Fyldt chokolade med brombær ganache

Fyldt chokolade med brombær ganache
 

 • 1-2 timer
 • Middel
Fyldt chokolade med brombær ganache

Chokoladen brugt til denne opskrift er sponsoreret af Callebaut

Årets konfekt skal være ekstra festlig, så vi kan få hevet os ud af corona-tristheden, som præger julen i år. Jeg påtænker at lave nogle små æsker med hjemmelavede fyldte chokolader og dele dem ud til alle mine kære, vi på grund af situationen ikke kan besøge i julen i år.

En af chokoladerne skal være disse fine og festlige guldpyntede mørke chokolader fyldt med marcipan og brombær ganache. Den syrlige ganache passer perfekt til den søde marcipan og bitre mørke chokolade, og er en af mine nye favoritter.

Farv halvdelen af chokoladeformen guld

Guldmønstret er nemt at lave, med eller uden airbrush. Brug konditortape (eller malertape, omend det ikke er så fødevarevenligt) og tape halvdelen af hullerne i en chokoladeform. Temperer farvet kakaosmør og pensle det halvdelen af hullerne. Alternativt kan du spray hullerne guld med en airbrush. Lad det størkne helt og tag så forsigtig tapen af, så hullerne efterlades halv guld, halv nøgne.

Tape i chokoladeform Guld i chokoladeform

Chokoladen skal tempereres

Når man arbejder med chokoladeforme er det essentielt, at tempere chokoladen. Ellers bliver den for det første kedelig, gummiagtig og mat, men den bliver også fuldstændig umulig at få ud af formen igen. Chokoladerne vil sidde fast eller knække på vej ud.

At temperere chokolade betyder, at chokoladen skal varmes op og køles ned igen til en bestemt temperatur, så den er nem at arbejde med og får den rigtige konsistens når den størkner. Og det er slet ikke så svært som det har ry for at være. Følg vores guide til at tempere chokolade hvis du ikke har prøvet det før.

Marcipan- og brombærfyld

Når chokoladeskallerne er lavet fyldes chokoladeskallerne halvt med marcipan, og derefter med brombærganache. Sørg for at der stadig er plads til et låg (bund) af chokolade. Brombærganachen vil virke ret flydende men den tykner når den køler af.

Marcipan i chokoladeform Brombær ganache i chokolader

Hvis din chokolade er tempereret rigtigt vil chokoladerne poppe lige ud af chokoladeformen, når du vender bunden i vejret på den og så bør du have smukke chokolader som disse i halv guld, halv chokolade.

Guld fyldte chokolader

Fyldt chokolade med brombær ganache

Fyldt chokolade med brombær ganache

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Fine og festlige guldpyntede chokolader med marcipan og brombærganache fyld. En perfekt kombination af sødt, syrligt og bittert.

Ingredienser

Chokoladeskaller:

Brombær ganache:

 • 15 g friske eller frosne brombær
 • 1 spsk vand
 • 75 g hvid chokolade
 • 1/2 dl piskefløde

Andet fyld:

 • 20 g marcipan cirka

Fremgangsmåde

Chokoladeskaller:

 • Smelt og temperer 175 gram af den mørke chokolade. Følg evt. vores guide til at tempere chokolade hvis du ikke har prøvet det før.
 • Fyld 12 huller i chokoladeformen med tempereret mørk chokolade. Bank chokoladeformen på bordet så eventuelle luftbobler fjernes. Vend bunden i vejret på formen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Skrab langs toppen af chokoladeformen med en paletkniv, så der kun er chokolade i hullerne. Lad den overskydende chokolade størkne helt på bagepapiret, så kan du bruge det igen en anden gang. Lad chokoladeskallerne størkne helt i køleskabet.

Brombær ganache:

 • Kom brombær i en lille gryde med vandet. Lad det koge op og kog i cirka 5 minutter. Kom grydens indhold i et smalt glas og stavblend. Sigt kernerne fra.
 • Kom hvid chokolade i en skål. Kom piskefløden i en lille gryde og varm det op under omrøring til lige inden kogepunktet.
 • Hæld piskefløden over chokoladen og lad det stå i et par minutter inden blandingen røres sammen til en ensartet ganache. Tilsæt brombærsaften til ganachen og rør rundt til farven er ensartet. Ganachen vil virke tynd men tyknes når den køler af.
 • Lad ganachen køle af til lunken inden den kommes i en sprøjtepose.

Fyld i chokoladen:

 • Fyld hullerne i chokoladeformen halvvejs op med marcipan. Pres det godt ned i så skallen fyldes helt ud.
 • Klip et lille hul i sprøjteposen med brombærganache og sprøjt ganache i hullerne så de fyldes næsten helt op - der skal dog være plads til et låg (bund) af chokolade.
 • Smelt og temperer den resterende chokolade. Temperer evt. en større mængde hvis du ikke har prøvet det før, så er det nemmere (overskydende chokolade kan altid gemmes og bruges igen). Fyld resten af hullerne op med chokolade og skrab med en paletkniv langs toppen af chokoladeformen, så der kun er chokolade i hullerne.
 • Lad chokoladerne størkne helt i køleskabet og vend så bunden i vejret på formen og bank chokoladerne ud.

Noter

Opbevar chokoladerne køligt og mørkt (men ikke i køleskabet) i op til 10 dage.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
10. december 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven