Der findes mange forskellige slags påskeæg, men et af de helt klassiske er påskeæg med nougat og marcipan-fyld. Kvaliteten afhænger af chokolade temperering og kvaliteten af den chokolade og marcipan, man bruger, men vi synes også at påskeæggene ser mere indbydende ud, når de er pyntet.
Man kan pynte sine påskeæg med små blomster lavet af fondant, som er en slags sukkermasse, som også bruges til kagedekoration.
Del marcipanen i lige store stykker og tryk den flad. Kom et stykke nougat i midten og fold marcipanen rundt om og tril marcipanen til en kugle eller et påskeæg. Sørg for at rulle marcipanen ensartet rundt om nougaten, så ser det flottest ud når man bider af påskeægget.
De små blomster til pynt laves ved at udstikke små hvide blomster med en blomsterudstikker. Farv lidt fondant gult og lav små kugler, som kan være midten af blomsten. Lim de to dele sammen med en lillebitte smule vand.
Når pynten er klar kan du temperere den mørke chokolade. Dyp hvert påskeæg i chokolade og lad dem størkne på et stykke bagepapir. Kom blomster på påskeæggene inden de størkner helt.
Påskeæg med marcipan og nougat opskrift
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 100 g nougat
- 100 g god mørk chokolade
- lidt fondant og gul pastafarve eller frugtfarve
Fremgangsmåde
- Del marcipanen i lige store dele og tryk hver del flad. Kom et lille stykke nougat i hver flad del og fold marcipanen rundt om nougaten.
- Lav nogle små blomster af fondant.
- Temperer chokoladen og dyp hvert påskeæg i. Pynt hvert påskeæg med små blomster inden chokoladen størkner.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar