Der er nu kun en uge til jeg rejser til det fantastiske Sicilien og den kan ikke gå hurtigt nok. Med arbejde, sygdom og regnvejr er ferien i år virkelig tiltrængt. For at muntre mig selv op bruger jeg en masse tid i køkkenet hvor jeg laver alle mine yndlingsretter. Disse madpandekager med oksekød er en af favoritterne! Disse pandekager med oksekødsfyld er simpelthen så lækre og et sikkert hit hos både børn og voksne. Man kan selvfølgelig komme forskelligt fyld i, men vores favorit er oksekød og revet gulerod.
Tips til at bage madpandekager
- Man kan købe madpandekager færdiglavet i supermarkedet, men jeg laver altid mine egne madpandekager fordi jeg synes de smager bedre, og det tager kun cirka 20-30 minutter.
- Madpandekagerne kan sagtens bages tidligere på dagen, eller du kan bage dem lige inden du skal til at samle madpandekagerne. De kan også bages dagen før, eller bages forud og fryses i op til 3 måneder.
- Man får den sprødeste og lækreste afbagning hvis man bruger en pandekagepande, men de kan også bages i en almindelig stegepande.
- Den perfekte størrelse pande til madpandekager er cirka Ø19-20 cm.
- Brug kun rigtig smør egnet til bagning i din pandekagedej. Det kan ikke erstattes med vegetabilske eller olieholdige produkter.
- Bonustip: Erstat komælk med soyadrik for en perfekt, sprød overflade på dine madpandekager.
Fyld til madpandekager
Man kan naturligvis komme mange forskellige slags fyld i madpandekager. Vores favorit herhjemme er disse med oksekød, revet gulerod og ost. Vi serverer dem med en god salat til og eventuelt lidt salsa.
Det er vigtigt at fyldet til madpandekagerne ikke bliver for væskeholdigt, for det vil blødgøre pandekagerne og give en mærkelig konsistens. Derfor skal man ikke lave en decideret kødsauce når man steger oksekøddet. I stedet bør oksekødet blot steges i lidt smør sammen med løg – her skal ikke tilsættes vand.
Fyldet lægges på midten af pandekagen og pandekagen foldes. Man kan folde dem som små firkantede pakker ved at folde pandekagen fire steder ind under sig selv rundt om fyldet, eller man kan lægge fyldet på langs og rulle dem som aflange madpandekager. Pandekagerne placeres i et smurt ovnfast fad og der drysses ekstra ost ovenpå.
Madpandekager i ovnen
Når man har pakket madpandekagerne, kommet dem i et ovnfast fad og drysset med ost skal de blot i ovnen i cirka 20 minutter – så er der mad. Jeg anbefaler at bage madpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) midt i ovnen. På den måde får osten en ensartet afbagning og madpandekagerne varmes indvendigt også.

Madpandekager med oksekød og revet ost
Ingredienser
Pandekager:
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 liter mælk**
- 4 æg
- 100 g smør
Fyld:
- 1 løg
- 450 g hakket oksekød
- 3 store gulerødder
- 250 g revet mozzerella
- Salt og peber (efter smag)
Andet
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
Madpandekager
- Rør mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Tilsæt mælk og sammenpisket æg og pisk det med elpisker, til du får en helt glat og flydende pandekagedej. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages.
- Steg pandekagerne i smør på en pande med cirka Ø19-20 cm.
- Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
- Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
- Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.
Fyld
- Pil og hak eller riv løget fint. Svits løg og oksekød i smør i en gryde, til det er gennemstegt.
- Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern.
- Placer cirka 2 spsk oksekød, 2 spsk revet gulerod og 1 spsk revet mozzerella på midten af hver pandekage. Fold pandekagen under sig selv i fire sider, så du får en lille pakke. Alternativt kan fyldet lægges på langs på midten og pandekagerne rulles.
- Placer madpandekagerne med fyld i et smurt ovnfast fad. Drys den resterende revet ost over.
- Bag madpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter, til osten er gylden.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
19 kommentarer
Smager rigtig godt. Alle kan lide denne ret.