Når efteråret så småt banker på døren kræver det lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarver og hvad er bedre end en rigtig cremet græskarsuppe at varme sig på, når man kommer hjem efter en lang gåtur?
Græskar har altid været en fremmed jungle for mig, men da min svigerinde for nogle år siden serverede græskarsuppe for os, var jeg solgt med det samme (tjek forresten hendes blog, hun laver de flotteste tryk man kan forestille sig!). Den lækre smag og cremede konsistens i suppen er lige mig! Her følger opskriften på den lækreste hokkaido græskarsuppe.
For at lave en cremet græskarsuppe skal du begynde med at skylle græskartet, rense det for kerner og hakke det i mindre stykker. Lad bare skrællen sidde på, for den bliver blød når græskarret koges og blendes senere. Jeg vil derfor anbefale, at man køber økologiske græskar til suppen.
Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen og blend den, for derefter at tilsætte en lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste cremede græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche!
Cremet hokkaido græskarsuppe
Udstyr (indeholder reklame)
- Gryde 4L
Ingredienser
- 1 Hokkaido græskar
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 1 grøntsagsbuillon terning
- 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Lidt cayenne peber
- Brød og cremefraiche som tilbehør
Fremgangsmåde
- Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
- Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
- Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
- Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
- Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
31 kommentarer
Hej. Er ved at lave denne suppe. Skal jeg bruge den hele pakke flødeost,200gr.?Vh Marianne marmaxv@gmail.com
Hej Marianne
Ja – eller efter hvad du kan lide i forhold til smag og konsistens 🙂
Tak for hurtigt svar. Glæder mig til at smage suppen i aften med bacon, frø varmet på panden og creme fraiche😋🥰
Det lyder rigtig lækkert 🙂 velbekomme!
Tak for dejlig opskrift😊 hvilke bouillon bruger du ?
Jeg kan godt lide at bruge en halv – hel l grundsuppe af enten kylling, høne eller oksekraftben. (Jeg har næsten altid grundsuppe i fryseren.)
Det giver en dejlig smag og nuance til suppen uden at overdøve græskaret.
2 friske chilier svitset med løgene er også en dejlig variation, som min kæreste især er vild med.
Tak for dejlig opskrift😊 hvilke bouillon bruger du ?
Jeg tilsætter lidt revet gulerod og stegt kylling.
Det smager godt og gør, at suppen mætter bedre.
Lækker opskrift 🙂 Jeg stegte løg og græskar i kokosolie, som giver en dejlig smag til suppen.
Tak for dejlig opskrift. Jeg havde ikke cayenne peber, men tilsatte karry, paprika og spidskommen. I stedet for cremefraiche tilsatte jeg lidt piskefløde. Den bedste græskarsuppe jeg har lavet.
Det her er den ultimative bedste suppe jeg har lavet – ændringer skulle være halv vand, og lidt hvidvin – mindre vand gør den mere cremet (tyk) det kan vi godt lide – fantastisk opskrift
Hej Henriette
Dejligt at høre – det lyder lækkert med hvidvin i, det vil jeg prøve næste gang 🙂
Kan man virkelig godt koge skallen med? Det bliver ikke bittert? 🙂
Hej Mathilda
Du kan lade skrællen blive på, eller du kan skrælle græskarret. Det er faktisk lidt forskelligt hvad jeg gør og jeg kan ikke smage forskel 🙂
Jeg prøver den opskrift en af dagene – måske med sprød bacon som tilbehør sammen med brød. Så hører I fra mig..
Jeg har lavet den, den er bare god. Varmede resten op indag, den blev ikke grynet 🙂 tak for den lækre opskrift.