En nem, sprød rødkålssalat
Denne nemme og hurtige rødkålssalat med appelsin og mandler er en frisk og farverig rødkålssalat, der er oplagt til julebordet. Rødkålen er sprød og lækker, mens de saftige appelsinbåde tilføjer en sød og syrlig balance, der spiller perfekt som tilbehør til for eksempel andesteg eller flæskesteg. Mandlerne bidrager med en dejlig knasende kontrast, der gør salaten ekstra lækker. Det er en rødkålssalat, der emmer af julens smage og er både dekorativ og velsmagende.
Jeg er personligt ikke så begejstret for den klassiske varme rødkålssalat, som traditionelt serveres juleaften. Derfor laver vi altid både den varme og denne dejlige friske rødkålssalat, så der er noget for enhver smag. Vores børn elsker nemlig også denne rødkålssalat fordi de synes det er sjovt at knase den sprøde rødkål og fordi de, som de fleste børn, elsker appelsiner. Mandlerne piller de stædigt fra!
Flere dejlige juleopskrifter:
- Citrontærte med marengs (tarte au citron)
- Citron- og hindbærtærter
- Jordbærkage
- Citron- og blåbærtærte
- Små jordbær rabarbertærter med vanilje
Sådan laver du en smuk rødkålssalat
Denne rødkålssalat er så fin og farvestrålende, at den passer perfekt til et smukt julebord. Der findes forskellige måder du kan anrette salaten på, for at den tager sig bedst ud:
- På et fladt rundt fad, f.eks. et grå skiferfad. Her kan det se flot ud lægge ingredienserne i lag: først rødkål, så appelsin rundt langs kanten og evt. nogle i midten, og så mandlerne drysset på toppen
- I en smuk porcelænsskål. Her ser salaten smukkest ud, når ingredienserne er blandet sammen
- På et aflangt fad med lav kant. Her ser det smukt ud at lægge ingredienserne i lag: først rådkål, så appelsin og så mandlerne drysset på toppen
Skær appelsinfileter
Appelsiner er lækrest hvis de serveres i fileter, hvor skinnet er fjernet. Det tager lidt tid og kræver lidt fingersnilde, men resultatet er superlækkert og man slipper for den bitre og lidt seje hinde på appelsinbådene. Hvis du ikke ved hvordan man skærer appelsinfileter kan du se denne video.
Hvad passer rødkålssalat godt til?
Rødkålssalat passer godt til en lang række retter, især i juletiden, hvor dens sprødhed og friske smag komplementerer de mere tunge og fede retter. Her er nogle gode forslag:
- Klassiske juleretter som andesteg, flæskesteg og medisterpølse
- Frikadeller, for eksempel kyllingefrikadeller eller julefrikadeller
- Svinemørbrad, hvad end den er grillet eller stegt
- Laks går særligt godt sammen med appelsinerne
- Græskar og rodfrugter, især bagte
- Quinoa passer godt til og rødkålssalaten kan bruges som topping til en quinoabaseret ret
Mine bedste opskrifter på julesmåkager:
Frisk rødkålssalat med appelsin og mandler
Ingredienser
- 3-400 g rødkål
- 5 økologiske appelsiner
- 20 mandler
Fremgangsmåde
- Skyl og snit rødkålen fint, og kom det i en skål.3-400 g rødkål
- Skær top og bund af en appelsin. Skær skrællen af hele vejen rundt, så du har en nøgen appelsin tilbage. Skær filleter ved at skære ind mod midten så der skæres trekantede fileter ud. Gør dette med 4 af appelsinerne.5 økologiske appelsiner
- Pres saften fra den sidste appelsin med en citronpresser og hæld den over rødkålen - start med halvdelen og vurder mængden af saft efter smag.
- Hak mandlerne groft og drys dem over salaten.20 mandler
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar