Min mand og jeg arbejder forholdsvis lange dage og især nu hvor jeg er højgravid orker vi ikke at lave det mest avancerede aftensmad i hverdagene. Det skal helst være hurtigt og nemt, men stadig lækkert.
Der er asiatisk mad fantastisk for det kan ofte bikses sammen på en halv time og så er det tilmed sundt med masser af grøntsager. En af vores go-to hverdagsretter er denne nemme aftensmad opskrift på kinesisk kylling med appelsinsauce. Saucen er sindssygt lækker og man kan tilsætte forskellige grøntsager efter behov eller hvad man lige har i køleskabet.
Denne kyllingeret kan laves på kun 30 minutter. Vi er glade for broccoli til appelsinsaucen, men man kan med fordel også tilsætte gulerødder, peberfrugt, haricot verts og/eller forårsløg for mere fyld.
Kinesisk appelsinkylling med ris
Udstyr (indeholder reklame)
- Wok
Ingredienser
- 300-400 g kyllingebryst
- 1 spsk olie til stegning (f.eks. kokosolie)
- 1/2 dl hønsebouillon
- 3 spsk honning
- 1 fed hvidløg
- Revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
- 1/2 dl appelsinsaft
- 1/2 tsk revet ingefær
- 1/2 tsk mel
- 1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen ud i små stykker.
- Rør hønsebuillon, honning, presset hvidløg, revet appelsinskal, appelsinsaft, revet ingefær og mel sammen i en lille skål.
- Opvarm olien på en stor pande. Tilsæt kyllingen, der brunes ved høj varme og derefter gennemsteges ved middel varme. Fjern kyllingen fra panden.
- Hæld appelsinsaft blandingen på den varme pande og lad den koge op, til den tyknes lidt. Kom kyllingen tilbage på panden og vend den i appelsinsaucen.
- Drys sesam over kyllingen og server straks, for eksempel med ris.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar