Marcipan konfekt med krokantfyld

Marcipan konfekt med krokantfyld
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Marcipan konfekt med krokantfyld fra Bageglad

Hvor er det perfekt timet at sneen kommer til Danmark den 1. december. Julen nærmer sig med hastige skridt og snart er det tid til en af familiens yndlingstraditioner: hjemmelavet konfekt!

Hvert år til jul laver Trine og jeg en masse lækker julekonfekt som vi spiser i juledagene. Her er vejledning og opskrift på hjemmelavet konfekt med marcipan og krokantfyld. Disse kan selvfølgelig også serveres til påske formet som påskeæg.

Marcipan konfekt med krokantfyld fra Bageglad

Når det er så koldt og julehyggeligt udenfor er der ikke noget bedre end at sidde indenfor og guffe chokoladekonfekt i sig!

Til denne type konfekt skal hasselnødder blandes med sukker og opvarmes ved svag varme på en pande. Tilsæt nougat og rør forsigtigt sammen. Krokanten sættes i køleskab til det er stivnet og hakkes i små stykker.

Tag et lille stykke krokant og kom det i midten af lidt marcipan. Rul marcipanen så du får en kugle eller et påskeæg. Dyp herefter marcipanen i chokolade og sæt på køl på bagepapir. Når chokoladen er stivnet, smeltes lidt mere chokolade. Kom chokoladen i en sprøjtepose eller frysepose og klip et meget lille hul. Kør posen hen over konfekten så der kommer chokoladestriber på. Sæt på køl igen.

Marcipan konfekt med krokantfyld fra Bageglad

Marcipan konfekt med krokantfyld opskrift

Forfatter: Odense Marcipan
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Det er nemt at variere mængden med denne opskrift. 25 g nougat svarer til ca. 20 stykker konfekt, så du kan øge eller mindske mængden af alle ingredienserne, alt efter hvor meget konfekt du vil lave.
  • Sukker og hasselnødder ristes på en pande, til det bliver gyldent. Tilsæt nougat og rør det forsigtigt sammen. Kom massen på bagepapir og køl det ned i køleskabet. Hak det til små stykker.
  • Del marcipanen og tril det til flade kugler. Kom et stykke krokant i midten og tril marcipanen så man ikke kan se krokanten.
  • Dyp marcipanen i smeltechokolade som er smeltet over vandbad og lad den køle af på bagepapir i køleskabet.
  • Når chokoladen er stivnet smeltes lidt mere chokolade, som kommes i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille bitte hul og "kør" henover konfekten, så der dannes fine chokoladestriber. Køl chokoladerne ned igen.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

 

x (x)
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. december 2012 af Mette Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven