Småkageskåle med is

1 stemme
Isskåle lavet af småkagedej. Nem og sjov dessert til børn eller til is-glade voksne!
Hjemmelavet småkageskåle til is

Nem og sjov isdessert til børn

Hvis du leder efter en anderledes og sjov dessert til børn, så skal du læse med her! Disse småkageskåle er både sjove at bage og sjove at spise. En nem cookiedej bliver til sprøde, lækre skåle, som kan fyldes med is, som børnene selv kan pynte med krymmel, chokoladesauce og slik! De småkageskåle giver en lækker og sprød kontrast til den kolde is, og de er virkelig en kreativ måde at servere is på – især for børn. Børnene får deres egen lille småkageskål, som de selv kan fylde med deres yndlingsis. Det er en anderledes og sjov måde at gøre isen til en oplevelse, der engagerer de små i køkkenet.

De vil elske at hjælpe med at forme småkageskålene og derefter vælge deres favorit toppings og fyld. Du laver blot en cookie dej, som du bager på en muffinspande, der er vendt på hovedet. Så får du de sødeste små skåle, som kan fyldes med alt fra vaniljeis til chokoladeis, eller hvad børnene nu har lyst til. En fantastisk dessert til både festlige lejligheder og hyggelige søndage!

Hvordan laver man småkageskåle?

Disse småkageskåle er lavet med en nem cookie dej, som kan varieres alt efter smag og præference. Jeg har lavet en klassisk cookiedej med vanilje, som passer godt til al slags is. Det er rigtig nemt at lave småkageskåle til is og det er helt sikkert en anretning, der vil imponere børnene (og de voksne!).

Cookie dejen æltes blot hurtigt sammen. Vend så en muffinspande på hovedet og stil den på en bageplade med bagepapir. Smør grundigt bagsiden af muffinspanden. Der er nu to fremgangsmåder til at lave småkageskålene:

Rustikke, hurtige småkageskåle

Del dejen i 20 cirka lige store stykker. Tril et stykke dej til en kugle og pres det ned over muffinspanden. Brug fingrene til at trykke det på plads, så der dannes en skål.

Ensartede småkageskåle med flottere finish

Rul dejen ud med lidt mel på bordet til cirka 7 mm tykkelse. Udstik ringe med en stor rund udstikker eller et glas. Beklæd muffinsformen med dejcirklerne og pres let kanterne omkring, så der dannes småkageskåle.

SmåkagedejUdstikke småkager

Bage småkageskåle på muffinspande

Sådan får du den rigtige afbagning

Når dejen bages former den sig rundt om muffinsformen og holder sin form i en sprød småkageskål.

Hold godt øje med dine småkageskåle under bagning. De kan hurtigt få for meget! De skal bages ved 180 grader (alm. ovn) i 11-13 minutter, lidt afhængigt af din ovn. De er færdige når de er let gyldne i kanten. Fjern straks muffinspanden fra ovnen og lad småkageskålene køle af i 10 minutter, inden de fjernes fra muffinspanden. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Når småkageskålene er færdige og afkølede, er de klar til at blive fyldt med is og dine favorit toppings. Du kan bruge vaniljeis, chokoladeis eller frugtis, alt efter hvad du elsker – og du kan også tilføje smør, chokoladechips eller friske bær som topping.

Frysning af småkageskåle

Cookiedej kan fryses og det gælder selvfølgelig også dine småkageskåle. Du kan fryse dem på følgende måder:

  • Cookiedejen kan fryses ubagt og bages direkte fra frost. Varmen fra dine hænder vil hurtigt gøre dejen blød nok til, at forme cookieskålene.
  • Færdigformede småkageskåle kan fryses ubagt sammen med muffinspanden og bages direkte fra frost. Tilføj blot et par minutter til bagetiden.
  • Færdigbagte småkageskåle der er til overs kan fryses i en lufttæt beholder.

Disse småkageskåle til is er den perfekte dessert, hvis du vil imponere dine gæster eller forkæle dig selv og familien med noget lækkert og sjovt. De er nemme at lave, utroligt dekorative og absolut lækre. Jeg håber, du får lyst til at prøve dem og finde din egen favoritkombination af småkagefyld og is!

Hjemmelavet cookie skåle til is

Hjemmelavet småkageskåle til is

Opskrift

Småkageskåle med is

1 stemme
Disse nemme og sjove skåle lavet af småkagedej vil imponere både børn og voksne! Lad alle lave deres egen isdessert med småkageskål, is og valgfri toppings.
Tid i alt: 45 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 20 stk (cirka)
Udskriv Pin

Ingredienser

  • Smør til formen
  • 230 g blødt smør
  • dl sukker
  • 1 æg
  • tsk vanilleessens
  • ½ tsk mandelessens
  • dl mel
  • Din favorit is
  • Valgfri toppings

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn). Smør bagsiden af en muffinspande grundigt.
    Smør til formen
  • Rør smør og sukker sammen i en køkkenmaskine eller med elpisker til det er let og luftigt. Tilsæt æg, vanilleessens og mandelessens. Rør nu melet i og rør godt rundt.
    230 g blødt smør, 3½ dl sukker, 1 æg, 1½ tsk vanilleessens, ½ tsk mandelessens, 6½ dl mel
  • Fordel dej på bagsiden af hver muffinsform med fingrene eller rul dejen ud og udstik cirkler og drapér dem henover muffinsformen - altefter hvor pæne du synes, de skal være.
  • Bag småkageskålene i 11-13 minutter. Løsn forsigtigt småkageskålene fra muffinspanden og lad dem køle af på en bagerist.
  • Kom et par kugler is i hver småkageskål og server straks.
    Din favorit is, Valgfri toppings
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




4 kommentarer

  1. Har du erfaring med at undlade sukker i småkageskålene og i stedet bruge skålene til at anrette en forret i

    1. Hej Lis
      Så skal du bage dem og fryse dem 🙂 ellers bliver de kedelige. Men du kan sagtens fryse dem.
      Kh Trine

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke