Mine forældre har det skønneste sommerhus i Sverige, som er hele familiens tilflugtsted når vi trænger vil en pause fra hverdagen. Køreturen tager kun 3 timer fra København så det overkommeligt, også bare for en weekend, og vi tager derop så ofte vi kan for at nyde stilheden og naturen.
Som den bageglade familie vi er har vi naturligvis fyldt det lille sommerhuskøkken med masser af bageredskaber så vi kan bage og hygge os, når vi er sammen. Og en af de helt klassiske svenske kager som passer perfekt til sommerhusstemning er svenske kanelboller. Her får I vores opskrift og metode til at bage de skønne svenske kanelsnegle med perlesukker.
Svenske kanelboller minder meget om kanelsnegle, men har kardemomme i og perlesukker på toppen og får dermed den karakteristiske smag. De er et kæmpe hit både at have med på søen, på vandretur eller bare med en kop the ved havebordet på terrassen – og så er de fryseegnede, så vi laver tit en stor portion og bare har i fryseren deroppe.
Svenske kanelboller
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Kanelboller:
- 2 1/2 dl mælk
- 25 g gær
- 75 g blødt smør
- 60 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 400-500 g mel
Fyld:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1/2 dl brun farin
- 1 spsk kanel
Bagning og pynt:
- 1 æg til pensling
- Perlesukker
Fremgangsmåde
Kanelboller:
- Lun mælken i en lille gryde eller mikroovn til den er lunken. Kom mælken i en skål og rør gærren ud i mælken med et piskeris.
- Tilsæt blødt smør, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt halvdelen af melet og begynd at ælte dejen i hånden eller på en røremaskine med dejkrog.
- Tilsæt løbende mere mel indtil du får en blød og smidig gærdej.
- Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Lav imens fyldet.
Fyld:
- Kom blødt smør, sukker, brun farin og kanel i en skål og mos det sammen til en ensartet masse med en gaffel.
- Rul og bag kanelbollerne:
- Del dejen i to. Rul den ene dej ud til en aflang firkant med en kagerulle.
- Smør halvdelen af fyldet på dejen med en flad kniv eller bagsiden af en ske. Undgå at komme helt ud til kanterne.
- Rul dejen til en pølse med fyldet indeni på den lange led. Skær pølsen ud til 12 lige store stykker.
- Placer hvert stykke på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
- Gentag processen med resten af dejen og fyldt og lad så kanelbollerne hæve i 1 time.
- Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl alle kanelbollerne grundigt med æg. Drys med perlesukker.
- Bag kanelbollerne ved 225 grader (alm. ovi cirka 10 minutter og lad dem køle helt af på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Hej, hvad er forskellen på dine svenske kanelboller, og dine danske kanelsnegle? På forhånd tak – Edith
Hej Edith
Det er ikke en kæmpe forskel – men de svenske kanelboller er lidt mere bolleagtige hvorimod de danske kanelsnegle er mere sprød. Jeg laver så også kanelsneglene mindre, så det er små hapsere, og med glasur. Hvorimod kanelbollerne laver jeg større og de hæver højt – og drysses med perlesukker.
Kh Trine
God opskrift og den er dejlig nem at finde ud af.
Super lækre kanelboller, de er virke bløde og de smager fantastisk.