Knas knas knas! Jeg elsker chokolade, især lækre små hjemmelavede stykker konfekt. Min søster og jeg laver konfekt hvert år til jul og i år er ingen undtagelse. Vi har lavet en stor portion konfekt som vi er klar til at sætte tænderne i fra i aften og selvfølgelig hele julen igennem.
Jeg er tosset med Daim, faktisk vil jeg sige det er på min top 10 inden for chokolade. Jeg spiser gerne en Daim bar som den er, men Daim er også smaddergodt at bruge i dessert, for eksempel i Daim is eller Daim lagkage. Man kan også bruge Daim i sin hjemmelavede konfekt og det er rigtig godt sammen med marcipan og chokolade.
Det er rigtig nemt at lave hjemmelavet Daim konfekt. Hak Daim baren groft og ælt de små stykker Daim ind i en klump god marcipan. Rul marcipanen flad og skær eller udstik den til den ønskede form. Du kan også trille små Daim-marcipan kugler i stedet.
Smelt og temperer chokolade. Jeg brugte både lys- og mørk chokolade. Hvis du vil lave begge slags chokolade som jeg, så lav den ene slags chokolade først, så du har kontrol over temperaturen. Det er svært at holde øje med flere portioner tempereret chokolade på én gang. Læs vores guide til chokoladetemperering hvis du ikke har tempereret chokolade før.
Jeg pyntede Daim konfekt stykkerne med lidt krymmel. Du kan også drysse finthakket Daim ovenpå i stedet for.
Marcipan konfekt med daim
Udstyr (indeholder reklame)
- Dyppegaffel
Ingredienser
- 200 g marcipan
- 2-3 spsk friskpresset appelsinsaft
- 30 g hakket Daim
- 200 g lys eller mørk chokolade
- Valgfrit krymmel eller pynt
Fremgangsmåde
- Ælt den friskpressede appelsinsaft ind i marcipanen grundigt, til saften er helt fordelt. Marcipanen vil blive en anelse klistret. Mængden afhænger af hvor kraftig appelsinsmag du ønsker - husk at smagen bliver kraftigere når marcipanen trækker.
- Ælt derefter den hakkede Daim ind i marcipanen, så den er jævnt fordelt.
- Rul marcipanen ud til 7-8 mms tykkelse og skær marcipanen ud i de ønskede former. Alternativt kan du bruge en udstikker eller trille marcipanen til runde kugler.
- Smelt og temperer din chokolade, efter vores anvisning i vores guide til temperering af chokolade.
- Sæt et stykke konfekt på en dyppegaffel og hæld chokolade over, så overfladen og siderne dækkes helt. Bank det overskydende chokolade af, så du får et tyndt overtræk. Stil chokoladen på en bagerist og dekorer med krymmel eller andet pynt. Gentag processen med de resterende stykker chokolade.
- Fjern chokoladerne fra bageristen (pres eventuelt under resten hvis de sidder lidt fast). Skær eventuelle ujævnheder fra på bunden, så din konfekt får en jævn bund.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar