Vi morgenhygger virkelig meget herhjemme i øjeblikket. Vores datter er fyldt 6 måneder og sidder nu med til bords, hvor hun altid har den vildeste fest med sin morgenmad. På den måde kommer vi automatisk til at sætte os ned og spise morgenmad, noget vi ikke tidligere har prioriteret i en travl hverdag. Og det er bare virkelig hyggeligt!
Til morgenhygge hører også noget lækker morgenmad. Vi spiser rigtig meget grød herhjemme men er også meeeeget glade for bagværk. En favorit er selvfølgelig pandekager og de kan sagtens spises med god samvittighed hvis man lader være med at fylde sukker i og ovenpå.
Disse bananpandekager er sindssygt lækre og både glutenfri og sukkerfri, hvis man bruger vanilleessens (eller undlader det). Så dem får vores datter også lov til at guffe i sig!
Hvis det skal være virkelig hyggeligt kan man servere pandekagerne med chokoladesauce og bananer, som vist på billedet, men i hverdagen spiser vi disse med frisk frugt (jordbær, hindbær, blåbær) eller kompot.
Glutenfri og sukkerfri bananpandekager
Ingredienser
Pandekager:
- 2 modne bananer
- 4 1/2 dl mælk eller havremælk*
- 200 g havregryn**
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk vanillesukker eller vanilleessens
- 2 æg
- Smør eller olie til stegning***
Topping (valgfrit):
- 50 g god mørk chokolade
- Banan i skiver
Fremgangsmåde
Pandekager:
- Skræl bananen og bræk den i stykker, som kommes i en blender. Tilsæt mælk og havregryn. Blend massen til du får en tyk dej (kan være nødvendigt at dele det op i flere portioner). Hæld dejen over i en stor skål.
- Tilsæt bagepulver, vanillesukker/essens og æg til dejen og rør med en ske, til det er godt blandet. Dejen bør ikke overpiskes, så rør stille og roligt ved håndkraft.
- Smelt stegefedt på en pande ved høj varme. Hæld langsomt dej på midten af panden til du får den ønskede størrelse pandekage (dem på billedet er 8-10 cm).
- Skru ned på middel til middelhøj varme. Lad pandekagen stege til du ser bobler på overfladen. Vend så pandekagen med en flad palet og steg i yderligere cirka 5 minutter på den anden side, til pandekagen er gennembagt.
- Læg pandekagen til afkøling på en tallerken og gentag processen med resten af dejen.
Topping:
- Hak den mørke chokolade og kom 75% af den i en lille skål. Smelt chokoladen i mikroovnen. Rør i den undervejs så den ikke brænder på. Chokoladen bør ikke overstige 50 grader og hvis du ikke har et sukkertermometer er det blot at holde øje – chokoladen skal kun lige smelte, så er den færdig.
- Kom de resterende 25% chokolade i den smeltede og rør, til det hele er smeltet (det afkøler chokoladen).
- Skræl bananen og skær den i skiver. Stabel og pynt dine pandekager med chokoladesauce og bananskiver lige inden servering.
Noter
**Hvis glutenallergi, brug glutenfri havregryn
***Hvis mælkefri, vælg olie, f.eks. kokosolie
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar