra din kommentar, men måske du fik kogt cremen for længe? Jeg har tilrettet opskriften lidt, så det fremgår mere tydeligt at den skal tykne let.
Meget god cream. brugte den i en lagkage og det var virkelig lækkert
Var godt tilfreds i starten, men syntes ikke, den tyknede nok. LÆste i kommentarerne, hvor det lyder, at jo længere den koger, jo mere stivner den. Det er muligt, men den blev desværre grynet og skilte lidt, inden den stivnede nok 🙁
Hej Tine
Kagecremen tyknes når den afkøles helt. Den skal kun koge kort, ellers skiller den, som var det du oplevede.
Jeg håber du vil prøve igen.
Udmærket men lidt for sød
Hvor lang tid skal den køle
Kan man bruge denne creme til lagkage?
Ja absolut, det er den rigtig god til 🙂
Lækker og nem kagecreme, dufter så lækkert!
Er dog nysgerrig for om den skal være kølet helt af inden man anvender den? 😊
Hej Simone
Ja det skal den, for når den køler af tyknes den og får den rigtige konsistens 🙂