Påskeæg med brombærmarcipan

Påskeæg med brombær marcipan og lys chokolade.
Påskeæg med brombærmarcipan fra Bageglad

Min søster og jeg har efterhånden lavet mange slags påskeæg og chokolader, men mine forældres favoritter er fortsat dem med marcipan. I år fik jeg nogle frysetørrede brombær fra Sweet Addiction og besluttede mig for, at lave en god brombærmarcipan til mine påskeæg.

Det er superlækkert at blande frugt i sin marcipan, fordi det giver den meget søde marcipan et friskt twist. Man kan for eksempel blande hindbær, lime, citron, appelsin og altså også brombær i sin marcipan.

Jeg kvaste de frysetørrede brombær i en morter, så de blev næsten pulveriserede, og æltede det ind i marcipanen. Udover at få smag af brombær blev marcipanen også en flot lyserød farve. Jeg formede små påskeæg af marcipanen.

Hindbær morderBrombærmarcipan

Derefter tempererede jeg noget Callebaut mælkechokolade og dyppede påskeæggene i chokoladen. Jeg dryssede hasselnød krokant fra Sweet Addiction på påskeæggene inden chokoladen stivnede. Læs gerne vores guide til chokoladetemperering inden du går i gang.

Dyppe påskeægOvertrække påskeæg

Min mor var så begejstret for disse påskeæg at hun har spist et hver dag hele ugen. Smagen af brombær tager til efterhånden som marcipanen trækker og de bliver kun bedre og bedre.

Påskeæg med brombærmarcipan

Opskriften giver cirka 8 små påskeæg, så du kan roligt lave dobbeltportion, hvis du får gæster i påsken.

Påskeæg med marcipan, opskrift fra Bageglad

Påskeæg med brombærmarcipan fra Bageglad

Opskrift

Påskeæg med brombærmarcipan

Mængde: 8 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 4 tsk pulveriseret frysetørret brombær
  • 150 g god lys chokolade
  • hasselnød krokant (valgfrit)

Sådan gør du

  • Kvas de frysetørrede brombær i en morter så de bliver så tæt på pulveriseret, som muligt.
    4 tsk pulveriseret frysetørret brombær
  • Ælt brombær pulveret ind i marcipanen, til det er helt fordelt og marcipanen er lyserød. Smag evt. til - men bemærk, at smagen bliver kraftigere når marcipanen trækker.
    100 g marcipan
  • Form små påskeæg af brombærmarcipanen.
  • Smelt og temperer chokoladen. Du kan bruge både lys eller mørk chokolade.
    150 g god lys chokolade
  • Dyp påskeæggene et ad gangen i den tempererede chokolade ved hjælp af en dyppegaffel, bank den overskydende chokolade af så overtrækket bliver glat, og placér påskeægget på en rist. Pynt straks med for eksempel hasselnød krokant.
    hasselnød krokant
  • Gentag processen med de resterende påskeæg. Lad dem stivne helt et køligt sted.

Noter

Opbevar påskeæggene køligt - men ikke i køleskabet.
Brombærsmagen bliver kraftigere jo længere der går, før I spiser påskeæggene.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke