Fritterede hyldeblomstpandekager

2 stemmer
Friske hyldeblomster dybsteges i pandekagedej for en sprød og sjov snack. Drys med flormelis og nyd dem imens de er varme!
Pandekager med hyldeblomster

Pandekager med friske hyldeblomster

Vi er mange der elsker at være ude i naturen og der findes næsten ikke noget bedre, end at kunne bringe naturen ind i køkkenet! Fritterede hyldeblomstpandekager er en nem og sjov måde at bruge naturens råvarer på, når hyldeblomstbuskene er på deres højeste (typisk i juni måned). De kan serveres som snack eller dessert og er virkelig hyggelige at lave sammen med familien.

Hyldeblomstpandekager med friske hyldeblomster

Om fritterede hyldeblomstpandekager

Denne opskrift på fritterede hyldeblomstpandekager stammer fra min barndom. Min søde farmor, som desværre ikke er iblandt os længere, viste mig hvordan man kunne plukke friske hyldeblomster og forvandle dem til en sjov og hyggelig snack. Vi lavede det sammen når vi besøgte hende i hendes sommerhus og det står klart som et blandt mange dejlige minder fra min barndom.

Friske hyldeblomstskærme plukkes direkte fra træet og dyppes i en tyk pandekagedej, inden de dybsteges i olie på panden. Resultatet er en sprød og lækker snack eller dessert, der både er let at lave og fuld af smag. Når de er færdige, drysses de med flormelis og nydes bedst, mens de stadig er lune.

Den sprøde dej kombineret med de delikate hyldeblomster skaber en perfekt balance mellem sødt og let bittert. Disse pandekager er ideelle som en anderledes dessert til sommerens sammenkomster eller som en særlig forkælelse på en sommereftermiddag, hvor I kan nyde en bid af naturen!

Dyppe hyldeblomsterFrittere hyldeblomster

Hvornår kan man plukke hyldeblomster?

Hyldeblomster bør plukkes, når de er på deres højeste, hvilket typisk er i starten til midten af juni.

I juni måned ser jeg altid hyldeblomstbuske overalt og det giver mig altid kæmpe lyst til hyldeblomstsaft og disse hyldeblomstpandekager. Ud over de mange hyldeblomstbuske i private haver, som man selvfølgelig kun må plukke fra med tilladelse, vokser hyld ofte langs marker og i krat. De findes også ofte langs veje, men undgå at plukke dem fra trafikerede veje på grund af forurening. Min søster har mange hyldeblomster i sin have, som jeg får lov til at plukke fra, og jeg bor heldigvis også tæt på en stor mose med mange vilde hyldeblomster.

Hyldeblomster

Fritterede hyldeblomster

Pandekager med hyldeblomster

Opskrift

Fritterede hyldeblomstpandekager

2 stemmer
Friske hyldeblomster dybsteges i pandekagedej for en sprød og sjov snack. Drys med flormelis og nyd dem imens de er varme!
Tid i alt: 30 minutter
Niveau: Begynder
Mængde: 12 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 12 hyldeblomstskærme
  • 3 æg
  • 4 spsk sukker
  • 200 g mel
  • 3 dl mælk
  • Vegetabilsk olie til stegning
  • Flormelis efter smag

Sådan gør du

  • Pluk friske hyldeblomstskærme og børst forsigtigt eventuelle små insekter af. Skyl dem ikke under vandhanen.
    12 hyldeblomstskærme
  • Rør æg, sukker, mel og mælk sammen i en skål.
    3 æg, 4 spsk sukker, 200 g mel, 3 dl mælk
  • Opvarm vegetabilsk olie ved høj varme på en stor pande – i et dybt nok lag til, at det kan dække hyldeblomstskærmene.
    Vegetabilsk olie til stegning
  • Dyp hyldeblomstskærmene i pandekagedej én ad gangen og steg dem i olien, til de er gyldne (et par minutter ved høj varme). Placer dem på et stykke køkkenrulle for at olien kan dryppe af.
  • Server straks drysset med flormelis.
    Flormelis efter smag
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke