Disse påskeæg er en af favoritterne, nemlig med marcipan og appelsin. Kombineret med overtræk af en lys chokolade af god kvalitet kan man derhjemme lave de bedste påskeæg, man kan tænke sig!
Vi har pyntet chokolade påskeæggene med tørret appelsinskaller. Det er en nem og fin måde at lave lidt anderledes pynt på.
For at lave pynten skal man blande nogle små stykker appelsinskal med lidt appelsinsaft og lægge på bagepapir. Kom appelsinskallerne i ovnen i ca. 15-20 min. ved 60-70˚C så skallen tørrer helt ud.
Påskeæggene laves ved at blande marcipan med friskrevet appelsinskal og trille det til små kugler eller påskeæg.
Du opnår det flotteste og bedste resultat hvis du tempererer din chokolade inden du dypper påskeæggene. Dyp påskeæggene og lad dem størkne på bagepapir. Inden chokoladen stivner, skal du pynte æggene med et par tørrede appelsinskaller.
Resultatet er lækre påskeæg med en frisk smag af appelsin.
Påskeæg med marcipan og appelsin opskrift
Ingredienser
- 300 g marcipan
- Skallen af to usprøjtede appelsiner
- Lidt appelsinsaft
- 100 g god lys chokolade
Fremgangsmåde
- Riv appelsinskal og bland lidt af skallen med appelsinsaft. Læg på bagepapir så skallerne ikke rører hinanden, og tør i ovn i 15-20 min. ved 60-70˚C.
- Bland marcipan med de resterende appelsinskaller og tril til kugler eller æg.
- Temperer chokoladen til overtræk og dyp hvert påskeæg i chokoladen.
- Læg et par tørrede appelsinskaller ovenpå konfekten som pynt, før chokoladen stivner.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar