Når efteråret så småt banker på døren kræver det lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarver og hvad er bedre end en rigtig cremet græskarsuppe at varme sig på, når man kommer hjem efter en lang gåtur?
Græskar har altid været en fremmed jungle for mig, men da min svigerinde for nogle år siden serverede græskarsuppe for os, var jeg solgt med det samme (tjek forresten hendes blog, hun laver de flotteste tryk man kan forestille sig!). Den lækre smag og cremede konsistens i suppen er lige mig! Her følger opskriften på den lækreste hokkaido græskarsuppe.
For at lave en cremet græskarsuppe skal du begynde med at skylle græskartet, rense det for kerner og hakke det i mindre stykker. Lad bare skrællen sidde på, for den bliver blød når græskarret koges og blendes senere. Jeg vil derfor anbefale, at man køber økologiske græskar til suppen.
Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen og blend den, for derefter at tilsætte en lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste cremede græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche!

Cremet hokkaido græskarsuppe
Udstyr (indeholder reklame)
- Gryde 4L
Ingredienser
- 1 Hokkaido græskar
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 1 grøntsagsbuillon terning
- 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
- Lidt cayenne peber
- Brød og cremefraiche som tilbehør
Fremgangsmåde
- Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
- Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
- Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
- Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
- Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
31 kommentarer
Har spist. Fantastisk suppe. Har gemt opskriften. ❤️🤗😋🥣