Der er masser af jer der, ligesom os, har en travl hverdag, hvor det kan knibe med tid til madlavning. Hjemme hos os prioriterer vi god mad lavet fra bunden, men i hverdagen skal det altså max tage 45 minutter før maden står på bordet! Samtidig har vi to små piger, som godt kan være lidt selektive omkring hvad de har lyst til at spise. Så når vi finder de hverdagsretter, som alle elsker, og som vi kan nå inden for tidsrammen, går de igen i vores madplan! De her nemme ovnbagte kyllingenuggets med majskager er en af dem.
Om kyllingenuggets- og majskage opskriften
De her ovnbagte kyllingenuggets er sprøde og lækre, uden at man skal bruge tiden på at stå og dybstege dem. I stedet kan man bruge den tid de er i ovnen på, at lave noget lækkert tilbehør. Vores piger elsker de her sprøde majskager, som er så hurtige og nemme at lave. Pigerne spiser kyllingen og majskagerne med ketchup, men vi voksne elsker en god dip til 😉
Bag kyllingenuggets i ovnen
Hvem elsker ikke en sprød nugget? Vi gør i hvert fald allesammen hjemme hos os. Men lige så lang tid det tager at panere hvert enkelt kyllingestykke, lige så lang tager det at dybstege det i olie på panden. Det gider vi ikke bruge tiden på i hverdagen, med sultne børn og sved på panden. I stedet steger vi vores kyllingenuggets i ovnen!
Det giver et mere fedtfattigt men stadig lækkert sprødt resultat. Kyllingenuggetsene vil få lidt mindre farve end hvis de dybsteges i olie. Til gengæld sparer man en masse tid, som man kan bruge på at lave noget lækkert tilbehør. Så det er et kompromis, vi er villige til at indgå.
Majskager
Lad os lige tale om de her majskager! Vores piger knuselsker simpelthen de her sprøde majskager. Vi laver dem både som tilbehør til aftensmaden men har også ofte nogle i fryseren, som vi kan tø op og tage med til især vores lille Lea, når vi er på farten. De er nemme lige at varme i mikroen for et lidt blødere resultat.
Majskager er gode til børn fordi de fleste børn elsker majs, og man kan samtidig komme andre grøntsager i, uden at de bliver alt for synlige – en fordel hvis dine børn ligesom vores er lidt selektive omkring hvad de spiser, hvis de kan se det. Især det grønne 😉
Majskager kan serveres med vores lækre dip til, eller de kan spises med ketchup eller mayo.
Ovnbagte kyllingenuggets med majskager og dip
Ingredienser
Kyllingenuggets:
- 4 kyllingbryster
- 2 æg
- 4 spsk mælk
- 60 g pankorasp (cirka)
- 1 tsk paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- Salt
Majskager:
- 250 g løse majs (friske eller optøede)
- 100 g hvedemel
- 1 tsk paprika
- 1 æg
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 2 spsk revet parmesan
- 1/2 dl vand
- Olie til stegning
Dip:
- 6 spsk mayonnaise
- 3 spsk ketchup
- 1 tsk worcestershiresauce
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/4 tsk cayennepeber
Fremgangsmåde
Kyllingenuggets:
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Skær kyllingen ud i mellemstore tern. Pisk æg og mælk sammen i en lille skål. Rør pankorasp, paprika, cayennepeber og salt sammen i en anden lille skål.4 kyllingbryster, 2 æg, 4 spsk mælk, 60 g pankorasp, 1 tsk paprika, 1/4 tsk cayennepeber, Salt
- Dyp hvert kyllingestykke i først æg, derefter rasp på begge sider, så overfladen dækkes helt. Læg kyllingenuggetsene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kyllingenuggets i 20-25 minutter i ovnen til de er sprøde og gyldne.
Majskager:
- Rør majs, hvedemel og paprika sammen i en skål. Tilsæt æg, finthakket persille, limesaft, fintrevet parmesan og vand, og rør det hele godt sammen med en grydeske.250 g løse majs, 100 g hvedemel, 1 tsk paprika, 1 æg, 1 håndfuld persille, 2 spsk friskpresset limesaft, 2 spsk revet parmesan, 1/2 dl vand
- Opvarm olie på en pande. Kom store klatter majsblanding på panden og mos det lidt fladt til majskager. Steg majskagerne i cirka 5 minutter på hver side, til de er gyldne.Olie til stegning
Dip:
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål og server til kyllingenuggets og majskager.6 spsk mayonnaise, 3 spsk ketchup, 1 tsk worcestershiresauce, 1/2 tsk hvidløgspulver, 1/4 tsk cayennepeber
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar