Nem og lækker moussekage med hyldeblomst
Denne vidunderlige nemme moussekage er en elegant og frisk dessert, som passer, perfekt til sommerens festlige anledninger. Den består af en nem no-bake kiksebund, toppet med en luftig og let hyldeblomstmousse med en forfriskende smag. Kombinationen af den knasende, sprøde bund og den lette mousse er den perfekte kontrast og kagen er oplagt til en fødselsdag, konfirmation, bryllup eller bare en varm sommerdag. Den er så let og frisk, at det er som at spise en sky!
Jeg elsker den der smelte-effekt som mousse har på ens tunge. Det gør mig glad helt ned i tæerne. Og denne hyldeblomstmousse er så let og luftig, som den overhovedet kan blive, så en kage som ellers ser rigtig tung ud forsvinder på få sekunder. Jeg havde kagen med på arbejde og delte den med kollegerne, og den var pist væk på et kvarter.
Jeg pyntede min hyldeblomstkage med chokoladespåner af karamelliseret chokolade – men du kan naturligvis pynte din moussekage præcis, som du ønsker. Den vil også være meget smuk pyntet med spiselige blomster.
Vælg den rigtige hyldeblomstsaft
Kagens primære element er en dejlig let hyldeblomstmousse, som er rigtig nem at lave. For at lave denne mousse skal du bruge hyldeblomstsaft. Du kan enten købe hyldeblomstdrik i supermarkedet eller du kan lave din egen hyldeblomstsaft.
Hvis du vælger at købe hyldeblomstdrik er det vigtigt, at du vælger en af høj kvalitet. De billige er nemlig typisk meget søde. Hyldeblomstdrik til kagen skal ikke fortyndes, selvom det står på flasken. Moussen skal bruge den kraftige hyldeblomstsmag.

Opskrift
Kage med hyldeblomstmousse
Ingredienser
Kiksebund:
- 225 g Digestive kiks
- 125 g smør
Hyldeblomstmousse:
- 4 blade husblas
- 2 dl hyldeblomstsaft* (ikke blandet op med vand)
- 3 spsk citron
- 1 spsk græsk yoghurt 10% (valgfrit)
- ½ liter piskefløde
Pynt:
- evt. karamel- eller chokoladespåner
Sådan gør du
Kiksebund:
- Kom kiksene i en frysepose og bind en knude på den. Bank med en kagerulle på kiksene indtil de bliver til fine krummer. Hæld krummerne i en skål.225 g Digestive kiks
- Smelt smørret. Hæld det over kiksekrummerne i skålen og rør godt rundt, så smørret er helt fordelt på krummerne.125 g smør
- Beklæd bunden af en justerbar bagering med bagepapir (så bagepapiret går helt op langs siderne på ydersiden af bageringen - sættes fast i toppen med papirklips) eller vælg at bruge en almindelig springform. Pres kiksekrummerne ud i bunden af din form i et jævnt lag. Sørg for, at det presses helt tæt og helt ud til kanterne, så får du den pæneste bund.
- Stil kagen i fryseren i minimum 30 minutter inden hyldeblomstmoussen fordeles ovenpå.
Hyldeblomstmousse:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.4 blade husblas
- Kom imens hyldeblomstsaften og citronsaften i en lille gryde. Opvarm blandingen indtil det koger. Lad det småkoge i 1 minut og fjern så gryden fra varmen.2 dl hyldeblomstsaft*, 3 spsk citron
- Vrid husblassen fri for vand og kom alle fire stykker husblas i hyldeblomstblandingen og rør rundt, til det er helt opløst. Rør græsk yoghurt i, til det er opløst (valgfrit – hjælper til at stabilisere moussen så man ikke risikerer, at den skiller, men det kan undlades).1 spsk græsk yoghurt 10%
- Lad hyldeblomstblandingen køle af til den har næsten stuetemperatur (15-20 minutter).
- Pisk imens piskefløden til en letpisket flødeskum i en stor skål. Tilsæt 2-3 spsk hyldeblomstblanding til flødeskummet imens du forsigtigt rører det ud med en dejskraber. Tilsæt derefter mere hyldeblomstblanding lidt ad gangen under forsigtig omrøring indtil det er helt fordelt. Der er meget saft, så det vil tage lidt tid at få det hele vendt ind i.1/2 liter piskefløde
- Tag din form med kiksebunden ud af fryseren og hæld moussen ovenpå i et jævnt lag. Ryst evt. formen lidt, så moussen fordeler sig pænt.
- Stil kagen i fryseren i minimum 3 timer eller i køleskabet i minimum 6 timer inden servering. Hvis kagen er i fryseren tages den ud 30 min. før servering. Pynt evt. med karamel- eller chokoladespåner ligesom på billedet.evt. karamel- eller chokoladespåner
13 kommentarer
Dejlig nem bund og kagen smager virkelig godt. Nem at lave.
Har nu prøvet tre gange med mine døtre, og hver gang skiller moussen og bliver grynet, så enten er jeg idiot, eller også mangler opskriften noget. Det blev så halvdyrt i fløde og hyldeblomstsaft, men til gengæld havde jeg saft i hele køleskabet:-/
Måske er det flødeskummen der er pisket for hårdt ? Det gjorde jeg selv de første par gange. Se evt en video på YouTube “hvordan laver man mousse” så kan du se hvordan konsistensen af flødeskummet skal være
Har nu prøvet tre gange med mine døtre, og hver gang skiller moussen og bliver grynet, så enten er jeg idiot, eller også mangler opskriften noget. Det blev så halvdyrt i fløde og hyldeblomstsaft :-/
Dejlig luftig mousse. jeg kom lidt mindre væske i
hilsen Mariann
Jeg har nu lavet moussen to gange og begge gange kan den ikke rumme al hyldeblomst/citron væsken uden at blive meget tynd.
Hej Tine
Jeg oplever ikke dette når jeg laver moussen, men jeg vil anbefale dig at halvere mængden af hyldeblomstsaft hvis du har mod på at prøve igen. Det vil stadig smage af hyldeblomst.
Jeg har tilrettet opskriften lidt nu da flere oplever problemer med mængden af hyldeblomstaft. Jeg har personligt lavet den flere gange med de 3 dl hyldeblomstsaft, men har nu rettet ned til 2 dl i opskriften.
kan godt lide den men første gang kom jeg til at piske flødeskummene for længe
Hej Trine
Jeg ville gerne prøve at lægge jordbærgele på toppen af hyldeblomst moussen, men tror du den kan bære det ?? Tak for svar.
Hej Conny
Jeg kan ikke love det, men jeg ville prøve for det lyder da lækkert 🙂 giv den evt. et ekstra blad husblas.
Jeg har nu lavet opskriften to gange. Første gang var den MEGET flydende. Den flød ud gennem bund og form da jeg hældte den i formen. Anden gang var det lidt bedre, men var stadig rimelig tynd.
Har du nogen ide om, hvad man skal være ekstra opmærksom på? Mit “problem” er, at jeg føler jeg har for meget flydende i forhold til den lille mængde flødeskum :-/
Hej Amalie R, jeg er bare en privat person, og ikke en der skriver til dig fra hjemmesiden 😉
Jeg giver mig i kast med moussen i morgen, og studsede selv lidt over den store mængde væske der skal i. Alle andre mousser jeg har lavet, har der været sukker og æggeblommer i. De skulle blandes og piske, og derefter vendes i den Varme del af moussen, inden man vendte det i flødeskummen. Måske det var en ide?