Blank mørk chokolade smørcreme

Denne smukke, blanke kraftige chokolade smørcreme er en rigtig showstopper, der vil imponere på enhver kage. Den har en fløjlsblød konsistens og en flot glansfuld overflade, som især kommer til sin ret, når den sprøjtes.
Blank chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad

Hvad kan chokolade smørcreme bruges til?

Denne flotte blanke chokolade smørcreme vil være prikken over i’et i eller på mange forskellige typer af kager. Den er fast nok til at holde sin form, hvilket gør den oplagt at sprøjte med en sprøjtepose og tylle. Den ser nemlig ekstra flot og blank ud, når der sprøjtes mønster, for eksempel oven på kager, desserter eller cupcakes.

Chokolade smørcremen kan også bruges som fyld i kager. Fordi den er fast nok til at holde form er den god i lagkager, også hvis de ikke skal smøres op eller overtrækkes med fondant.

Sådan laves skinnende blank smørcreme

Denne helt særlige chokolade smørcreme er skinnende blank og glansfuld. Det skyldes tre nøgleingredienser:

  • Glukosesirup er nøglen til at give smørcremen den flotte blanke og glatte overflade. Den bidrager også til at gøre smørcremen silkeblød.
  • Mørk chokolade giver ud over fantastisk lækker smag også sit bidrag til den flotte glans.
  • Smør giver smørcremen en naturlig glans og hjælper til, at den kan holde sin form, når den sprøjtes.

Det er rigtig nemt at lave den blanke chokolade smørcreme. Chokolade, glukosesirup, mælk og salt skal smeltes i en lille gryde. Imens piskes smørret luftigt og røres sammen med flormelis, kakao og vaniljesukker. Til sidst tilsættes den smeltede chokoladeblanding og det hele røres til en blank og silkeblød smørcreme.

Sådan sprøjtes chokolade smørcreme

Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en tylle. Pres sprøjteposen fladt på bordet for at eliminere eventuelle luftbobler i smørcremen inden der sprøjtes. Hold sprøjteposen lodret med begge hænder, når du sprøjter.

Chokoladekage med blank smørcreme

 

Blank chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad

Opskrift

Blank mørk chokolade smørcreme

En kraftig, smuk og blank chokolade smørcreme, der vil være prikken over i'et på enhver kage. Mørk chokolade og glukosesirup giver smørcremen den flotte skinnende overflade.
Mængde: 8 dl*
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 150 g god mørk chokolade
  • 75 g glukosesirup
  • ¼ dl mælk
  • ¼ tsk salt
  • 200 g blødt usaltet smør
  • 100 g flormelis
  • 50 g kakako
  • ½ tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladepoletter. Kom chokoladen i en lille gryde sammen med glukosesirup, mælk og salt. Opvarm ved lav til middel varme under konstant omrøring med dejskraber, indtil chokoladen smelter og der dannes en tyk chokolademasse. Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.
  • Pisk imens blødt smør ved høj hastighed på røremaskine eller med elpisker, til det er luftigt. Tilsæt flormelis, kakao og vaniljesukker, og pisk det med til en glat smørcreme.
  • Tilsæt chokolademassen og pisk langsomt, til smørcremen er helt glat. Tilpas konsistensen som ønsket (se noter).

Noter

Konsistens: Hvis glasuren er for flydende og har svært ved at holde form, så kom den i køleskabet i et par minutter. Hvis den derimod er for fast, opvarm den ultrakort i mikroovnen.
Smørcremen kan bruges som fyld, til at smøre kager op med, eller den kan sprøjtes med tylle.
*Mængde: 1 portion giver 8 dl. Dette er nok til at dække en kage på Ø22 cm eller sprøjte glasur på cirka 18 cupcakes.
Holdbarhed:Smørcremen bør stilles i køleskabet på en varm dag og holde sig i op til 5 dage, men kan ellers holde sig ved stuetemperatur i 2 dage.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke