Solen skinner og påsken nærmer sig! Jeg er taget hjem til mine forældre hvor jeg bliver hele ugen. Det er skønt at komme lidt ud af København og jeg havde en skøn start på dagen med morgenluftetur med hunden og en løbetur bagefter. Så er jeg klar til specialeskrivning!
Weekenden stod på påskeægsfremstilling sammen med vores farmor. Vi fik lavet en ordentlig portion, blandt andet disse superlækre lime påskeæg med marcipan! De næste par dage lægger vi flere påskeæg på bloggen, så læs med hvis du skal i gang med chokoladefremstillingen derhjemme.
Du bør købe en usprøjtet lime til disse påskeæg, da du både skal bruge limeskallen og limesaften – vi indtager vist nok giftige stoffer i forvejen! Riv limeskallen fint på et rivejern og pres limesaften i en skål. Rør limeskallen sammen med limesaften. Ælt lime ind i marcipanen grundigt indtil saften er helt fordelt.
Hvis du synes marcipanen bliver for klistret til at du kan forme pæne påskeæg, kan du tilsætte lidt flormelis. Pas dog på med mængden – der er forskel på, hvor sød marcipan er og det skal nødigt blive for sødt så det overdøver lime-smagen.
Marcipanen skal stå på køl i en halv times tid. Imens kan du forberede chokoladen. Vi valgte at bruge hvid chokolade, som er sødere end lys og mørk chokolade, da det står i god kontrast til den sure lime. Du kan dog selvfølgelig sagtens bruge en anden slags chokolade.
Du bør temperere chokoladen, så den bliver blank og får et godt knæk. Form marcipanen til små påskeæg og læg et stykke bagepapir eller en bagerist klar. Overtræk lime-marcipan påskeæggene med hvid chokolade og lad dem størkne.
Fjern eventuelt overskydende chokolade fra bunden af påskeæggene så de bliver pæne.
Vi syntes det var ret cool at lave striber på disse påskeæg af chokolade med citrussmag! At chokoladen desuden er grøn passer bare ekstra godt til lime-temaet!
Denne type chokolade er specielt beregnet til smeltning og er supernem at arbejde med. Vi smeltede en lille håndfuld og kom i en sprøjtepose og klippede så et lille hul som svarede til tykkelsen på de striber, vi ville lave. Så er det bare at køre sprøjteposen frem og tilbage henover påskeæggene hurtigt for at lave grønne striber med citrussmag.
De færdige påskeæg er rigtig fine og påske-agtige synes vi. Det er en god kombination af den syrlige marcipan med den meget søde hvide chokolade – og så et ekstra touch med citrusstriberne!
Påskeæg med lime marcipan
Ingredienser
- 125 g marcipan
- 1/2 usprøjtet lime
- evt. lidt flormelis
- 150 g god hvid chokolade
- 20-30 g grøn chokolade med citrussmag
Fremgangsmåde
- Riv skallen af en halv lime fint. Pres limesaften fra en halv lime ved hjælp af en citronpresser. Rør limeskallen og limesaften sammen i en lille skål.
- Ælt limesaften ind i marcipanen. Hvis din marcipan er meget klistret kan du tilsætte en lille smule flormelis.
- Form limemarcipanen til små påskeæg. Stil påskeæggene i køleskabet i 30 minutter inden de overtrækkes.
- Temperer den hvide chokolade. Dyp hvert påskeæg i hvid chokolade og fisk dem op med en dyppegaffel. Lad dem størkne på en bagerist eller bagepapir.
- Smelt citrus chokoladen til den er helt flydende uden klumper. Kom citrus chokoladen i en lille sprøjtepose eller kornet og klip et lille hul som svarer til den tykkelse striber, du vil sprøjte. Sprøjt striber på påskeæggene i hurtige bevægelser, så de bliver lige.
- Lad påskeæggene størkne helt.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Chokoladen brugt til disse påskeæg er sponsoreret af Bagetid.dk.
Skriv et svar