Oreo-is

12 stemmer
Denne cookies and cream Oreo-is består af hjemmelavet vaniljeis tilsat Oreo-stykker. Det er min yndlings-is og jeg anbefaler, at alle smager den!
Oreo is opskrift fra Bageglad

En favorit is-opskrift

Lige siden jeg var helt lille har min yndlings-is været Cookies & Cream fra Häagen-Dazs. En vidunderlig cremet vaniljeis med stykker af Oreos i hvad der for mig er den perfekte smagskombination! Men isen er simpelthen ikke til at opstøve i Danmark og jeg kan ikke nøjes med at få den når jeg er på ferie i udlandet. Så jeg har selvfølgelig lavet min egen Oreo-is opskrift, så jeg kan spise verdens bedste is lige når jeg har lyst!

Jeg tror grunden til, at Oreo-is er så fantastisk er, at Oreo-kiksen bliver en anelse blød af at være i fryseren. På en eller anden måde bliver de bløde kiksestykker i den lækre vanilleis så lækker, at man får lyst til at grave alt kiksen ud af isen og spise først!

Is med eller uden ismaskine

Jeg har en ismaskine fra Wilfa, som jeg flittigt bruger til at lave hjemmelavet is. Vi fik den i housewarming gave for snart 10 år siden og den er stadig kanongod. En ismaskine er en fantastisk investering, hvis du elsker is og sorbet, fordi:

  • Det er langt billigere at lave sin egen is end at købe den færdiglavet
  • Du har fuld kontrol over ingredienserne og kan undgå tilsætningsstoffer og konserveringsmidler
  • Det er hurtigt og nemt at røre ingredienserne til is sammen og så skal du bare vente imens ismaskinen laver arbejdet, uden hele tiden at skulle i fryseren og røre
  • Du undgår iskrystaller i din is

Der er dog to helt store ulemper ved en ismaskine: 1) den koster penge og 2) den fylder! Min ismaskine står fint i vores kælder nu, men da vi boede i lejlighed fyldte den altså en hel del i køkkenet. Man kan sagtens lave Oreo-is uden en ismaskine, det kræver dog at man rører flittigt i isen når den fryser for at undgå iskrystaller. Læs hvordan du gør i opskriften nedenfor.

Oreo is, cookies and cream is opskrift

Oreo is opskrift fra Bageglad

Opskrift

Oreo-is

12 stemmer
Denne opskrift på Oreo-is er virkelig nem og kan laves med eller uden ismaskine. En cremet vaniljeis med stykker af hakket Oreo, så bliver det ikke bedre!
Tid i alt: 2 timer 30 minutter
Mængde: 750 ml
Udskriv Pin

Udstyr

  • Ismaskine (valgfrit)

Ingredienser

  • 6-8 Oreos
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1,5 dl sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Hak Oreo småkagerne groft med en kniv. Stykkerne skal ikke være for store, så kan de stoppe rotoren på ismaskinen.
    6-8 Oreos
  • Pisk de pasteuriserede æg, sukker og vanillesukker i en skål med en elpisker. Pisk piskefløden til en let flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummen ud i æggesnapsen sammen med mælken stille og roligt, uden at slå luften ud af isen.
    2 pasteuriserede æg, 1,5 dl sukker, 1/2 tsk vaniljesukker, 3 dl piskefløde, 1 dl mælk

Frys på ismaskine:

  • Hæld isen i din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  • Når der er 10 minutter tilbage af isprocessen tilsættes Oreo stykkerne og fordeles i isen af maskinen. Lad isen efterfryse i minimum 1 time inden servering for den bedste Oreo-konsistens.

Frys uden ismaskine:

  • Hæld isen i en beholder og stil den i fryseren. Rør i isen hvert 20. minut indtil isen er halvfrossen. frossen for den bedste konsistens uden iskrystaller.
  • Tilsæt Oreo stykkerne og fordel dem i isen under omrøring. Fortsæt med at røre i isen hvert 20. minut til isen er frossen.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




2 kommentarer

  1. Når du skriver pasteuriserede æg, er det så æggeblommer du mener? Eller både æggeblommer og æggehvider?

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke