Påskeæg med marcipan, nougat og blomster

Påskeæg med marcipan, nougat og blomster
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Påskeæg med marcipan og blomster

Der findes mange forskellige slags påskeæg, men et af de helt klassiske er påskeæg med nougat og marcipan-fyld. Kvaliteten afhænger af chokolade temperering og kvaliteten af den chokolade og marcipan, man bruger, men vi synes også at påskeæggene ser mere indbydende ud, når de er pyntet.

Man kan pynte sine påskeæg med små blomster lavet af fondant, som er en slags sukkermasse, som også bruges til kagedekoration.

Påskeæg med marcipan og blomster

Del marcipanen i lige store stykker og tryk den flad. Kom et stykke nougat i midten og fold marcipanen rundt om og tril marcipanen til en kugle eller et påskeæg. Sørg for at rulle marcipanen ensartet rundt om nougaten, så ser det flottest ud når man bider af påskeægget.

De små blomster til pynt laves ved at udstikke små hvide blomster med en blomsterudstikker. Farv lidt fondant gult og lav små kugler, som kan være midten af blomsten. Lim de to dele sammen med en lillebitte smule vand.

Når pynten er klar kan du temperere den mørke chokolade. Dyp hvert påskeæg i chokolade og lad dem størkne på et stykke bagepapir. Kom blomster på påskeæggene inden de størkner helt.

Påskeæg med nougat

Påskeæg med marcipan og blomster

Påskeæg med marcipan og nougat opskrift

Antal: 20 stk (cirka)
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 100 g nougat
  • 100 g god mørk chokolade
  • lidt fondant og gul pastafarve eller frugtfarve

Fremgangsmåde

  • Del marcipanen i lige store dele og tryk hver del flad. Kom et lille stykke nougat i hver flad del og fold marcipanen rundt om nougaten.
  • Lav nogle små blomster af fondant.
  • Temperer chokoladen og dyp hvert påskeæg i. Pynt hvert påskeæg med små blomster inden chokoladen størkner.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
24. marts 2013 af Mette Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven