Saftig kyllingeburger med hjemmelavede burgerboller
Der er noget særligt hyggeligt over hjemmelavede kyllingeburgere. Det er en af de der retter, vi tit laver i weekenden, når der er tid til at gøre lidt ekstra ud af det – gerne med hjemmelavede brioche burgerboller, som virkelig løfter det hele. Selvom en klassisk oksekødsburger altid er en familiefavorit, så elsker vi at variere det lidt. Kyllingeburgere er et fantastisk alternativ – lettere, men stadig fulde af smag. Og vores piger elsker dem!
Denne kyllingeburger er en af vores klare favoritter. Den er lavet med hakket kylling, revet squash og løg, som giver bøfferne en saftig konsistens og mild smag. De får en fin krydring med paprika og hvidløg og steges til de er gyldne og gennemstegte. Og i stedet for klassisk burgerdressing bruger vi en hurtig guacamole med tomat og citron, som tilfører friskhed og cremet konsistens.
Det hele samles i en lun burgerbolle med sprød romainesalat, agurk og valgfrit tilbehør som ketchup eller mayo. Det er en burger, der både mætter og føles let – og som altid bliver spist op med det samme herhjemme!
Tips til den perfekte kyllingebøf
Det er nemt at stege kyllingebøffer til burgerne. Her får du lidt tips til at få den bedste smag og konsistens:
- Form bøfferne lidt større end burgerbollerne, da de trækker sig sammen under stegning.
- Fugt hænderne med lidt vand, når du former bøfferne – så hænger farsen ikke fast
- Steg ved middelhøj varme og lad bøfferne få god stegeskorpe før du vender dem.
- Tjek at de er gennemstegte, da hakket kylling altid skal tilberedes helt færdigt.
Variationer og tilbehør
Der findes mange måder at variere opskriften på disse lækre kyllingeburgere. Her er nogle idéer:
- Brug krydderurter i farsen, fx friskhakket persille eller timian.
- Gør kyllingebøfferne spicy med lidt chili eller cayennepeber.
- Skift guacamolen ud med klassisk burgerdressing eller pesto-mayo.
- Tilsæt cheddar eller mozzarella hvis du vil give burgeren en ostet smag.
Kan kyllingeburgerne laves i forvejen?
Ja – du kan forme kyllingebøfferne i god tid og opbevare dem på køl (tildækket) i op til 24 timer før de steges. De kan også fryses, rå eller tilberedte.

Opskrift
Kyllingeburger med avocado
Udstyr
- Rivejern
- Grillpande
- Margrethe røreskål 3L
- Hvidløgspresser
Ingredienser
Kyllingebøffer
- ½ løg
- 100 g squash
- 350 g hakket kylling
- 1 fed hvidløg
- 2 dl panko rasp
- ½ tsk paprika
- salt og peber
- olie eller smør til stegning
Guacamole
- 2 små avocadoer
- 1 tomat
- 1 fed hvidløg
- salt
- evt. lidt citronsaft
Boller og fyld
- 2 burgerboller
- 1 hoved romainesalat
- ¼ agurk
- evt. ketchup
- evt. mayonnaise
Sådan gør du
- Pil løget og riv det groft på et rivejern. Skyl og riv også squashen groft på rivejernet.
- Kom det revne grøntsager i en skål med hakket kylling, presset hvidløg, panko rasp, paprika, salt og peber og ælt farsen sammen. Form kyllingefarsen til store bøffer. Smelt smør eller opvarm olie på en pande og brun begge siderne af bøfferne ved høj varme. Skru ned på middelhøj varme og steg bøfferne, til de er gennemstegte (cirka 10 minutter).
- Skyl tomaten og skær den ud i små tern. Mos avocadoerne med en gaffel. Kom tomat, avocado, presset hvidløg, salt og evt. lidt citronsaft i en skål og bland det godt.
- Varm burgerbollerne i ovnen. Smør eventuelt den ene bolle med ketchup og kom guacamole på den anden. Skyl salaten og læg det på burgerne. Skyl agurken og skær den i skiver. Kom agurken i burgerne. Læg de færdige kyllingebøfferne i burgerne, saml dem og server straks.