Vanilje smørcreme (buttercream)

36 stemmer
Her får du min bedste opskrift på klassisk vanilje smørcreme. Dette er min sikre smørcreme opskrift, som jeg altid vender tilbage til. Min vanilje smørcreme kan bruges til at overtrække kager, sprøjte på cupcakes eller sprøjte dekorationer på kager, og den kan selvfølgelig farves.
Vanilje buttercream opskrift fra Bageglad

Farve vanilje smørcremeVanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Vanilje smørcreme til kager og cupcakes

Smørcreme, også kendt som buttercream, er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør. Den har den perfekte konsistens til at overtrække kager og til at sprøjte på cupcakes, da den holder sin form.

Min søster og jeg er vokset op i Japan, hvor vi gik på en amerikansk skole. Vores amerikanske venners mødre bagte altid cupcakes og flotte kager til skolens arrangementer, og det var her, vi først blev forelskede i det søde buttercream, der smelter på tungen.

En god smørcreme er let som en sky men fast nok til at holde form, så den kan sprøjtes med tylle eller overtrække en kage og forblive smuk. Her får I min opskrift på klassisk amerikansk buttercream med vaniljesmag.

Fødselsdag cupcakes med krymmel og glasur

Tips til at lave vanilje smørcreme

  • Buttercream glasur er hurtigt at lave – det er sådan set bare at røre ingredienser sammen, ligesom med en helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en røremaskine.
  • Smørret skal være blødt for, at opnå den rigtige konsistens til at sprøjte smørcremen. Tag derfor smørret ud i god tid inden det skal piskes i smørcremen.
  • Vaniljeessens giver den bedste smag til smørcreme. Man kan til nøds erstatte det med vaniljesukker, men det giver ikke helt samme smag.

Juster konsistensen på smørcremen

Smørcremens konsistens kan justeres ved at tilsætte enten mere flormelis (for en mere fast smørcreme) eller mere mælk (for en mere flydende smørcreme). Prøv dig frem indtil du opnår den perfekte konsistens til dit projekt. Hvis smørcremen skal sprøjtes med tylle skal den for eksempel være blødere, end hvis den skal smøres på en kage.

 

Vanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Opskrift

Vanilje smørcreme (buttercream)

36 stemmer
Klassisk amerikansk vanilje smørcreme, perfekt til at sprøjte på cupcakes eller fylde i kager. En skøn, sød smag af vanilje og den mest vidunderlige konsistens, der holder sin form.
Niveau: Begynder
Mængde: 500 ml*
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 80 g blødt smør
  • 1 tsk vanilleessens
  • 8 dl flormelis (cirka)
  • 4-5 spiseske mælk (cirka)

Sådan gør du

  • Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
    80 g blødt smør, 1 tsk vanilleessens
  • Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.
    8 dl flormelis, 4-5 spiseske mælk

Noter

*Mængde: 1 portion giver cirka 500 ml – typisk nok til at sprøjte på 12-16 cupcakes eller at overtrække en kage på Ø22 cm.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,45 from 36 votes (33 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




32 kommentarer

  1. 1 star
    Elendig opskrift. Der er alt for meget flormelis listet i ingredienserne.
    Så resultatet er en grynet creme der er lige til at smide ud.
    Udover det, ville jeg kraftigt anbefale at sigte flormelis, hvilket burde have været i instrukserne.

    Ville kraftigt anbefale at lede andetsteds for en ordentlig opskrift.

    1. Hej Tommy
      Det var da ærgerligt med sådan en skuffende anmeldelse.
      Hvis din smørcreme er grynet er den skilt. Det sker typisk hvis smørret er for koldt. Smør og væske kan ikke samle sig hvis de har forskellig temperatur, så det er det der gør din smørcreme grynet. Det er derfor der står angivet i opskriften, at smørret skal være blødt. Det bliver det ved at stå på køkkenbordet og opnå stuetemperatur.
      Grynet smørcreme kan i sjældne tilfælde også skyldes, at din flormelis er for gammel. Men det har intet at gøre med, om flormelis sigtes.
      Mængden af flormelis angivet i opskriften er korrekt.
      Jeg vil opfordre dig til at prøve igen og sikre, at temperaturen på dine ingredienser er nogenlunde ensartet, så din smørcreme ikke skiller.

  2. 4 stars
    Rigtig god, og nem at lave hvis man har en håndmixer.
    Jeg anbefaler at putte ca. 60 gram mindre sukker i. Og tage smøren ud af køleskabet ca. at kvarter for at du bager.
    Hvis ikke du har usaltet smør eller kan lide det, kan du undlade salten, og bruge saltet smør i stedet.

  3. Bliver det hårdt ? – eller kan man bruge det som op smøring af kage der skal overtrækkes med marcipan/fondant ?

  4. Hejsa 🙂
    Jeg er i gang med at udforske alle jeres skønne opskrifter! Jeg bøvler dog en del med at få buttercreamen fast nok, den bliver for flydende og falder sammen. Efter at have læst ovenstående spørgsmål og svar, har jeg tænkt om det kan være fordi jeg bruger flydende becel som smør? Er dette tilfældet? 🙂
    Mvh.

    1. Hej Michelle
      Det er 100% sikkert fordi du bruger Becel. Becel er ikke smør, det er en sammensætning af smør og olier – og er altså ikke velegnet til nogen form for bagning. Ligeledes er Kærgården og andre smørbare produkter heller ikke beregnet til bagning. Du skal købe rigtigt smør, for eksempel Lurpak, når du skal bage.
      Hilsen Trine

  5. Det lyder som en lækker glasur, hvor meget skal amn lave til en hel bradepande kage? og kan men godt komme kakaopulver i?

  6. 5 stars
    Hey. Hvor langt rækker den opskrift som står her på siden. Jeg skal smøre en kage op, og bagefter skal den pyntes med chokolade. Det kan være du har nogle ca mål.
    Hilsen helle

    1. Hej Helle!

      Jeg plejer at kunne opsmøre en kage med diameter på ca. 24 cm med denne mængde af glasur. Held og lykke med kagen!

  7. Hej
    Kan man bruge kornene fra 1 vaniljestang og blande det med lidt sukker for at skille kornene ad, istedet for vaniljeessens? 🙂
    Vh Mette

    1. Hej! Kærgården er et blandingsprodukt og er faktisk ikke smør – jeg vil derfor anbefale dig at bruge rigtigt smør, men jeg kan ikke udelukke at man kan bruge Kærgården 🙂

        1. Det er i princippet bedst at bruge usaltet smør i glasur, da der ikke skal salt i. Men jeg bruger altid almindeligt saltet smør, f.eks. Lurpak. I kager er det ligegyldigt, da der alligevel skal salt i.

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke