Mange har en kage eller dessert, de altid vender tilbage til. Ofte en som er hurtig og nem, og som man ved aldrig slår fejl. For mig er det denne kanelkage. Den er så hurtig at lave, at man efter kun en time kan tage en duftende kanelkage ud af ovnen. Kanelkagen er dejlig svampet og let, hvilket gør at man nemt kan spise flere stykker. Det der gør kanelkagen ekstra god er laget med kaneldrys på toppen, som giver en krakeleret og let knasende overflade.
Tips til at bage kanelkage
- Sørg for at piske æg og smør meget luftigt – brug gerne elpisker eller røremaskine.
- Sigt de tørre ingredienser over i de våde for det bedste luftige resultat.
- Hold godt øje med kagen under bagning. Alle ovne er forskellige, så brug tiden som udgangspunkt og tjek løbende kanelkagen.
Tjek om kanelkagen er færdigbagt
Stik en strikkepind eller træspyd i midten af kagen. Kagen er færdigbagt når der ikke hænger dej ved. Tag straks kagen ud og stil den på en bagerist til afkøling.
Lyst til mere kanel?
- Varm chokolade med kanelflødeskum
- Glutenfri og laktosefri bananbrød
- Kanel speltbrød
- Bananbrød med krummetopping og kanelsmør
- Æblemuffins med kanel og krummetopping
Valg af bageform
Kanelkagen kan både bages i en rund springform eller i en firkantet bageform. Den kan endda også bages som kanelmuffins.
Det er vigtigt at bruge en bageform, som er beregnet til formålet, og ikke alternativer som for eksempel et ovnfast fad. Det vil ikke give den samme gode afbagning, som man får ved at bruge en bageform.
Dit valg af bageform kan have indflydelse på bagetiden, så brug bagetiden som et udgangspunkt og hold øje med kagen under bagning for at sikre, at du får en svampet luftig kanelkage.
Opbevaring og frysning af kanelkage
Denne kanelkage er dejlig svampet og holder sig god i flere dage. Den bør opbevares godt tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Kanelkagen er også velegnet til frysning. Skær kagen i stykker eller frys den hel. Vigtigst er at dække den i flere lag plastikfilm og også gerne ned i en stor frysepose, så kan den fryses i op til 3 måneder.
I vores familie er vi glade for at tage på vandreture i hele verden og hvis vi bor et sted hvor vi selv kan lave mad bager vi som regel kage, som vi kan spise når vi holder pause. Denne kanelkage er den foretrukne – ellers evt. vores citronmåne, drømmekage eller brownie.
Flere gode kageopskrifter:
Nem og hurtig kanelkage
Ingredienser
Kanelkage:
- 4 æg
- 300 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk stødt kanel
- 4 dl mel
- 150 g smør
- 1,5 dl vand
Kaneldrys:
- 50 g smør
- 1 dl sukker
- Stødt kanel efter smag
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
- Pisk æg og sukker sammen i en skål med piskeris, elpisker eller på en røremaskine.4 æg, 300 g sukker
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.150 g smør
- Kom imens mel, bagepulver og kanel i en anden skål og rør det godt sammen. Sigt melblandingen over i æggemassen.2 tsk bagepulver, 4 dl mel, 2 spsk stødt kanel
- Tilsæt det smeltede smør og vand. Rør den flydende dej sammen med piskeris, elpisker eller på en røremaskine.1,5 dl vand
- Smør din bageform, for eksempel en firkantet bageform på 22x32 cm eller en springform på Ø 26 cm. Hæld dejen i bageformen.
- Smelt smørret til kaneldrys. Pensl kagens overflade med det smeltede smør med en bagepensel. Rør sukker og kanel sammen til kanelsukker og drys det oven på smørret i et ensartet lag på hele kagen.50 g smør, 1 dl sukker, Stødt kanel efter smag
- Bag kanelkagen ved 180 grader (alm. ovn) i 45-60 minutter*.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
9 kommentarer
Kan den laves i airfryer
Jeg har ingen airfryer, men så vidt jeg kan læse mig til på nettet kan man sagtens bage kage i en airfryer.
KH Trine
Har bagt denne kage mange gange og altid et hit.Putter sommetider også revet appelsinskal i fra en appelsin og i stedet for den nævnte mængde vand, saften fra appelsinen samt lidt vand, så det bliver til 1,5 dl. Det er sandelig også et hit og måske lidt hakkede nødder eller mandler på toppen😋
Hej
Er punkt 7 og 8 ikke byttet rundt? Jeg kan i hvertfald ikke pensle det dej jeg har hældt i bradepanden 😊
Hej Heidi
Nej den er skam god nok 😉 Smørret pensles på den ubagte dej. Det danner den lækreste kanelskorpe på dejen!
KH Trine
Smagte lækkert! Forstår dog ikke helt hvorfor der står samlet tid 30 minutter.
Meget lækker kage – den smager virkelig dejligt. Har lagt glasur på i et tyndt lag – dee smagte godt.
Tak for opskriften.
Kan man lave dem i muffinsforme istedet for og hvor lang tid skal de så have i ovnen hvis man kan?
Det kan du tro, opskriften er her: https://bageglad.dk/kanelmuffins/