Min kæreste og jeg skulle have været en tur i Dyrehaven i weekenden. Det blev dårligt vejr, så vi droppede det, men jeg nåede at bage de lækreste kanelgifler vi skulle have nydt i naturen. Heldigvis gled de også ned foran fjernsynet!
Giflerne er virkelig fantastiske og et rigtig godt alternativ til almindelige kanelsnegle.
Fremgangsmåden til kanelgifler er ligesom til almindelige kanelsnegle: gærdejen laves, så laves remons og smøres på den udrullede dej. Denne remons har dog en bonus: marcipan!
Kanelgiflerne skæres ud i bredde stykker og placeres som de er på bagepladen.
Kanelgiflerne er gode lune eller kolde. Held og lykke med at holde nallerne fra dem her!
Kanelgifler opskrift med marcipan
Ingredienser
Dej:
- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 100 g blødt smør
- 300 g mel
Remons:
- 80 g blødt smør
- 150 g marcipan
- 100 g rørsukker
- 2 tsk kanel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i 45 min.
- Rør smør, marcipan, rørsukker og kanel sammen til en ensartet remons. Rul dejen ud i ½ cms tykkelse og fordel remonsen jævnt på dejen. Rul dejen sammen og skær den ud i 3 cm bredde stykker.
- Sæt kanelgiflerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Sørg for at pensle siderne grundigt så fyldet ikke løber ud. Bag kanelgiflerne i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar