Der er nu kun en uge til jeg rejser til det fantastiske Sicilien og den kan ikke gå hurtigt nok. Med arbejde, sygdom og regnvejr er ferien i år virkelig tiltrængt. For at muntre mig selv op bruger jeg en masse tid i køkkenet hvor jeg laver alle mine yndlingsretter. Disse madpandekager med oksekød er en af favoritterne! Disse pandekager med oksekødsfyld er simpelthen så lækre og et sikkert hit hos både børn og voksne. Man kan selvfølgelig komme forskelligt fyld i, men vores favorit er oksekød og revet gulerod.
Tips til at bage madpandekager
- Man kan købe madpandekager færdiglavet i supermarkedet, men jeg laver altid mine egne madpandekager fordi jeg synes de smager bedre, og det tager kun cirka 20-30 minutter.
- Madpandekagerne kan sagtens bages tidligere på dagen, eller du kan bage dem lige inden du skal til at samle madpandekagerne. De kan også bages dagen før, eller bages forud og fryses i op til 3 måneder.
- Man får den sprødeste og lækreste afbagning hvis man bruger en pandekagepande, men de kan også bages i en almindelig stegepande.
- Den perfekte størrelse pande til madpandekager er cirka Ø19-20 cm.
- Brug kun rigtig smør egnet til bagning i din pandekagedej. Det kan ikke erstattes med vegetabilske eller olieholdige produkter.
- Bonustip: Erstat komælk med soyadrik for en perfekt, sprød overflade på dine madpandekager.
Fyld til madpandekager
Man kan naturligvis komme mange forskellige slags fyld i madpandekager. Vores favorit herhjemme er disse med oksekød, revet gulerod og ost. Vi serverer dem med en god salat til og eventuelt lidt salsa.
Det er vigtigt at fyldet til madpandekagerne ikke bliver for væskeholdigt, for det vil blødgøre pandekagerne og give en mærkelig konsistens. Derfor skal man ikke lave en decideret kødsauce når man steger oksekøddet. I stedet bør oksekødet blot steges i lidt smør sammen med løg – her skal ikke tilsættes vand.
Fyldet lægges på midten af pandekagen og pandekagen foldes. Man kan folde dem som små firkantede pakker ved at folde pandekagen fire steder ind under sig selv rundt om fyldet, eller man kan lægge fyldet på langs og rulle dem som aflange madpandekager. Pandekagerne placeres i et smurt ovnfast fad og der drysses ekstra ost ovenpå.
Madpandekager i ovnen
Når man har pakket madpandekagerne, kommet dem i et ovnfast fad og drysset med ost skal de blot i ovnen i cirka 20 minutter – så er der mad. Jeg anbefaler at bage madpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) midt i ovnen. På den måde får osten en ensartet afbagning og madpandekagerne varmes indvendigt også.

Madpandekager med oksekød og revet ost
Ingredienser
Pandekager:
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 liter mælk**
- 4 æg
- 100 g smør
Fyld:
- 1 løg
- 450 g hakket oksekød
- 3 store gulerødder
- 250 g revet mozzerella
- Salt og peber (efter smag)
Andet
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
Madpandekager
- Rør mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Tilsæt mælk og sammenpisket æg og pisk det med elpisker, til du får en helt glat og flydende pandekagedej. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages.
- Steg pandekagerne i smør på en pande med cirka Ø19-20 cm.
- Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
- Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
- Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.
Fyld
- Pil og hak eller riv løget fint. Svits løg og oksekød i smør i en gryde, til det er gennemstegt.
- Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern.
- Placer cirka 2 spsk oksekød, 2 spsk revet gulerod og 1 spsk revet mozzerella på midten af hver pandekage. Fold pandekagen under sig selv i fire sider, så du får en lille pakke. Alternativt kan fyldet lægges på langs på midten og pandekagerne rulles.
- Placer madpandekagerne med fyld i et smurt ovnfast fad. Drys den resterende revet ost over.
- Bag madpandekagerne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter, til osten er gylden.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
18 kommentarer
Hvor mange gange vil du tror jeg skal gange op hvis jeg skal lave til 16 personer ?
Hej Mette
Jeg vil regne med 2 stk per person, så jeg vil lave tredobbelt portion, eventuelt firedobbelt hvis du vil være helt sikker på, at der er nok mad 🙂
Hej Trine.
Har i dag med succes lavet madpandekager.
Dog syntes jeg fyldeT virkede tørt og manGlende smag. Nogle ideer til næste gang.
Iøvrigt super side med dejlige opskrifter. Følger den med glæde.
Hej Lonnie
Du kan tilsætte krydderier eller for eksempel kidneybønner til kødsaucen. Pas dog på med at fyldet ikke bliver for vådt.
Jeg laver også tit madpandekager med kylling, spinat og champignons.
[…] Onsdag: Gryderet med kål og lammefars. Vi spiser ris til. Der laves nok til fyld i pirogger til fredag. […]
Skulle bruge opskrift på Madpandekager. Fandt heldigvis den her.
Laver “spyd” med hak ox og div grønt.
Kugler af hak ox – rød pebber – hak ox – grøn peber – hak ox – løg – hak ox – gul peber puttes på spyddet og steges i ovnen ved et par 100 * (til de er færdige !).
Tag det færdige spyd og læg i den ene side af pandekagen, tilsæt evt. lidt dressing/ost/creme fraice efter behov, rul pandekagen om spyddet og træk spyddet ud til sidst.
SPIS 🙂
Der kan selvfølgelig anvendes alle mulige typer kød og grønt.
Kan vel fryses når de er rullet og klar til stegning. Tø op og varm igennem i ovn !
Hov…. Jeg skal da selvfølgelig også prøve oksekødspandekagepakken 🙂
Dejen er jo mega tyk!!
Hej Bg,
Har du husket at smørret skal være helt smeltet? Dejen burde være flydende.
Kan man spise dem der er tilovers dagen efter? 🙂
Hej Ann-Sophie,
Ja det kan du sagtens. Kom den i køleskabet i en lufttæt boks 🙂
De kan varmes i mikroovnen eller i ovnen næste dag (ovn er bedst).
Hvor mange grader skal ovnen stå på? Der skal vel bruges en almindelig pande, og ikke en pandekage-pande, eller hvordan?
Hej Patrick,
Madpandekagerne skal bages ved 200 grader (jeg har tilføjet det til opskriften).
Du kan bage pandekagerne både på en almindelig pande eller en pandekagepande, det er lidt afhængigt af hvor store du vil have, at de skal være 🙂
Hej,jeg undrer mig over at der må bruges hvedemel i opskrifterne,når det frarådes i fodmap.
mvh Mogens
Hej Mogens,
Ikke alle opskrifter på denne blog er til FODMAP diæten. Hvis du vil se de opskrifter som passer til FODMAP diæten skal du kigge her: http://www.bageglad.dk/opskrifter/andet/fodmap/
Tak for opskriften jeg vil prøve den til madlavning i skolen 😉
Mange tak, brugte flere timer på at finde en opskrift som denne på simple pandekager til mad.
Dejlig nem at følge og smager vidunderligt.
Jeg er glad for at høre at pandekagerne blev gode!